Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

paul1

Citat din: dragos2006 din Decembrie 31, 2014, 09:55:45 AM
la vizita in stupina :

https://www.youtube.com/watch?v=nZFIExLDPgM
Daca nu intervine URGENT cu hrana, la primavara va avea doar ... stuf , tinand cont ca filmarea e facuta in decembrie !
La ora asta albinele nu trebuie sa se vada printre rame, asa cum am vazut la Dragos in filmarea facuta cu ocazia taierii porcului !

bio

Citat din: Ignatov Andrei din Decembrie 31, 2014, 12:55:05 AM
Citat din: bio din Decembrie 30, 2014, 11:45:56 PM
sa nu-mi spuna mie careva ca nu sunt medicii cei mai mari shpagari ca nu il cred .

Prietene, nu te supara, dar tu, care castigi 5000 pe luna si esti ghiftuit de carne si vin, de ce ai pretentii la un "shpagar" cu 1200 pe luna, vai mama lui, sa te faca sanatos ?!?

Nea Andrei, cred ca ma confunzi,...nu prea ma ghiftuiesc eu cu carne si vin, ... si nu cred eu ca un medic ar avea  doar 1200 .

Daca ajungi cu ceva probleme in vreun spital esti belit de tot personalul care lucreaza acolo. Incepind de la femeia de serviciu si tot asa in ordine pina la doctorul care speri ca te va face bine.

...unde mai pui, ... daca ai un bolnav internat in vreun spital esti nevoit sa ii cumperi medicamente din afara spitalului si cind i le duci esti taxat la intrarea in spital . Platesti accesul in spital ca ii duci bolnavului medicamente si mincare care trebuiau asigurate de catre spitalul respectiv .

tassevasi

Stupii lui sunt din  papura si stuf , la un asemenea  numar de stupi ,pt  el aceasta  varianta e  cea mai buna solutie ca pret .
  Nu are cum sa aiba  condens  cu asemenea  materiale  absorbante .
   Numai bine .

bio

Citat din: dragos2006 din Decembrie 31, 2014, 09:47:41 AM
...
Imi place ca muti injura medicii si popii pentru  ca ei sunt raul societatii .Injura pana se imbolnavesc , apoi dau fuga la biserica sa se roage pentru sanatate si la doctor sa-l faca bine . URASC IPOCRIZIA SI PROSTIA !

Modul in care multi din sistemul medical  i-si desfasoara activitatea este sub orice forma de omenie.
Ma repet poate nu tii minte ce citesti de ieri pe azi.

Citat din: bio din Decembrie 30, 2014, 05:44:50 PM
......
Nu dai shpaga la femeia de serviciu dormi pe salteaua goala...
..nu dai shapaga la infirmiera sau asistenta care i-ti face injectia, i-ti face injectia parca da cu lopata ..
..nu dai shpaga la doctor mori cu zile.

ionel07196555

Citat din: bio din Decembrie 31, 2014, 10:24:08 AM
Citat din: Ignatov Andrei din Decembrie 31, 2014, 12:55:05 AM
Citat din: bio din Decembrie 30, 2014, 11:45:56 PM
sa nu-mi spuna mie careva ca nu sunt medicii cei mai mari shpagari ca nu il cred .

Daca ajungi cu ceva probleme in vreun spital esti belit de tot personalul care lucreaza acolo. Incepind de la femeia de serviciu si tot asa in ordine pina la doctorul care speri ca te va face bine.

...unde mai pui, ... daca ai un bolnav internat in vreun spital esti nevoit sa ii cumperi medicamente din afara spitalului si cind i le duci esti taxat la intrarea in spital . Platesti accesul in spital ca ii duci bolnavului medicamente si mincare care trebuiau asigurate de catre spitalul respectiv .
Ai uitat : sa nu pierzi cumva bonurile de la medicamente sa le predai cui trebue .
se supara   DL. sau sa nu fie bonu sifonat caun servetel folosit.

mape 48-petru manea

Citat din: paul1 din Decembrie 31, 2014, 10:17:09 AM
Citat din: dragos2006 din Decembrie 31, 2014, 09:55:45 AM
la vizita in stupina :

https://www.youtube.com/watch?v=nZFIExLDPgM
Daca nu intervine URGENT cu hrana, la primavara va avea doar ... stuf , tinand cont ca filmarea e facuta in decembrie !
La ora asta albinele nu trebuie sa se vada printre rame, asa cum am vazut la Dragos in filmarea facuta cu ocazia taierii porcului !

