Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

Eugen B

Pt. Bio. Este o remorca pentru pastoral. Este pe 2 randuri cu stupi verticali 10 rame.
Pt. Ciucur anul acesta am facut cativa faguri si am dat la ceva neam. Poza e facuta de sotie. Am avut faguri cu salcam, tei si FS, dar f putini.

gore

Intradevar, fagurii cu miere se vand f.f. bine. Eu am avut 15 caserole de 500g, am dat la anumite persoane, dar multi au ramas cu promisiuni pentru anul urmator. De, nu poti multumi pe toata lumea, doar nu cladim noi fagurii. Au ramas in stupi si faguri pe rama claditoare, necapaciti, care mi-au prins bine pe seceta(lipsa de cules). In fiecare an las o mica rezerva pentru seceta, nu se stie niciodata.
A gresi este omeneste...totusi, a da vina pe altul este si mai omeneste."Nu-i suficient sa faci tot ce-i mai bun. Intai trebuie sa stii ce sa faci, APOI sa faci ce-i mai bun." -- W. Edwards Deming

ciucur

Citat din: Eugen B din Decembrie 01, 2015, 07:48:17 PM

Pt. Ciucur anul acesta am facut cativa faguri si am dat la ceva neam. Poza e facuta de sotie. Am avut faguri cu salcam, tei si FS, dar f putini.
Mai, ce sa zic. Am marit poza cu fagurii si imi venea sa musc din monitor. Asta desi am in camara fagure cu miere.    :hi:
Nimic nu se pierde, totul se transforma.

Eugen B

Sunt buni dar foarte dulci. Eu nu prea pot manca.

cipik

Zambeste, maine poate fii mai rau.
http://prepelitebucuresti.sunphoto.ro/

Eugen B

Nu sunt mare consumator de miere, dar anul acesta am mancat destul de multa miere, polen si ceva tinc. de propolis.

D006

Cine consuma doua linguri de miere pe zi isi prelungeste viata cu 5 ani fata de medie. Sunt niste studii interesante pe aceasta tema.

Eugen B

Eu stiu de 1 lingura. Din cauza ca mierea contine multi antioxindanti e posibil sa fie viata mai prelungita si mai sanatoasa. Conteaza si ce mananci in rest. Nu garanteaza nimeni.
Eu de obicei primavara si toamna imi fac un fel de retata Tatoiu(care nu e a ei, dar asta e numele), si iau 1 lingura seara si dimineata, dar nu ma tin toata ziua,alta data mai uit sa iau.
E bine sa mancam fructe de padure, chiar si miere cu catina e foarte bine.
Se poate observa ca fazele se separa daca faci miere de salcam , polen(pomi fructiferi +salcie in cazul meu) si tinct. de propolis.

D006

Eu de la catina cu miere nu am dormit o noapte . nu am crezut ca este un energizant asa de puternic.

Kiwi Bee

Dupa citeva luni de paine cu miere(asta duceam la servici - 2 sandvicuiri) am pus 10kg la burta.... dar mam simtit bine caci lucram de dupa masa pina seara si noaptea.

D006

Fara paine pt. ca devine bomba calorica !

Bistriteanul

Citat din: Dragos G. din Decembrie 02, 2015, 11:24:01 AM
  Eu de la catina cu miere nu am dormit o noapte . nu am crezut ca este un energizant asa de puternic.

Ai luat catina cu miere ca sa dormi? :lol:
Admir albina si cainele national, Ciobanescul Romanesc Carpatin.

http://www.carpatin.net/
http://www.carpatin.net/forum

D006

stiam ca este energizant dar nici chiar asa . Am vrut sa ma conving pe propria piele.  :)

oroles

Asa e, e un bun energizant. Am si eu cateva borcane. Eu scot sucul de catina, adaug tot atata volum miere. Apoi pun pe deasupra 25 ml de tinctura de propolis si polen. Iese ceva cu gust bun si cu efect asupra sanatatii. Iarna trecuta a dat o gripa peste mine cu febra 40 de grade si tuse de nu mai stiam ce e cu mine (pneumonie iesise la raza). Nu am dormit vreo saptamana de la tuse. Cat am luat catina nu s-a lipit nimic de mine. Apoi a venit gripa asta si nu imi mai trecea. Mi-a zis cineva sa iau ulei de catina de la Hofigal. Cu ala m-am pus in doua saptamani pe picioare. Luasem pastile cu pumnul pana atunci. Niciun antibiotic nu isi facuse efectul. Cred ca era mai degraba un virus. Dupa ce am luat catina mi-am revenit.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

D006

In atentia apicultorilor detinatori de PFA sau II

Cu ceva timp in urma un stupar din zona mea dupa ce a terminat cu masura 141 a vrut sa desfiinteze PFA-ul . Pana aici toate bune si frumoase numai ca omul nu a stiut ca inchiderea nu se face pana nu se efectueaza un control de fond de la ANAF . Problema e ca omul in urma controlului a primit o amenda de aprox. 10000 lei ! de ce ? pt.. ca a inchis PFA-ul avand in patrimoniu utilaje la care nu expirase perioada de amortizare.
  Atentie cand desfiintati PFA-urile , trebuie sa fie pe zero si cu nimic in patrimoniu !