Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

Bătrânul

Mariane nu folosi NICIODATA naftalina !!!!! Foloseste sulf ars din dou in doua saptamini. Odata in tinerete am folosit natalina si albinele nu sa mai urcat in cat  :nod: a trebuit sa le scot si sa topesc. :rotfl: :rotfl:

Ioan Olaru

Am citit într-o carte că polenul prezent masiv în familie poate crea toxicitate proteică , știți ceva despre acest aspect ?
Pentru că apar noutăți verificați blogul personal
www.albina-online.blogspot.com

Obombo

Citat din: marian sima din Aprilie 06, 2013, 11:33:34 PM
Nea Batrine totul este bun pina la o anumita limita cind trece de acea limita devine exagerat,acea familie are prea multa pastura ,pastura care provine din sursele administrate de dv ,daca acum au ramele pline unde mai depoziteaza polenul din natura?
Polen care este net superior la tot cea ce a-ti administrat dv,hrana pentru viitorul puiet este direct legata de cea ce dv aveti ,daca ne gindim la formarea laptisorului de matca situatia se intinde pe o perioada mai lunga.
Acea familie are prea putin puiet capacit pentru marimea ei si pentru aceasta perioada.
Insa daca e cel mai slab stup situatia se accepta. :)
Sunt de acord, prea multa "pastura", prea mult spatiu si prea putine albine. Faptul ca albinele au inmagazint surogatul de polen la centrul ramei a constans regina sa depuna in partea de jos, unde albinele nu pot mentine temperatura, mai ales ca sunt putine si rasfirate pe multe rame. Eu as fi restrans cuibul la maxim, eliminand pe cat posibil surogatul de polen, asta tinand cont si de semnele de diaree. Nu am folosit nici o data inlocuitori de polen si nu stiu cum se comporta cand sunt supusi fermentatiei lactice, dar nu as vra sa am asa ceva in rame in momentul in care a aparut polenul in natura.

Ioan Olaru

Am înțeles deci albina trebuie să fie cât mai natural hrănită mai ales proteic .
Pentru că apar noutăți verificați blogul personal
www.albina-online.blogspot.com

Bătrânul

Hai sa tragem concluziile cu citeva zile inainte de SALCIMUL 1  :rotfl: :rotfl: :rotfl: =D> =D>

D006

Citat din: Ioan Olaru din Aprilie 07, 2013, 06:18:04 PM
Am citit într-o carte că polenul prezent masiv în familie poate crea toxicitate proteică , știți ceva despre acest aspect ?
Nutritia albinelor este precum un butoi din doage de lemn . Daca cumva lipseste o doaga sau este mai scurta acel butoi nu mai este bun de nimic . La fel si nutritia albinelor , daca un element lipseste sau este in exces colonia de albine va avea mult de suferit.

Mihai Sergiu

Asteptam cu mare placere si alte filmulete pana atunci! :thanks: :bravo:
Nu am nici un stup , nevasta mea ii detine pe toti!

marian sima

Nu am folosit niciodata sulf ars nici nu stiu unde pot gasi asa ceva insa ramele uscate puse in cutii cu citeva rondele de naftalina pe fundul cutiei si cu un ziar deasupra ramelor mai merge.
Aerisesc ramele cu 2-3 zile inainte de a le baga in stupi,chestia este ca eu adaug ramele progresiv si nu le pun pe toate odata.

Dl Ioan citeodata chestia cu" cit mai natural"lipseste cu desavirsire si fiecare incercam sa suplimentam aceasta lipsa ,dl Batrinul cu pulbere de drojdie inactiva eu cu turte proteice in care am pus pe linga drojdie inactiva,lapte praf si frunze de aloe vera ,banane si mere date prin blendar .

In compozitia mieri si a polenului sint niste acizi care nu da voie materialului adunat de albine sa fermenteze pot fi situatii cind familia se depopuleaza si ramele respective sa capteze umezeala atunci intervine un dezechilibru in compozitia chimica a pasturi si nu mai corespunde insa asemenea situatii sint rare.

Asa sa fie Ne-a Batrine atunci sa tragem concluziile. =D>

P.S. Ciudat nume v-ati ales va suparati daca va spun pe nume ca nu-mi vine deloc sa va zic Batrinul. :)

G. Iulian

Mariane eu am luat batoane de sulf de la stuparul.ro dar au si alții.

Calinu71

ce parere aveti de salcam o sa fie ceva, sa ne umple bidoanele?
Să şti să lupţi când vrei să ai
Să nu renunţi când pierzi sau dai
Să fi şi bun şi înţelept
Şi vei găsi drumul cel drept.

D006

Dupa cum a fost primavara pana acum in zona mea nu prea va avea cine sa umple butoaiele ...  si cum salcam 1 este loterie ... salcam 2 la mana ploii ...  nu avem altceva de facut decat sa asteptam . Cu 8 gr. Celsius ziua nu faci nici o afacere din albine .

D006

... Pana una alta stam si ne uitam la albine..

marian sima

Da si eu stateam ieri si ma utam cum se depopulau ,a fost frig albina iesea afara si o buna parte ramanea cam pe unde se punea,totul era rece asa ca ai scadea temperatura corporala si albina nu mai putea sa zboare inapoi la stup ,asta se intimpla mai ales cu cele care carau apa.

albinuta carina

Salutare,referitor la batoane de sulf se gasesc la orice magazin de chimicale.
Si in zona mea aici la Carei (satu mare) este foarte nasol cu efectivul ,nu prea au puiet ,,in schimb am o parte din ele la POIANA CODRULUI la 89 km si cele de acolo pot sa zic sunt foarte bine,3-4 rame cu puiet.

tepes v

Citat din: marian sima din Aprilie 07, 2013, 09:23:20 PM
Nu am folosit niciodata sulf ars nici nu stiu unde pot gasi asa ceva insa ramele uscate puse in cutii cu citeva rondele de naftalina pe fundul cutiei si cu un ziar deasupra ramelor mai merge.
Aerisesc ramele cu 2-3 zile inainte de a le baga in stupi,chestia este ca eu adaug ramele progresiv si nu le pun pe toate odata.

Dl Ioan citeodata chestia cu" cit mai natural"lipseste cu desavirsire si fiecare incercam sa suplimentam aceasta lipsa ,dl Batrinul cu pulbere de drojdie inactiva eu cu turte proteice in care am pus pe linga drojdie inactiva,lapte praf si frunze de aloe vera ,banane si mere date prin blendar .

In compozitia mieri si a polenului sint niste acizi care nu da voie materialului adunat de albine sa fermenteze pot fi situatii cind familia se depopuleaza si ramele respective sa capteze umezeala atunci intervine un dezechilibru in compozitia chimica a pasturi si nu mai corespunde insa asemenea situatii sint rare.

Asa sa fie Ne-a Batrine atunci sa tragem concluziile. =D>

P.S. Ciudat nume v-ati ales va suparati daca va spun pe nume ca nu-mi vine deloc sa va zic Batrinul. :)
hai  s a facem un targ , eu vin cu fitilele de sulf , si tu dai o bere fara alcol , si un suc pentru junior (fanta la cutie)
giurgiu