Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

Cristian IONITA

Stimata doamna, dar interpretarile calomnioase si scoase din context cum sunt? nu cumva tipic romanesti ... ba chiar marlanesti?
Sau injuraturile de mama trimise pe PM?
Caracterele se formeaza prin educatie si munca cinstita, nu prin spagi, examenea trucate si inselaciuni. poate ptr Dvs Gigi Becali este un model de viata, ptr altii nu e decat un mitocan.

D006

Citat din: Cristian IONITAhai sictir spagar putin a oaie
Iar o dai in Ferentari?
Asta poti. :nono:

D006

Citat din: LauragTipic romaneste - bateti-va joc de o incercare constructiva de a arata ceva, de a ajuta, de a face ceva pentru altii fara nici un interes. Multumesc domnului Ionita, Albinuta si Leonard ca-mi confirma inca o data "frumusetea si diversitatea" caracterului romanesc. Dar sunteti falsi si murdari si nu o sa ne impiedicati sa facem bine romanilor adevarati. Caracterele se formeaza si se demonstraza prin fapte. Multumim lui Dumnezeu pentru tot ce avem si pentru minunatii prieteni pe care i-am facut prin acest jurnal apicol.Tuturor, multa sanatae, albinute harnice si miere buna!
Nu puneti la suflet latratul cainilor de strada.
Sunt fara stapan si tinta in viata si vor si ei sa fie bagati in seama.

D006

Multumesc pt film chiar nu stiam ce sa fac cu atata albina care statea degeaba :) Eu sunt incepator si imi prinde bine orice interventie filmata in stup ;P

D006

Mai avem de extras doar 30 de stupi. Acestia i-am dus pe un alt deal si suntem curiosi cata miere au in ei, deoarece acolo nu am avut cantar. Poza este facuta anul trecut in vara. In apropiere este o padure cu mult tei. Azi insa ploua cu galeata. Cand nu muncim zic ca suntem la pensiune, in vacanta la munte:smile:

Bătrânul

E bine  :smile: Inseamna vasele le spala Dragos :rotfl:

Bătrânul

Azi mi sa intimplat : un roi mare era 80 % asezat pe un copac , m-am dus dupa roinita la 50 m , intors in 5 minute nu mai era nici o albina . CE SA CRED?

D006

La al doilea roi matca nefecundata fuge,nu sta mai mult de 5 minute.Va puteti convinge daca stiti de la care a iesit roiul.Trenbuie sa aiba inca matca tanara iesita din botca nefecundata.Distrugeti toate botcile.daca nu ramanati cu lada goala

stefan1

Citat din: BatrinulAzi mi sa intimplat : un roi mare era 80 % asezat pe un copac , m-am dus dupa roinita la 50 m , intors in 5 minute nu mai era nici o albina . CE SA CRED?
Eu cred ca nu era 80% asezat ci 20% din albinele din roi erau desprinse din 'caciula' pentru plecare. Adica roiul a fost mai de multa vreme asezat si tocmai cand l-ai observat se pregatea sa plece.
Pt. Szlörinc:
Eu nu am intalnin niciodata un roi de rang 2,3,4,etc care sa stea doar 5 minute in copac. Macar 30 de minute tot stau. Doar niste culesuri foarte puternice care incep brusc pot face roii sa stea mai putin in pomi. La sute de roi prinsi, nu am intalnit sa stea mai putin de 30 de minute niciunul. Poate aveti alta rasa de albine, ce nu-i exclus.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

D006

in data  de 1 iunie salcamul arata excelent , pacat ca a venit vremea rea si furtuna.

D006

unii inca se mai deschid

D006

Vise placute!Acele floare nu mai au nectar

D006

Citat din: szlörincVise placute!Acele floare nu mai au nectar
Zimi  si  mie  smecheria,desi  cam  stiu  care  e.

D006

A plouat mult si in zona noastra se va face fanul.

D006

Citat din: szlörincVise placute!Acele floare nu mai au nectar
Visele au fost placute si s-au concretizat in realitate in inca 800 kg. miere marfa  la care nu speram.