Cand familiile sunt puternice este normal se fie albine si deasupra ramelor ,pentru ca nu au loc toate in partea de jos a ramelor inde sunt celule goale ---si dupa cum se vede din film sunt familii puternice

paul1

Nea Petrica, oricat de puternice ar fi familiile, intr-adevar are familii puternice, nu au voie sa fie pozitionate asa  la ora asta! Filmuletul l-am vazut toti. Are loc berechet printre rame ! Sunt 2 variante ... ori au terminat hrana, ceea ce-i nasol, ori sufla Crivatul de numa prin stuful ala si albinele s-au organizat asa pentru a-si putea mentine mai bine caldura sus, lucru care nu-i tocmai koser !

D006

Am si eu o colonie care ierneaza asa , pur si simplu s-a mutat in podisor . Astept vremea buna sa vad care este taina . la intrarea in iarna a avut toate ramele pline cu miere . Cred ca este ceva genetic .

oroles

Citat din: paul1 din Decembrie 31, 2014, 12:48:16 PM
Nea Petrica, oricat de puternice ar fi familiile, intr-adevar are familii puternice, nu au voie sa fie pozitionate asa  la ora asta! Filmuletul l-am vazut toti. Are loc berechet printre rame ! Sunt 2 variante ... ori au terminat hrana, ceea ce-i nasol, ori sufla Crivatul de numa prin stuful ala si albinele s-au organizat asa pentru a-si putea mentine mai bine caldura sus, lucru care nu-i tocmai koser !
La  mine am observat ca se ridica atunci cand da caldura afara. Acum la -4 sunt sigur in partea  de jos. Cum da caldura putin, cum se salta ghemul si se rasfira. Cauta caldura. Aerul cald dintre rame se ridica sus. Soarele face ca acest er cald sa se mentina in partea de sus. Asa se intampla si la cei cu fund antivarroa. La aia am inteles ca stau mai tot timpul sus. Eu zic ca au mancare. :D
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

Kiwi Bee

Nu cred sa aibe probleme cu hrana. Tot stupul este din papura si este mai cald sus de aceea albinele sint sus.

http://www.youtube.com/watch?v=zSFckzClhmw

PricopArthur

Papura aceea pare sa fie stuf.
Amandoua, unele din materialele ce pastreaza cel mai bine caldura.
Miere multă şi inimă curată!

D006

Intr-un an am avut cateva diafragme din stuf sau papura . Cand am pus colectoarele de polen a fost jale deoarece albinele rodeau din greu la diafragme.

ioanardelean55

Acol sint conditii de cinci stele ,chiar daca afara e zapada si frig inauntru alta e situatia ,acela nu parea a fi ghem e mai binezis un ghem afinat ,nu din cauza hranei ,erau sus ,inca n-au fost piscate de frig , simt frigul mai greu ptentru-ca acele lazi sint ideale atit iarna cit si vara iar in al doilea rind la asa populatie mai trebuiesc citeva grade bune ca sa sa adune in ghem . In privinta hranei fiti linistiti ca stuparu ere relaxat, din cite am inteles el numara ramele cu albine nu -l interesa cita miere mai aveau ,  nu avea nici zece nici cinzeci ca nr. de stupi  si nici putini ani de apicultura .e stapin pe situatie , nici nu e la prima iernare , altul fara experienta in asemenea situatie era deja cu turte pe ei .      .  Mi-a placut ce am vazut .

tassevasi

Foarte corect  ceia ce spuneti d-l Ioanardelean , ginditi-va ca daca si peretii  sunt ca acel podisor de gros  si din trestiea  aceia  care  are  mijocil gol ,acesta-i  cel mai bun izolant , e destul de  cald in interior sa  stea  deasupra albinele, poate in acel  moment  era 0 grade , dar omul e pregatit  de -30.
  Inainte la tara  se punea pe tavan 2 straturi cu  acea  trestie pt  a mentine  caldura in casa , apoi se tencuia . Trestia  era un material  tare cautat si se gasea  sub forma  de o "tesatura"  cu sirma subtire pt a  pute fi prinsa pe tavan si erau  rulate pe anumite  dimensiuni .
    Repet, pt  el la asa mare nr  de stupi e cea mai  buna si la indemina  solutie.
  Numai bine  si   LA MULTI ANI !

janese

http://www.youtube.com/watch?v=nZFIExLDPgM

am avut si eu diafragme si podisoare de papura dar nu am vazut ca ar roade albinele la ele cum zice dragos...dezavantajul ca vara nu aveam unde sa le tin si le rodeau soarecii....rusul are o stupina organizata...si eu zic ca are mancare in cuiburi.....in cutii de papura,stuf, este alt microclimat in jurul ghemului,...si nici nu stim ce temperatura este afara la ora aia!!!