Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

D006

Doamne , ce frumoasa este viata !

D006

As fi vrut sa scriu mai mult acum dar nu pot , gandul imi este la omul care m-a facut sa iubesc aceste nobile fiinte , Ion Gavrila - regretatul meu tata . Sper ca de acolo de sus ma priveste ... si asculta !
[youtube=600,480]http://www.youtube.com/v/EqiojZAlNt8[/youtube]

catel

Citat din: dragos2006Extractie non- stop la salcam mai ales ca acum a inflorit si cel care a fost afectat de inghet.
[youtube=600,480]http://www.youtube.com/v/5Myq3BB6lkA[/youtube]
frumos clipu, da am si io niste intrebari:
*ramele cu miere luate din lada nu ar trebui puse intr-o lada goala si nu puse in iarba ?
*a luat omu fiecare rama in mana si care a fost cu puiet, larve si ou a lasat-o in lada. de ce cand a obs. ca nu este de stors s-a intors inapoi si s-a razgandit la ramele lasate luand cele doua ?
Sa fii DOMN ii o-ntaplare, sa fii OM ii lucru mare !

catel

Citat din: szlörincVise placute!Acele floare nu mai au nectar
daca va rog puteti confirma spusele dvs ? sau aveti defectul lui drone1952, care punea intrebari si raspunsuri nici dupa un an nu punea.

catel

Citat din: BatrinulE bine  :smile: Inseamna vasele le spala Dragos :rotfl:
exista o cale de iesire. vasele sa fie de unica folosinta. :smile:

D006

Urmeaza sa fac un cadru metalic in care sa sprijin ramele cu albina scoase din stup. S-a intors si a mai luat doua rame deoarece la extractie trebuie date cate 6 rame pe familie si se orienteaza sa le ia pe cele mai grele indiferent ca au puiet sau nu.

catel

deci chiar daca are ou sau larva tot stoarceti din rama ?

D006

doctore,ma amuzi de mult timp cu tampeniile pe care le faci .dar ,sa tragi si cuiburile demonstraza ca te conduce foamea cu 7-0 la pauza.si tragi tare sa egalezi pana la final,
felul in care lucrezi cu albina ma face sa cred ca esti dus cu capu' :nebun:

D006

Citat din: catel
Citat din: dragos2006Extractie non- stop la salcam mai ales ca acum a inflorit si cel care a fost afectat de inghet.
[youtube=600,480]http://www.youtube.com/v/5Myq3BB6lkA[/youtube]
frumos clipu, da am si io niste intrebari:
*ramele cu miere luate din lada nu ar trebui puse intr-o lada goala si nu puse in iarba ?
*a luat omu fiecare rama in mana si care a fost cu puiet, larve si ou a lasat-o in lada. de ce cand a obs. ca nu este de stors s-a intors inapoi si s-a razgandit la ramele lasate luand cele doua ?
MA DOBITOCULE.NU TE mai lauda atata ca faci miere multa..Din cauza laudarosilor ca tine procesatorii dau pretul inapoi la miere..
Nici nu-ti dai seama ce RAU FACI APICULTORILOR?
FA MIERE CATA VREI DA NU TE MAI LAUDA ATATA PE NET..
SI PROCESATORI CITESC AICI FRAIERE
:nono:  :nono:  :nono:  :nono:  :nono:

D006

transportul stupilor al numai cu loganul + remorca?

D006

Cand eram copil in ale stuparitului si ma ghidam doar dupa practici invechite nu umblam in cuib , ziceam vechea vorba : "lasa sa aiba si albinele miere". Dar la un timp cand am inceput sa vad cu ce se mananca stuparia m-am dat si eu pe langa stupari cu productii mari sa vad cum le obtine , mergeam cu familii identice ca putere si la aceleasi culesuri iar ei imi dadeau clasa la productia de miere . Asa pana intr-o zi in care "am furat" tehnica si acum cu un pastoral restrans in jurul orasului fac o productie multumitoare. Cuibul se extrage si pentru a mari productia de miere dar si pentru a oferi matcii 6 rame pe care va depune viitoarea albina pentru floarea soarelui . eu nu intelegeam de ce eu aveam la cantar la floare doar maxim4 kg. iar altii cel putin 6 kg.
  Faceti cum vreti ! traim intr-o tara libera si fiecare dispune cum vrea de avutul lui .
  Imi vine sa rad cand am citit prostia cu productia si procesatorii , eu sunt mic copil la productia la salcam fata de apicultorii olteni spre exemplu. Prima data am fost sunat de contabila de la Apicola pt. a ma intreba productia si apoi a raporta la ACA , oricum i-am spus o productie mai mica . Dar un lup batran ca d. Dobre nu este influentat de net , imi vine sa rad :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:
Stupii ii transport in functie de necesitati : cu pavilionul , cu camionul , cu loganul , etc.
  PS Il rog pe domnii care m-au luat la misto mai sus sa puna filme de la dansii din stupina poate astfel ma mai destept si eu. :wink2:

D006

Cine este cel mai mare  producator de miere din lume ?
[youtube=600,480]http://www.youtube.com/v/BLv390yWTjU[/youtube]

D006

De saptamana trecuta am luat hotararea ca pe acest topic sa nu ma mai injosesc si sa intru in polemica cu anonimi. Discut aici doar corect si fara sa mai raspund la injuraturi.
  MUltumesc celor care ma injura si arunca cu noroi in mine pt. ca astfel ma motiveaza sa dezvolt stupina.
  Acesti domni anonimi daca sunt asa se superiori si eu asa paralel cu apicultura ii rog sa vina cu filme de la dansii poate asa ma luminez si eu.

D006

Citat din: dragos2006Este timpul sa inceapa stimularea pontei matcii pentru a avea populatie suficienta ca culesurile timpurii , de 2 - 3 ori pe saptamana adm. sirop cu protofil.
       La Inceput folosesc un PET pentru a da siropul mai usor , pur si simplu stropesc pe deasupra ramelor.  Este suficient pentru a "excita" fetitele.
Metoda  valabila  si  eficienta,toti  stupii  care  vor  primi  stimulari de  acest  fel vor  fi  inclinati spre  spate .

D006

Ce rost ar avea sa las asemenea rame in cuib ? oare nu blochez o rama pe intreg sezonul activ ? Nu e mai bine sa facem spatiu de ouat pt. matca ?