Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

D006

Pt. bio

Exact ce ti-am spus , traim in lumi diferite , avem teluri diferite . Tu aduci mereu vorba de bani dar pentru mine banii nu reprezinta nimic mai mult decat un mijloc de a-mi pune in aplicare visele. 
  Eu sunt cel mai fericit cand vad cum infloreste o floare , cand vad o albina cum aduce polen , cand pot mirosi iarba proaspata primavara . Banii ??? ce sunt aia ???  :hi:

cristian87

zâmbeşte-mîine poate fi mai rău

D006

Citat din: bucovineanu din Ianuarie 04, 2014, 08:43:05 PM
Sunt de aceeasi parere. Daca cineva dupa multi ani, a ajuns la un anumit mod de a face apicultura si e multumit de ceea ce realizeaza, de ce ar trebui sa renunte la modul sau de lucru, pentru a experimenta?

Asta se numeste PRAG DE INCOMPETENTA , daca ar fi asa , lumea  ar fi avut o evolutie liniara iar azi noi romanii am fi locuit tot in bordee....

bucovineanu

Dragos de cand exista forumurile am vazut ca ai tot experimentat tot felul de apipixuri pe care le laudai cu mare tam tam si anul acesta am vazut ca ai ajuns din nou la zahar. Ce trebuie sa creada cine citeste despre experimentele tale de-a lungul anilor, au dat rezultate? Nu inteleg, de ce te-ai intors la bordei, dupa ce ai locuit in palate?

bio

Citat din: dragos2006 din Ianuarie 04, 2014, 08:43:43 PM
Pt. bio
... . Banii ??? ce sunt aia ???  :hi:

banii..?..Dragosh, pentru mine, sunt "aia" cu care iau de mincare si haine la copil .

Citat din: dragos2006 din Ianuarie 04, 2014, 08:43:43 PM
Pt. bio
  Eu sunt cel mai fericit cand vad cum infloreste o floare , cand vad o albina cum aduce polen , cand pot mirosi iarba proaspata primavara .

..aa.. Dragosh si pentru ca sa simti astea tu "chinui" albinutele alea.. =))..sadicule..

..ia-ti o patura si-o sticla de "Noroc"--marca de bere ieftina- ... du-te dupa niste boscheti in spatele curtii si obtii efect garantat 100%..

gelu

.....sunteti tari domnilor....nu ma satur sa va citesc spre disperarea colegei de camera care ma acuza de neglijenta matrimoniala... :yes:...sper s.o impac intr.un fel.... :D...week/end placut in continuare... :hi:

cipik

Discutiile in contradictoriu duc la progres, plus ca in aceste momente ''se da din casa''.
Zambeste, maine poate fii mai rau.
http://prepelitebucuresti.sunphoto.ro/

D006

Citat din: bucovineanu din Ianuarie 04, 2014, 08:53:14 PM
Dragos de cand exista forumurile am vazut ca ai tot experimentat tot felul de apipixuri pe care le laudai cu mare tam tam si anul acesta am vazut ca ai ajuns din nou la zahar. Ce trebuie sa creada cine citeste despre experimentele tale de-a lungul anilor, au dat rezultate? Nu inteleg, de ce te-ai intors la bordei, dupa ce ai locuit in palate?

La turte am folosit mereu zahar ... ma  intorc acolo unde este mai ieftin , totul depinde pe evolutia pietii . candva apipixul avea un pret inferior zaharului . Acum am gasit zahar ieftin . Maine daca gasesc F40 mai ieftin cumpar .

Problema nu se pune in termeni de zahar sau apipix ci in urmatorii termeni : zaharoza , glucoza , fructoza , aminoacizi , lipide , vitamine , minerale , oligoelemente .
   Voi vedeti doar zahar sau apipix , eu vad dincolo !

bio

Citat din: gelu din Ianuarie 04, 2014, 09:09:19 PM
.... va citesc spre disperarea colegei de camera care ma acuza de neglijenta matrimoniala... :yes:...sper s.o impac intr.un fel.... :D... :hi:

Sal Gelu ,
..daca era vorba de tehnologie apicola ti-as fi dat un sfat care este si-n cartile de specialitate.

Asa,... daca este vorba despre impacarea "colegei tale de camera" nu stiu ce sfat sa-ti dau .

..dar pina una alta "PUP-O, precum si   @};- din partea forumistilor dupa APIARDEAL !!.." .

bucovineanu

Intotdeauna siropul de zahar a iesit la un pret mai mic decat celelalte siropuri. Dar aici intervine si comoditatea apicultorului.

D006

Nu e comoditate , e rentabilitate ! la unii timpul chiar costa bani !

bio

Citat din: bucovineanu din Ianuarie 04, 2014, 09:27:31 PM
Intotdeauna siropul de zahar a iesit la un pret mai mic decat celelalte siropuri. Dar aici intervine si comoditatea apicultorului.

Cind, zaharul sarea  de 4 ROn era mai ieftinache cu api-siropurile,....   daca erau luate la prima mina .....sau luate prin PNA

..  acum zaharul se duce spre 3 Ron,.. trebuie sa calculam bine ce luam pentru a fi OK.

gelu

Citat din: bio din Ianuarie 04, 2014, 09:26:21 PM
Citat din: gelu din Ianuarie 04, 2014, 09:09:19 PM
.... va citesc spre disperarea colegei de camera care ma acuza de neglijenta matrimoniala... :yes:...sper s.o impac intr.un fel.... :D... :hi:

Sal Gelu ,
..daca era vorba de tehnologie apicola ti-as fi dat un sfat care este si-n cartile de specialitate.

Asa,... daca este vorba despre impacarea "colegei tale de camera" nu stiu ce sfat sa-ti dau .

..dar pina una alta "PUP-O, precum si   @};- din partea forumistilor dupa APIARDEAL !!.." .
....thank,s Bio....maine tratam albinutele si o sa revin cu poze si solicitari de sfaturi....

bio

Citat din: gelu din Ianuarie 04, 2014, 09:35:49 PM
...thank,s Bio....maine tratam albinutele si o sa revin cu poze si solicitari de sfaturi....

:cu plăcere:

D006

Ce se întâmplă? În afară de încălzirea globală, în afară de un leu slab și prețurile ridicate la petrol, în afară de energia noastră, alimente, apă, economie, și crize personale, de ce suntem atât de morocănosi?  Ne-am pierdut capacitatea de a trăi în pace cu noi înșine și de a ingriji lucrurile vii?  Nimic de acum in acolo nu se va schimba până când nu ne vom schimba pe noi înșine.
Lucrul cu albine este totul despre depășirea fricii. Stupul este dragostea întrupată. Stupul este fereastra pentru noua noastră lume. Este nevoie de răbdare și de energie emotionala pentru a demonta dinamica puterii . Redescoperă ce înseamnă să trăiești în pace cu insectele, flora , natura in general si te vei rupe de sistemul corporatist cu a sa politica decadenta .