Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

D006

Parca intineresti cand vezi albinele zburand !
[youtube=600,480]http://www.youtube.com/v/BIm2feFBXY8[/youtube]

D006

La roisori se impune o turtita de miere si astfel vom avea control asupra consumului.

unincepator

Citat din: dragos2006In Romania s-au dat subventii cu nemiluita dar nu am vazut nici un taran sa investeasca banii primiti in afacerea de baza , sunt prea saraci sa se gandeasca la o afacere !  Cati din cei care au luat bani pe 141 i-au reinvestit in afacere ?
  Taranul roman e prea sarac si prost pentru a se gandi la agricultura ca la o afacere !  mai teebuie sa curga multa apa pe Dunare pana vom avea si noi mentalitate capitalista .
nu ai dreptate d-le Dragos;taranul roman e numai sarac nu si prost.se gandeste foarte mult si vrea sa faca agricultura dar cand sa-si valorifice produsele nu-si mai scoate cheltuiala, asta e prost nu taranul.Stim foarte bine din munca noastra cu albinele cum castigam. Mentalitate si minte le trebuie la altii,la guvernanti si legiuitori.Uitate numai la fondurile europene cate barligaturi cer.Sa auzim de bine si an nou fericit si la tarani.

marcel68

Ai dreptate incepatorule, multi ar vrea sa faca ceva dar nu ii lasa aia cu burta si gusa.........treaba cu capra, romanu nu e prost e doar condus prost, iar cei ce nu isi dau seama ar trebui sa mai coboare citeva trepte uneori sa resimta gustul foamei si noroiu saraciei.......oameni cu memoria scurta....

D006

viorel_v2000

Frumoasa postare, frumoasa urare!
La multi ani si la mai multe fapte bune in 2010!

D006

D006

In viata important este  modelul la care ne raportam . Daca modelul nostru este taranul cu 3 pogoane de pamant care se vaita de saracie non-stop cred ca avem o problema.
  In agricultura romaneasca avem si exemple de succes , enumar cateva :
România are câţiva latifundiari importanţi, Culiţă Tărîţă, Adrian Porumboiu, Ioan Niculae sunt noii ,,boieri" ai României, dar avem şi latifundiari libanezi, italieni sau americani. În fruntea listei este Culiţă Tărîţă, care exploatează în jur de 70.000 de hectare. Controversatul politician şi om de afaceri deţine în primul rând Insula Mare a Brăilei. Fost senator PSD în anul 2001, acesta a arendat pentru 20 de ani, prin firma sa TCE 3 Brazi, IMB. Insula are o suprafaţă totală de 71.000 de hectare, iar Culiţă Tărîţă foloseşte cele 57.000 de hectare arabile. Pentru această suprafaţă, Culiţă primeşte de la stat şi de la UE 50 de milioane de lei, adică aproape 14 milioane de euro.
Un alt deţinător de terenuri agricole este fostul arbitru Adrian Porumboiu. El are peste 40.000 de hectare, majoritatea suprafeţelor fiind luate în arendă, după ce a acaparat o mare parte din agricultura judeţului Vaslui. Pentru cele 43.000 de hectare, Porumboiu încasează de la stat peste 37 de milioane de euro, adică 10 milioane de euro.
Ioan Niculae se numără şi el printre ,,boierii" României de azi. Patronul firmei Interagro deţine aproximativ 50.000 de hectare în Lunca Dunării. Prin firma Intercereal Ialomiţa, Niculae este cel mai mare concesionar al pământului statului. Pe lângă terenurile concesionate de la ADS, ,,boierul" de la Zimnicea a arendat şi terenuri de la ţăranii din sudul ţării. El primeşte de la statul român şi de la Uniunea Europeană pentru producţia de grâu de anul acesta o subvenţie de 43 de milioane de lei, adică 12 milioane de euro.
Sunt şi câţiva străini care au achiziţionat teren în România, numărându-se acum printre ,,boierii" locali. Libanezul El-Khalil Jihad, italianul Giovanni Glandi, americanii de la Smithfield şi olandezii de la Gibside Holding sunt câţiva dintre ei.
Latifundiar în România este şi libanezul Jihad El-Khalil. Prin firmele Maria Trading şi Agro Chirnogi pe care le controlează, omul de afaceri libanez a concesionat de la ADS aproape 20.000 de hectare de teren arabil în Lunca Dunării, pentru care încasează de la stat peste 17 milioane de lei, adică aproape 5 milioane de euro.

