Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

Jimmy2011

Situatiile postate de mine mai sus, sunt REALE,ADEVARATE ! Chiar se intampla la numai cateva sute de km de Romania! Este o chestiune DOAR de timp pana cand apicultura din Romania se va confrunta cu asemenea situatii..... :sad:
Ce este mai dulce si mai dulce decat mierea?...Otetul gratis...

Eugen B

pt pharaonu75

Fircare e presedinte de unde iasa malaiu

PricopArthur

Foarte frumos Dragos. Esti un exemplu pentru ceeace faci.
Miere multă şi inimă curată!

D006

Multumesc , incerc in fiecare an sa pun cate o caramida la ferma apicola .

oroles

Citat din: dragos2006 din Octombrie 23, 2014, 09:36:48 PM
Multumesc , incerc in fiecare an sa pun cate o caramida la ferma apicola .

Eu sincer il apreciez pe Dragos. Sunt apicultori care au luat fonduri europene si nu au fost in stare sa isi schimbe lazile cu probleme, daramite sa mai construiasca soproane, camere de extractie etc. Am vazut apicultor care avea stupii acoperiti doar cu carton gudronat desi luase bani grei de la UE iar una dintre conditii, din ce stiu eu e sa nu ai stupi crapati sau cu probleme.  Noi romanii am invatat sa luam bani, sa simulam investitiile, sa nu facem nimic... In loc sa se mai gandeasca sa se mai dezvolte, o parte dintre apicultori se laudau ca au scapat de verificari, au terminat cu fondurile si vor vinde stupii. Cu asa mentalitate nu dam inainte! Poate nu are Dragos 2000 de stupi insa cred ca la cata ambitie are nu se va opri la cati are in prezent.

Am urmarit filmul si as putea spune ca sunt un pic invidios ca nu am atata miere in stupii mei. La primavara voi sta pe stimulat deoarece am vazut ca fara stimulare nu pot sa imi dezvolt familiile cum vreau.

Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

victor

Tot respectul pentru cei care muncesc. Dragos este unul dintre acestia.
Mierea exagerat de multa in rame (mai mult de 3 sferturi) nu cred ca e buna in centrul cuibului. Trebuie si loc pentru ghem.
Am vazut ca este puiet deci este spatiu. O iernare usoara tuturor.
Victor-Nicolae Smarandache (facebook)
Smara Vic (YouTube)

balco

Citat din: victor din Octombrie 23, 2014, 11:09:35 PM
Mierea exagerat de multa in rame (mai mult de 3 sferturi) nu cred ca e buna in centrul cuibului. Trebuie si loc pentru ghem.

Depinde si de zona , unde nu exista nici un zbor in perioada noiembrie-martie ghemul nu se deplaseaza in stinga-dreapta si in luna martie il gasesti tot pe ramele din octombrie , daca acele rame sunt macar pe jumate  cu miere atunci ai sansa sa gasesti stupii vii, daca ai rame goale in cuib - gasesti toata albina moarta de foame pe 4-5 rame  chiar daca sunt incadrate de rame pline cu miere.In zonele calde unde chiar si iarna mai au zboruri poti sa lasi si rame goale in cuib pentru ca ghemul se deplaseaza cum vrea el .

apivasmob

Dragos te intreb la primul stup la care ai umblat de cand este matca? S-a schimbat anul acesta cumva spre sfarsit de sezon ? ca popupatie c-am putina si puiet capacit c-am multisor la aceasta data.
De ce lasi 2-3 rame dupa diafragma ? Nu crezi ca se poate duce coana si cuibul se muta pe cele 2-3 rame?
Sanatate tuturor apicultorilor

PACO

Ce sa mai caute dupa diafragma la ora asta ?

bio

Cu ani in urma,  dupa  ce stringeam familia de albine la numarul de rame bine ocupat de albine, restul de rame il lasam si peste iarna dupa diafragma. Mi s-a intimplat de citeva ori ca familii de albine sa le  gasesc trecute pe ramele care le-am dat dupa diafragma ... :(
Sa spun ca la 150-170 de familii cum aveam in acele vremuri se intimpla ca 1-2 familii sa le gasesc trecute dupa diafragma.... intr-un an, nu mai putin de 7 familii mi-au trecut dupa diafragma si si-au facut cuibul acolo si de atunci am trecut la metoda de a nu mai ierna in stup decit cu ramele care formeaza cuibul .

Acum las in stup doar ramele pe care este format cuibul iar restul le depozitez in magazia pentru rame .

italianu

Unde stau ramele mai bine decit in stup?
Viata nu-i dreapta ...obisnuieste-te cu asta!

MirceaCalin

italianu

Citat din: MirceaCalin din Octombrie 24, 2014, 08:18:00 PM
Citat din: italianu din Octombrie 24, 2014, 08:09:23 PM
Unde stau ramele mai bine decit in stup?

Citat din: bio din Octombrie 24, 2014, 06:59:25 PM
... in magazia pentru rame .

Deci

Da? Cite 50 si eu ce ma fac daca am 300? Le culc linga mine-n pat?
In stup acolo-i locul lor!
De cind ma stiu nu mi-a mai trecut matca singura ,,pirleazul"! Oare nu ati ,,ajutat-o" sa treaca diafragma di neatentie?

Viata nu-i dreapta ...obisnuieste-te cu asta!

marian sima

Atentie ,cine pune benzi cu mavrirol si are rame dupa diafragma poate avea surpriza ca albina sa treaca dupa diafragma si sa moara de foame acolo.

Eu asa am patit intr-un an.

bucovineanu

Daca ramele din cuib sunt foarte pline, regina si albinele trec pe ramele de dupa diafragma si fara benzi de mavrirol.