Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

RazvanTi

corneliu noi vorbeam de mierea de iernat nu de diferentele de clima. :hi:
sunt un "poliglot" in ale tehnicii
http://bricolaj.myforum.ro

Eugen B

Eu sincer vorbesc de mierea de iernare pentru diferite tipuri de clima. Daca zici ca ai 25-30kg in ME la noi in tara zic ca este foarte suficent.
Multi cateodata intelegem doar ce vrem sa intelegem.
Ca sa fiu si la subiect imediat ma apuc si de treaba azi. Deja am cam gatat anul acesta apicol, mai am niste maruntisuri de facut si gata.
Astept deja primavara, dar nu cred ca strica si o pauza mica pentru a ne pregati pentru anul 2016. Am luat un atego si vreau sa il fac pana la primavara. In rest iernare placuta si bafta

Eugen B

Azi 11.11.2015 albinele au adus polen , cred ca a fost de papadie. Au fost destule albine care au adus polen, pt mine e bine ca nu am avut multa pastura in ei, mai completeaza resurse acuma

D006

Daca ai si oua in rame e nasoală rau de tot treaba .

Eugen B

Nu am. Din cauza ploilor este foarte multa papadie, dar din cauza vremii se vreo 4 saptamani albinele nu au iesit foarte mult. Eu sunt multumit ca mai aduce ceva polen ca nu prea am in stupi.
Astept alunul din februarie si sa fie vreme buna. Am noroc ca si eu si multi altii din sat am plantat aluni.
Eu ma bazez primavara pe polen devreme din natura, daca nu trebuie sa bag ceva proteina

romikele

De obicei albinele aduc polen daca in stup mai este puiet.
E posibil sa mai fie ceva petice cu puiet capacit, asa ca un tratament spre sfarsit de noiembrie cand vremea permite ar fi oportun...

Eugen B

Deja am impachetat toti stupii. Puiet nu mai exista de ceva vreme. Daca este polen in natura albinele il vor aduce oricum.
Dupa jmatatea lui ianuarie matcile vor reincepe ponta. Cel putin asa e la mine.

romikele

Citat din: Eugen B din Noiembrie 12, 2015, 12:44:20 PM
... matcile vor reincepe ponta. ...
Caută alt cuvânt în dicționar! Să nu ma aud de ponta=))

sorinma

Este un banc cu Base si cu Ponta ...Base se bucura cand auzea de Ponta ...il caut sa-l postez ca imi e greu sa scriu asa mult
Cu cat stii mai mult, cu atat iti dai seama ca stii prea putin ...George Calinescu
Adevarul este rareori pur si niciodata simplu...Oscar Wilde

sorinma

Cu cat stii mai mult, cu atat iti dai seama ca stii prea putin ...George Calinescu

pad3

va trebui sa revii cu bancul. linkul ne trimite in alta pagina
somnul ratiunii naste monstri

Eugen B

Corect.
De vreo 3-4 saptamani capcanele de soareci isi fac datoria.
Am 2 pisici si 1 motan, din pacate 1 pisica a fost omorata acuma cateva luni de un sofer vitezoman.
Cel putin 1 soarece sau chitzcan am in fiecare dimineata la usa casei, in plus si in timpul zilei mai omoara pe ei. Mai am si otrava pusa in garaje si pe unde mai cred ca merg soarecii.

cipik

Zambeste, maine poate fii mai rau.
http://prepelitebucuresti.sunphoto.ro/

pad3

dap, ms. acum l-am citit. saracu base s-a cam ramolit
somnul ratiunii naste monstri

sorinma

Cred ca mi- a reparat si mie cineva linku-ca e ok acum...