D006

S-a schimbat ceva in ultima suta de ani in agricultura romaneasca ?
   Nu vi se pare ciudat ca numai Romania are probleme cu agricultura ? de ce altii pot si noi nu ?
[youtube=600,480]http://www.youtube.com/v/2SAjtM3MfYc[/youtube]

filip

Cum a fost PORCUL ECOLOGIC,Dragos? :)
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

D006

Chiar dorem sa spun odata povestea porcului   :rotfl:
  Eu nu am cumparat pur si simplu carne de porc , eu am cumparat TRADITIE  , daca nu ai in curte sange de porc si miros de sorici parca nu vine Craciunul
  Daca este sa te gandesti strict la bani este mai avantajos sa cumperi carne de porc de la magazin decat sa cumperi de la taran care cand te vede la poarta mai face si talente la pret.
  Sunt si avantaje si dezavantaje , in viu  ai sorici , mate , toba , carnati , gust bun la carne dar in schimb carnea este plina de colesterol plus ca porcul a fost foarte mare si a avut gtasimea de patru degete.
  Dar ca o concluzie sa consideram ca banii ii dam pe TRADITIE  si nu pe carne de porc .

Bătrânul

Citat din: dragos2006Chiar dorem sa spun odata povestea porcului   :rotfl:
  Eu nu am cumparat pur si simplu carne de porc , eu am cumparat TRADITIE  , daca nu ai in curte sange de porc si miros de sorici parca nu vine Craciunul
  Daca este sa te gandesti strict la bani este mai avantajos sa cumperi carne de porc de la magazin decat sa cumperi de la taran care cand te vede la poarta mai face si talente la pret.
  Sunt si avantaje si dezavantaje , in viu  ai sorici , mate , toba , carnati , gust bun la carne dar in schimb carnea este plina de colesterol plus ca porcul a fost foarte mare si a avut gtasimea de patru degete.
  Dar ca o concluzie sa consideram ca banii ii dam pe TRADITIE  si nu pe carne de porc .
Nu ai cumparat "TRADITIE " ci ai platit pretul PROSTIEI TALE  !!! Felicitari taranului care a observat din timp ca i-a venit in curte un tip care are "ce nu vor avea altii niciodara " (citat a la Dragos) adica cu bani , fudul si mai era ceva... care ii cumpara scroafa de 3 ani reformata  :zzz:  Eu in noaptea de revelion cu "vorbele mele mestegiugite si fatarnic mincinoase am PACALIT NOROCUL si AM CISTIGAT LA TOMBOLA UN PURCEL VIU de vreo 25-30 kg  de sa bucurat dimineata si taximetristul ca transporta purcelul de noroc a revelionului. Si uite asa am devenit crescator de porc pentru 60 de zile  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:

D006

Si referitor la povestes porcului  , daca stiai toata faza  ai fi zambit si nu-ti mai umflai muschii la mine. Eu am promis la un prieten ca nu mai mananc carne de porc si in consecinta a trebuit sa caut o femela ca sa ma tin de promisiune ... :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  plus ca la femela si carnea si soriciul sunt mai gustoase decat la mascul.  .  Oricum vreau ca de acum carne de porc sa mananc doar la Craciun si in perioada sarbatorilor de iarna iar apoi pauza .

Bătrânul

Citat din: dragos2006Si referitor la povestes porcului  , daca stiai toata faza  ai fi zambit si nu-ti mai umflai muschii la mine. Eu am promis la un prieten ca nu mai mananc carne de porc si in consecinta a trebuit sa caut o femela ca sa ma tin de promisiune ... :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  plus ca la femela si carnea si soriciul sunt mai gustoase decat la mascul.  .  Oricum vreau ca de acum carne de porc sa mananc doar la Craciun si in perioada sarbatorilor de iarna iar apoi pauza .
Am inteles . Un an de zile avem un vegetarian sau adventist. De craciun intri in curtea taranului si ii spui " iti cumpar FEMELA ca are soric bun" . Mai doctore chestia aia tot porc se numeste numai ca i se spune SCROAFA si tu daca ai fii porc te ai numii VIER dar nu-i asa ca nu esti (adica vier)? Apropo Dragos daca vrei sa te iert cere scuze public (nu in privat pentru jignirea pe care mi-ai adus) si nu asa de forma ca te simt....  :razz:  :razz:

albine

sa cumperi de la taran care cand te vede la poarta mai face si talente la pret.
                                                                                                                                                                                                                                                                                         VA ROG SA COMENTAM  ACEASTA EXPRIMARE.
Orice om are dreptul la libertatea opiniilor si exprimarii .De cand a murit bunicul nu m-a pacalit nimeni.