Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

dan sebastian

Aia vad ce injuaraturi iau, stiu si de la cine si nu pot face nimic pt ca rolul lor e sa fie sigur ca unu ca tine poate scrie orice. Asta este garantarea libertatii.
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

marian sima

Cateva din atributiile parlamentarilor.

ATRIBUŢIILE PARLAMENTULUI ROMÂNIEI
.3. Stabilirea direcţiilor generale ale activităţii sociale, economice, culturale, statale şi juridice-în baza competenţei generale de care se bucură ca organ reprezentativ suprem, parlamentul stabileşte liniile principale ale dezvoltării societăţii şi ale naţiunii române, prin intermediul legilor adoptate, legi pe care Guvernul are obligaţia de a le pune înexecutare. Parlamentul reglementează, prin intermediul legilor, domenii importante şifoarte importante, precum: bugetul naţional, drepturile şi libertăţile fundamentaleale omului şi cetăţeanului, alegeri, instituţiile fundamentale ale statului, organizareaforţelor armate, apărarea şi siguranţa naţională, sistemul general al impozitelor şi taxelor,regimul general al infracţiunilor etc.

1.Sa oprimi dreptul unui cetatean sa voteze e infractiune.
Sa vad cum raspund parlamentari.
2 Sa pui pe butuci un institut precum Victor Babes e atentat la siguranta nationala.

3Sa legiferezi vanzarea pamantului la straini e tradare de tara.Nici o tara sanatoasa nu mai permite asa ceva.

4 Sa instrainezi parghiile economice strategice e iar vanzare de tara.

Rolul lor e unul singur,tradatori de neam si tara.

Adevarata garantare a libertati e data de marea masa de oameni care contribuie la sustinerea acestuia si revendicarea ei atunci cand este incalcata.

Nu sant liber sa spun ce gandesc datorita parlamentarilor ci datorita celor care au cerut libertatea.

Daca parlamentari i-si faceau treaba asistam la DEZVOLTAREA SOCIETATI SI ALE NATIUNI ROMANE.

Ai observat o dezvoltare?
Eu din pacate asist la o distrugere a NATIUNI ROMANE si asta cu ajutorul parlamentarilor.

dan sebastian

Nu vorbeam de parlamentari ci de cei de la SRI. Ei isi ia multe peste nas pt a ne garanta noua drepturile. Sa sti ca e greu sa stii multe si sa nu poti spune nimic. Ce nu pricep e de ce SRI ul trebuie sa raspunda unor rahati de parlamentari.
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

ciucur

Domnule Sima,

Cu riscul ca poluez topicul colegului Dragos, nu m-ati lamurit.
Sigur ca nu am control pe trantori la imperechere.
Dar daca eu nu fac pastoral, am albinele intr-o zona de deal (400-800 m altitudine) si in cei 20 de stupi sa presupunem ca o sa introduc carnica din Slovenia spre exemplu la fiecare 2 ani nu mai am nevoie de selectie. Din ce am calculat conform pretului de pe situl lor, o regina din Slovenia e aprox 75 lei. La doi ani nu e asa mult.
Ati afirmat ca austriecii si slovenii nu mint. Ei sustin ca albina carnica are limba (proboscisul) de 6,4 - 6,8 mm. Si din experienta mea putina, carnica zboara bine cand ceilalti asteapta vremea mai buna. La noi primaverile sunt capricioase, nu ca la dvs. mai in sud.
Am gasit si urmatorul studiu facut de rusi unde nu sunt diferente la lungimea proboscisului intre carnica si ligustica... Dar carpatica nu o fi maidaneza noastra? Sta bine cu lungimea.

http://udmbee.narod.ru/LIBRARY/STAT/rums.htm

Experimentul facut din gresala de dvs. este interesant insa daca puteti banui ca aveti ligustica nu stiti daca albina bruneta ce nu putea fura si ea era carnica.
Aveti o vasta cultura apicola si despre lipsa organizarii in agricultura (care ar putea fi salvarea Romaniei) sunt de acord cu dumneavoastra.
Dar nu ma-ati convins ca italiana e mai tare ca austriaca in limba.
Multumesc insa ca ati raspuns totusi.
Cele bune.
Nimic nu se pierde, totul se transforma.

marian sima

Daca introduceti matci la fiecare doi ani nu mai aveti nevoie de selectie.
Ca zboara bine la temperaturi joase se stie si albina de munte zboara cand albina de ses e pe stup.

Traba este sa ai si secretie de nectar la acele temperaturi ,nu e deajuns zborul.

