Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

D006

Citat din: Closcutz din Ianuarie 04, 2016, 09:48:40 PM
Dle Tinu 1 gram de antibiotic contamineaza TONE de miere! Nu sunt paranoic! Va rog sa cititi pe site-urile achizitorilor tremont, bee honing faget si unde vreti dvs. Cred ca deja ati intrat in febra fenomenului pe care l-am identificat! Va atrag atentia sa faceti experiment doar pe un stup al dvs cu 1 gram de antibiotic dar s-ar putea sa regretati!
Tot nu ati explicat fenomenul cum 1gram de antibiotic contamineaza tone de miere ! sa spune ca Ixulescu merge cu 500 kg. miere de la stupi tratati cu un gram de antibiotic . Cum contamineaza acest om TONE de miere ????

Closcutz

1.Simplu el a tratat un stup cu un gram de antibiotic, n-a fost atent si a extras mierea de la ala. Iti da tie centrifuga si iti garantez ca iti iese la analiza ca ai dat antibiotic.
2 La usurinta cu care se discuta laudativ despre fumidil, cumpara un tartacuta, pune in adapatoare si te-a faultat!
3 Da la 2 stupi mai varzalai in loc sa vada exact ce au le da antibiotice si aia se lasa furati ca au probleme cu matca de ex si atunci surpriza: ai marmelada in ai tai care nici n-ai visat la antibiotice!

D006

Cu punctul 1 m-ai dat pe spate ! si decat timp ai albine ?  ai vizitat in viata ta o hala de procesare miere de mari dimensiuni ?
  Punctele 2 si 3 nu inteleg nimic.

Closcutz

Cu tot respectul eu nu ti-am postat in bascalie. Ca idee iti spun ca ridic o constructie apicola mai mare decat a ta ! Daca sustii sa se dea antibiotice la albine sa-ti fie de bine! Ne meritam soarta!
P.S Suna-l pe amicul tau Dobre Traian, caruia mai aveai un pic si-i faceai statuie si intreaba-l despre fenomenul antibiotice!

bio

Citat din: Closcutz din Ianuarie 04, 2016, 10:28:47 PM
.....
2 La usurinta cu care se discuta laudativ despre fumidil, cumpara un tartacuta, pune in adapatoare si te-a faultat!
.....

...Sal Closcutz, costa destul de mult Fumidilul si nu cred ca i-si permite cineva sa-l cumpere sa-l bage in apa de baut a albinelor .

Este o problema administrarea de antibiotice dar sper ca nu vor apare probleme deosebite pe viitor.

D006

Citat din: Closcutz din Ianuarie 04, 2016, 10:39:12 PM
Cu tot respectul eu nu ti-am postat in bascalie. Ca idee iti spun ca ridic o constructie apicola mai mare decat a ta ! Daca sustii sa se dea antibiotice la albine sa-ti fie de bine! Ne meritam soarta!
P.S Suna-l pe amicul tau Dobre Traian, caruia mai aveai un pic si-i faceai statuie si intreaba-l despre fenomenul antibiotice!

Iti doresc succes  in activitatea apicola si sa ridici o constructie apicola cat vrei tu de mare . Eu unul ma bucur cand vad oameni care investesc in apicultura .
  Cat priveste treaba cu domnul Dobre , iti pot intermedia o audienta la dansul in care sa-ti explice cum sta treaba cu antibioticele si identificarea lor. Chiar ai nevoie de cateva ore de pregatire teoretica si practica.

Closcutz

Dragos ai facut sute de filmulete despre stupi si acum nu iei in serios problema utilizarii ,,dupa ureche'' a antibioticelor?! Poate n-ai sesizat, dar se incearca inocularea ideei ca utilizand antibiotice poate ajungem la puterea familiilor de albine din Canada etc. Chiar tu ai postat mesajele dlui Dobre despre dificultatile legate de pretul mierii, tranzactiile cu miere si utilizarea antibioticelor si acum vii si spui ca asta nu-i problema serioasa? Spune-mi ce ai face daca un ,,destept" ar pune sirop cu antibiotic la ,,troaca" asa cum spunea Traian Dobre ca s-a intamplat intr-o localitate cu sute de stupi din Tulcea si albinele tale ar fi prin preajma si ti-ar boteza mierea? Ce faci cu mierea care iese cu urme de antibiotic cand tu te stii corect...?

D006

Dragul meu daca eu am fost atat de prost sa merg cu stupii in pastoral in zone unde se da antibiotice la troaca e vina mea si nu a celui care da. Daca eu sunt asa de prost sa nu am adapator cu apa curata si albinele mele merg sa bea de prin toate troacele iar este vina mea .  Dar in final vorba cuiva : orice miere are pretul ei si clientul ei . Totul este sa nu ne furam singuri caciula si sa nu ne credem cei mai destepti de pe planeta.

