Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

roi_ag

A fost si la noi anul asta rapita dupa salcam dar a fost un cules de intretinere

D006

cand spui  "la noi : te referi la zona ta sau la Romania

Ce fel de rapita era , cand a fost cultivata ?

roi_ag

Rapita semanata in primavara ,undeva la granita dintre OT-AG

D006

cate sute de hectare au fost ? a fost irigata ?

stefan1

Zonele mai nordice au totusi niste avantaje fata de cele mai sudice. In primul rand in perioada de vara acolo ziua-lumina e mai lunga decat la noi. O ora sau chiar mai mult de cules in plus/zi conteaza mult. De asemenea incarcarea cu familii este mult mai slaba ca la noi, unde pe unele lanuri se aglomereaza un numar cu totul exagerat de familii. Acolo ati vazut ca stuparul are mai multe vetre stationare cu un numar  rational de familii si culturile din jur sunt astfel structurate incat culesul este permanent. Dispare su uzura de la transporturi si riscurile de contactare de boli din cauza suprapopularii zonei.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

D006

sa luam datele meteo de azi din cele doua zone :
la mine : azi vor fi 6 gr. celsius iar ziua dureaza  9:29
la el      : azi vor fi - 2 gr. celsius iar ziua dureaza  8:45

desprealbine

cultura de rapita face si miere si familii i a imaginativa culesul de rapita dupa salcam cine ar face super productii RAPITA sau apicultorul

desprealbine

la noi in romania guru productiilor este considerat ioan guist  face unificari primavara si 6 luni pe an sta pe campuri  se spala la p cu sticla si se c dupa copac  ASTA E TIPARUL apicultorului roman DIN PACATE

D006

Despre , inca suntem saraci ! poate vom ajunge si noi la nivelul de oameni , OAMENI ATAT.

desprealbine

parerea mea despre apicultura prezentata in canada este urmatoarea

cultura de rapita pe langa faptul ca ofera productii foarte ridicate dezvolta si familiile spre deosebire de floarea soarelui de ex si neexistand goluri de cules ofera astfel conditii aproape IDEALE pt productia de miere  tehnologiile aplicate pe care le vedeti NU vor avea rezultate in romania

D006

Uneori si in Ro in anumite conditii pedoclimatice favorabile culesul de la rapitza iti baga familiile in frigurile roitului exact cand iti este lumea mai draga , adica la debutul  culesul de salcam. Sa mai vorbim de productia de polen de la rapitza ?

desprealbine

coditiile din romania cer o inalta pregatire profesionala in apicultura de aceea majoritatea apicultorilor romani NU REUSESC in aceasta nobila meserie

cristian87

Citat din: desprealbine din Noiembrie 15, 2012, 02:08:27 PM
la noi in romania guru productiilor este considerat ioan guist  face unificari primavara si 6 luni pe an sta pe campuri  se spala la p cu sticla si se c dupa copac  ASTA E TIPARUL apicultorului roman DIN PACATE

nu inteleg care e problema aici
ca el fac multi
cu ce te deranjeaza pe dumneata?
zâmbeşte-mîine poate fi mai rău

laur80

Citat din: desprealbine din Noiembrie 15, 2012, 02:08:27 PM

Va salut,

Nu cred ca trebuia neaparat sa dati un exemplu(Ioan Guist),intr-adevar,Romania asta ne ofera,nu cred ca este cineva de aici care face pastaroal si nu s-a spalat cu sticla la.....mai bine te speli decat sa......
Pentru multi Ioan Guist este un apicultor cu A!!

Cu stima,

Laurentiu

desprealbine

pentru mine domnul ioan guist  ca om este dezonorat complect prin faptul  ca gireaza in calitatea sa de moderator al forumului stuparitul un limbaj DE O MIZERIE GREU DE DESCRIS si alte nedreptati
iar ca apicultor l am dat exemplu ca reprezina MARELE APICULTOR ROMAN fapt ce arata din punctul meu de vedere cat de jos este apicultura din romania daca reprezentantul ei cel mai de seama umbla cu 300 de stupi pe campuri cu catal cu purcel 6 luni pe an
ASTA ESTE MAREA FERMA APICOLA  ROMANEASCA din punctul meu de vedere este o CIOBANEALA