Cat depre lungimea trompei,chestia cu borcanul a fost o observatie intamplatoare,insa analiza lungimei trompei eu am facut-o cu ani buni in urma ,atunci cand erau loturile de floarea soarelui din samanta frantuzeasca.

Fiecare rasa de albina e buna acolo unde are randament maxim.

Aici mai ai cateva studii.
Primul din Moldova si asa cum spuneam albina difera pe diferite tipuri de zona relief si clima.
Chiar lungimea trompei defera la aceiasi rasa.
PDF
Si alte studii.
file:///C:/Users/Administrator/My%20Documents/Downloads/JAR%2053%202%2002.pdf

http://www.beeworks.com/morphometry/

D006

Citat din: dragos2006 din Noiembrie 26, 2014, 02:31:51 PM
A venit frigul si noi nu mai terminam treaba !  :)

http://www.youtube.com/watch?v=z_F29pVGJ4U&list=UUhpxP2V151oAkUn710h_54g

In pana mea , cand mai impachetez stupii ???....  cred ca spre primavara !  =))

oroles

Asa-i daca ai multi. :P Mi-ai starnit buna dispozitie.
Si daca tot e jurnal... Azi mi-am dat 50 de kg de zahar la rasnita. L-am dat de 3 ori. Dimineata am facut o turta de zahar pudra cu sirop si a iesit peste asteptari. In ianuarie fac restul. Am pus zaharul in saci de plastic. Sper sa fac rost de saci de hartie ca sta mai bine in ei.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

D006

Pana in ianuarie vei avea doar o stanca de zahar ! Te vei chinui sa-l spargi cu barosul . Trebuia sa folosesti un antiaglomerant daca nu-l faci turte zilele astea.

apivasmob

Citat din: dragos2006 din Decembrie 01, 2014, 07:41:36 PM
  In pana mea , cand mai impachetez stupii ???....  cred ca spre primavara !  =))
Miercuri se incalzeste in zona ta daca dai tare ii termini.
Sanatate tuturor apicultorilor

oroles

Citat din: dragos2006 din Decembrie 01, 2014, 07:54:14 PM
Pana in ianuarie vei avea doar o stanca de zahar ! Te vei chinui sa-l spargi cu barosul . Trebuia sa folosesti un antiaglomerant daca nu-l faci turte zilele astea.
Cam in 2 saptamani ma apuc de turte. Sper sa nu fie cazul. Da-l in ma-sa ca nu e ciment. S-or mai face cateva cocoloase dar le sparg eu. Am si piua si mai, la nevoie. =)) :rotfl:

TDI

Sa stii ca nu exagereaza, mai ales daca expui zaharul la diferente mari de temperatura -> condes; sau nu e inchis etans, zaharul pudra e higroscopic, atrage apa -> bolovan.
Bolovanii respectivi sunt extraordinar de greu de procesat. Nu faci nimic cu maiul si cu piua.... eu i-am dat pe razatoare.

pharaonu75

Citat din: TDI din Decembrie 01, 2014, 10:20:25 PM
Sa stii ca nu exagereaza, mai ales daca expui zaharul la diferente mari de temperatura -> condes; sau nu e inchis etans, zaharul pudra e higroscopic, atrage apa -> bolovan.
Bolovanii respectivi sunt extraordinar de greu de procesat. Nu faci nimic cu maiul si cu piua.... eu i-am dat pe razatoare.

Reciclezi... bolovanii ii faci sirop. :P
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

cornelioandanciu

Citat din: oroles din Decembrie 01, 2014, 10:04:00 PM
Cam in 2 saptamani ma apuc de turte. Sper sa nu fie cazul. Da-l in ma-sa ca nu e ciment. S-or mai face cateva cocoloase dar le sparg eu. Am si piua si mai, la nevoie. =)) :rotfl:
Da le dai turte de pe acuma? :uimit:
Va salut.

oroles

Citat din: cornelioandanciu din Decembrie 02, 2014, 07:46:48 AM
Citat din: oroles din Decembrie 01, 2014, 10:04:00 PM
Da le dai turte de pe acuma? :uimit:
De unde ai tras concluzia asta? Dupa jumatatea lui ianuarie. Acum doar am facut proba la moara.

Chiar daca pui acum si nu e ridicat ghemul nu se ating de turta. Am pus eu la unul in noiembrie. Imi ramasese o turta si am zis sa i-o pun in cap. Nici nu s-au atins de ea, ghemul fiind langa urdinis jos. Si e unul din cei pe care ii stiam cu rezerve putine.

D006

Iar a avut Base dreptate , iarna nu-i ca vara !   :)