PS. Vreau sa vad si eu un stupar care toarna un flacon cu fumidil intr-o troaca cu apa !

tinumaftei

Citat din: Closcutz din Ianuarie 04, 2016, 10:59:14 PM
Dragos ai facut sute de filmulete despre stupi si acum nu iei in serios problema utilizarii ,,dupa ureche'' a antibioticelor?! Poate n-ai sesizat, dar se incearca inocularea ideei ca utilizand antibiotice poate ajungem la puterea familiilor de albine din Canada etc. Chiar tu ai postat mesajele dlui Dobre despre dificultatile legate de pretul mierii, tranzactiile cu miere si utilizarea antibioticelor si acum vii si spui ca asta nu-i problema serioasa? Spune-mi ce ai face daca un ,,destept" ar pune sirop cu antibiotic la ,,troaca" asa cum spunea Traian Dobre ca s-a intamplat intr-o localitate cu sute de stupi din Tulcea si albinele tale ar fi prin preajma si ti-ar boteza mierea? Ce faci cu mierea care iese cu urme de antibiotic cand tu te stii corect...?
@Closcutz: Si daca pune ciobanul in apa oilor streptomicina ce mai faci, ca si albinele tale zboara pe acolo? Hai sa reinventam povestea drobului de sare sau povesti nemuritoare cu Traian Dobre. D-aia nu are musterii Traian Dobre.
@Closcutz: Traim intr-o epoca in care comunicarea a ajuns la dimensiuni inimaginabile pentru acum o suta de ani. Din nefericire insa nici 10% din informatiile vehiculate nu sunt adevarate. Cea mai mare parte din ele nici nu este verificabila.
V-am intrebat cu nume si prenume unde scrie sa nu dai antibiotice si ce antibiotice sunt interzise in miere! Mi-ati raspuns cu legende apicole!

Closcutz

Lasa ca nu da fumidil ca nu-si permite (cum ti-a zis nea Bio, ca e scump) dar sa dea streptomicina n-are niciun stres! Sa dea Dumnezeu sa n-o patesti, dar si dc aud vreodata ca te plangi de habarnisti care dau cu antibiotice in stanga si-n dreapta sa te tii!

D006

In primul rand ca streptomicina la albine nu are nici un fel de efect . In al doilea rand , strepto in troaca cu apa  este fix apa de ploaie , nu va fi niciodata in miere.

italianu

Citat din: tinumaftei din Ianuarie 04, 2016, 11:17:18 PM
@Closcutz: Si daca pune ciobanul in apa oilor streptomicina ce mai faci, ca si albinele tale zboara pe acolo? Hai sa reinventam povestea drobului de sare sau povesti nemuritoare cu Traian Dobre. D-aia nu are musterii Traian Dobre.
@Closcutz: Traim intr-o epoca in care comunicarea a ajuns la dimensiuni inimaginabile pentru acum o suta de ani. Din nefericire insa nici 10% din informatiile vehiculate nu sunt adevarate. Cea mai mare parte din ele nici nu este verificabila.
V-am intrebat cu nume si prenume unde scrie sa nu dai antibiotice si ce antibiotice sunt interzise in miere! Mi-ati raspuns cu legende apicole!

Mai omule,antibioticele sint intrezise in toata U.E. si daca nu ma insel Ro face parte(inca) din ea!
Ca sa dai antibiotice tre' sa te adresezi unui med. veterinar si/sau sub indrumare lui aplici tratamentul ,in contextul ca ai boala!
Viata nu-i dreapta ...obisnuieste-te cu asta!

tinumaftei

Citat din: italianu din Ianuarie 08, 2016, 09:09:15 AM
Citat din: tinumaftei din Ianuarie 04, 2016, 11:17:18 PM

Mai omule,antibioticele sint intrezise in toata U.E. si daca nu ma insel Ro face parte(inca) din ea!
Ca sa dai antibiotice tre' sa te adresezi unui med. veterinar si/sau sub indrumare lui aplici tratamentul ,in contextul ca ai boala!
Ce am intrebat eu si ce imi raspunzi dumneata!

MOTANUL

Citeste si tu in manualul de apicultura - ACA editia 2012 la boli bacteriene si gasesti in mai multe locuri scris ca este interzisa efectuarea tratamentului cu antibiotice datorita riscului remanentei antibioticelor in produsele stupului conform legislatiei in vigoare.

Acum sper ca esti multumit ca stii unde scrie.
70 de stupi la Cernica;<br />Stupina mea: http://forum-discutii.apiardeal.ro/index.php?topic=7571.0

D006

Dragul meu legea este doar cea publicata in MONITORUL OFICIAL ! Respectivul manual este doar maculatura editata de o firma privata . Ca ei mananca un rahat e treaba lor asta nu ne obliga pe noi sa mancam doi...