Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

D006

In aceasta dimineata am dat primul varachet pe aceasta toamna , doar la doi stupi au cazut din prima paduchi .

apivasmob

Citat din: dragos2006 din Septembrie 16, 2014, 04:00:09 PM
In aceasta dimineata am dat primul varachet pe aceasta toamna , doar la doi stupi au cazut din prima paduchi .
un numar aproximativ(mare,mediu sau mic)
Sanatate tuturor apicultorilor

D006

gen doi , trei paduchi . Saptamana viitoare repet si daca iar nu cade nimic e treaba OK.

italianu

Sau nu mai functioneaza varachetul! Ai grija ca se poate intimpla si asta!
Nu ai nimic de dat alternativ,sint o gramada de produse!
Viata nu-i dreapta ...obisnuieste-te cu asta!

D006

Mai bune ca amitrazul nu prea mai sunt , in fapt nu sunt. Ar fi ca si cum din camerele de gazare ar fi iestit evrei vii .

bucovineanu

Chiar daca nu au cazut, parazitii exista totusi in stupi daca nu s-au facut alte tratamente.

cornelioandanciu

Citat din: dragos2006 din Septembrie 16, 2014, 09:37:38 PM
Mai bune ca amitrazul nu prea mai sunt , in fapt nu sunt. Ar fi ca si cum din camerele de gazare ar fi iestit evrei vii .
Dumnezeu sa-i ierte si sa-i odihneasca pe cei care au murit in camerele de gazare! Hai sa nu facem glume despre ei.Iarta-ma, eu am vizitat Auschwitz odata.Odata in viata este destul .
Va salut.

bio

...
Citat din: dragos2006 din Septembrie 16, 2014, 07:27:54 PM
gen doi , trei paduchi . Saptamana viitoare repet si daca iar nu cade nimic e treaba OK.

Anul acesta si eu observ foarte putini paduchi cazuti...

Dragosh..??..tu folosesti Varachet..?.. folosesti Varachet in modul clasic..??--adica pui picaturile si aprinzi hirtiutza, apoi  o bagi in stupul care-l tii inchis 20 de minute apoi il deschizi..??

D006

asa am facut azi , 3 ani am dat doar cu taktic . Acum am mai schimbat meniul.

victor

Va salut. Stie cineva detalii despre ajutorul pentru apicultori in 2014?
Am auzit ca se acorda 7,5 lei/ familie albine pentru hrana.
Victor-Nicolae Smarandache (facebook)
Smara Vic (YouTube)

D006

Citat din: yulian din Septembrie 15, 2014, 10:14:07 PM
Citat din: dragos2006 din Septembrie 15, 2014, 03:25:30 PM
Yuliane tu stii pe unde se pisă albina ?
Probabil ca prin hranitoarele alea de 8 litri....Da' nu le-am auzit pisandu-se...gafaiai prea tare. Stiu ca-i musai sa fie cu reductor ca altfel dau pe dinafara  :uimit:

dacă aveai o mica cultura apicola găseai raspunsul in "Stuparitul nou " dar unde nu e nici Dumnezeu nu cere .

apivasmob

Citat din: dragos2006 din Septembrie 16, 2014, 11:36:45 PM
asa am facut azi , 3 ani am dat doar cu taktic . Acum am mai schimbat meniul.
si substanta activa nu este tot amitrazul?
Sanatate tuturor apicultorilor

yulian

Citat din: dragos2006 din Septembrie 18, 2014, 10:29:45 PM
dacă aveai o mica cultura apicola găseai raspunsul in "Stuparitul nou " dar unde nu e nici Dumnezeu nu cere .
Nu cred ca era asa important sa-ti raspund pe unde se pisa albina...iar cerinta nu a venit de la Dumnezeu...desi la ce miracole apicole ai facut anul asta, esti un mic dumnezeu al apiculturii. Ai grija sa nu te infoi prea tare ca tavanul e aproape, sa nu dai cu capul.... Cand vei veni cu intrebari pertinente, atunci sa-i ceri lui Dumnezeu mai multa minte...pana atunci nu ti-o consuma pe aia pe care o mai ai...dottore.

ciucur

Citat din: bio din Septembrie 16, 2014, 10:55:54 PM
...
Citat din: dragos2006 din Septembrie 16, 2014, 07:27:54 PM

Anul acesta si eu observ foarte putini paduchi cazuti...

Dragosh..??..tu folosesti Varachet..?.. folosesti Varachet in modul clasic..??--adica pui picaturile si aprinzi hirtiutza, apoi  o bagi in stupul care-l tii inchis 20 de minute apoi il deschizi..??

Cu toti cunoscutii cu care am vorbit mi-au spus ca anul acesta nu prea au avut varroa.
O fi ca in timp capata rezistenta la substantele din medicamente insa si faptul ca oamenii fac tratamentele din ce in ce mai corect conteaza.
Problema mea e ca dupa ultimul tratament mi-au disparut doua regine, ambele din acest an.
Nimic nu se pierde, totul se transforma.

D006

La examenul macroscopic nu se vad paduchi . Reginele sunt pierderi colaterale inevitabile.