Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

tepes v

Am patit si eu .
giurgiu

D006

D006

Citat din: apivasmob din Octombrie 24, 2014, 12:38:20 PM
De ce lasi 2-3 rame dupa diafragma ? Nu crezi ca se poate duce coana si cuibul se muta pe cele 2-3 rame?
Daca urmareai clipul cu sunet aflai ce se intampla cu ramele respective... nu las rame dupa diafragma peste iarna .

cornelioandanciu

In sfarsit un clip frumos!Un patron care munceste pe rupte! Pun pariu ca de data asta angajatii stateau pe sezlonguri, cu cate o bauturica si cate o mancarica in fata, urmarindu-l pe sef cum se rupe cu munca! Asa mai da! =D>
Va salut.

dan sebastian

Se vede in clip ce mai chefuiau facand la betoane. Daca are noroc si termina pana da inghetul baga stupina inauntru. Macar scapa de zapada. O sa-l tina lazile alea o viata.
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

cornelioandanciu

Faceau betoane?L-am vazut pe sarite... Deci pana la urma patronul facea munca cea mai usoara?  :)
Va salut.

apivasmob

Citat din: dragos2006 din Octombrie 25, 2014, 09:16:21 AM
Citat din: apivasmob din Octombrie 24, 2014, 12:38:20 PM
De ce lasi 2-3 rame dupa diafragma ? Nu crezi ca se poate duce coana si cuibul se muta pe cele 2-3 rame?
Daca urmareai clipul cu sunet aflai ce se intampla cu ramele respective... nu las rame dupa diafragma peste iarna .
Acuma cand ajungi acasa si vremea este nepotrivita mai deranjezi familiiile inca o data (ghemul va fi fractinat si multa albina va cadea pe fundul stupului la scuturarea (perierea) ramelor.
Intradevar prima oara am urmarit filmul fara sonor ca nu aveam la ce.,dar nu mi-ai raspuns la prima intrebare.
Sanatate tuturor apicultorilor

PACO

Cine te obliga sa umbli cand vremea este rea ? Spre sfarsitul saptamanii tempereturile se vor ridica.
Voi vorbiti numai de exceptii care la un ultim control se rezolva foarte usor. Cel putin in cazul de fata albina nu si va muta cuibul NICIODATA dupa diafragma parasind puietul.

oroles

Mai baieti, eu cred ca voi nu ganditi. Orice patron angajeaza pe cineva cand: 1. nu are timp sa faca munca respectiva 2.munca este prea grea si prea complexa pentru a fi facuta de el singur. In conditiile astea, cred ca patronul poate face ce vrea, atat timp cat ii plateste.

Saptamana asta, tatal meu a angajat niste "pierde vara" sa ii care porumbul cu caruta. Ii impacase la caruta, la pretul cerut de ei. Seara, baietii s-au revoltat si au venit cu replica "Pai noi am incarcat 7 carute si tu una!?", la care tatal meu i-a intrebat: "Ma platiti voi pe mine sau eu pe voi?" Bineinteles ca baietii incercau sa mai scoata ceva bani extra, incercand sa ii arate ce mult au muncit ei.  Pentru ca si zilierii se revolta si au inceput sa fie nesersiosi a apelat la o firma inclusiv pentru cules si transport. Aia nu au impresia ca au facut mai mult decat trebuie, ci exact cat le-a cerut.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

cornelioandanciu

Citat din: oroles din Octombrie 26, 2014, 07:43:38 AM
Mai baieti, eu cred ca voi nu ganditi. Orice patron angajeaza pe cineva cand: 1. nu are timp sa faca munca respectiva 2.munca este prea grea si prea complexa pentru a fi facuta de el singur. In conditiile astea, cred ca patronul poate face ce vrea, atat timp cat ii plateste.

Saptamana asta, tatal meu a angajat niste "pierde vara" sa ii care porumbul cu caruta. Ii impacase la caruta, la pretul cerut de ei. Seara, baietii s-au revoltat si au venit cu replica "Pai noi am incarcat 7 carute si tu una!?", la care tatal meu i-a intrebat: "Ma platiti voi pe mine sau eu pe voi?" Bineinteles ca baietii incercau sa mai scoata ceva bani extra, incercand sa ii arate ce mult au muncit ei.  Pentru ca si zilierii se revolta si au inceput sa fie nesersiosi a apelat la o firma inclusiv pentru cules si transport. Aia nu au impresia ca au facut mai mult decat trebuie, ci exact cat le-a cerut.
Stimabile, eu doar am glumit sa se mei destinda putin atmosfera! Eu il apreciez pe Dragos pentru ceea ce face si pentru ce arata in clipuri, dar de la o simpla gluma pana la a nu gandi este cale lunga!
Va salut.

oroles

In ultimul timp s-au tot zis glume "dinastea" la adresa lui Dragos.  =))  :lol:

bio

Citat din: dragos2006 din Septembrie 14, 2014, 09:33:15 AM
Nu separ ramele , toate ramele din cuib sunt destinate doar albinelor , fie ca le consuma toamna fie primavara . Cele pentru primavara vor fi depozitate atent pentru a nu deveni hrana pentru soareci .  :)

Citat din: dragos2006 din Octombrie 25, 2014, 09:14:16 AM
Citat din: italianu din Octombrie 24, 2014, 08:09:23 PM
Unde stau ramele mai bine decit in stup?
In centrifuga ! 

=))

cornelioandanciu

Citat din: oroles din Octombrie 26, 2014, 08:54:40 AM
In ultimul timp s-au tot zis glume "dinastea" la adresa lui Dragos.  =))  :lol:
... dumneata esti avocatul dansului? Sau doar te bagi in seama?
Va salut.

oroles

Eu nu sunt avocatul nimanui.  Nu am niciun interes sa iau apararea cuiva. Daca mi se pare ca cineva e acuzat pe nedrept "ma bag si eu in seama".

dodo79

"ma bag si eu in seama".
Ți se pare sau esti sigur ca este acuzat pe nedrept  :)  :hi: