Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

D006

Dupa o noapte nedormita in avion prisecarul ma luat in primire pe o vreme total necunoscuta mie si am plecat la un drum pe niste conditii vazute doar prin filme. Viscolea zapada peste asfalt in asa hal ca regret ca nu am scos aparatul sa filmez dar sa intiparit in memoria mea ca ceva unic. Dupa a doua noapte nedormita am ajuns la Dragos si am fost caldurosi primiti.
Offf, mult ma bucur ca albinutele mele nu trec prin asa ceva. La cateva ore inainte de plecare le priveam cum aterizeaza incarcate de polen si la intoarcere trebuie sa ma uit sa fiu sigur ca nu sunt blocate de miere.
Oricum -16C simineata si prin geam se vede superb soarele si zapada dar acuma ma gandesc ca mai bine veneam cu combinezonul de schii si pantaloni de spuma de cauciuc pt schiat.
Oricum absorb tot din jur ca pe o aventura dorita si cautata si cu atat mai mult o sa apreciez casa mea si albinele mele.

D006

Citat din: romikelePalaria e americaneasca?  :rotfl:
Am fost de rasul lumi doar cu tricou cu maneci scurte sub haina lunga de piele si palaria mea de piele ajuta la ploaie dar nu si la ger.  :rotfl:  :rotfl:
O sa apara curand sper si valiza pierduta sa ma echiper mai adecvat pt aceasta vreme.

D006

Vom fi iarasi ce am fost si mai mult decat atat !

Bătrânul

Pentru a intarii si mai mult  legaturile intre noi propun administratorului introducerea unui nou capitol " SARBATORITII" unde apre automat userul celor nascuti in ziua respectiva si ani pe care inplinesc. Pentru acest lucru va trebuii sa complectam profilul cu data nasterii si un mic soft care afiseaza automat pe cei SARBATORITI in fiecare zi . Personal multumesc administratorului. :hi:

D006

M-am luat dupa varul Valter si am trecut la produse bio romanesti , am inceput cu porc bio made in Margaritesti , Romania .

stefan1

Sa restabilim 'adevarul istoric':porcul crescut de ne'a Gheorghe in gospodarie este mult mai gustos dar si mai sanatos ecat cel umflat in crescatorii cu faina de carne din cadavre, concentrate si steroizi. De asemenea gaina care alearga libera si mananca rame si gandacei face oua mai bune si are o carne mai gustoasa decat cele de crescatorie. Ma mir ca Dragos avea alta parere si ma bucur ca nu o mai are.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

D006

Da intradevar! Nimic nu se compara cu este in curtea taranului astazi.Deocamdata.
Ciricli adevarata; Godac oaches;leguma cu gust si miere sincera
Apropos de parlit porcii.Frumos porci aveti domnule Dragos postati in poze.

D006

Adevarat cand este vb de calitatea produsului alimentar dar ....... cantitativ sa dovedit imposibil asa ca sa dezvoltat industria alimentara ca nu toti putem sa ne crestem mancarea singuri. La o extrema este jambonul spaniol din porc crescut cu ghinda si mere care se vinde la $1000 kilogramul.

dedu

Sa stiti ca Basescu are dreptate in aceasta privinta:cat timp taranul roman isi vinde animalul intreg o sa fie sarac,inainte am fost pana in piata la noi in Sebes(nu i cine stie ce de mare,obisnuita) si am vazut in doua locuri banane,portocale,struguri dinaia mari dar mere,pere si struguri obisnuiti,de la tara nu am vazut,pacat.....
http://carafacumiere.ro/
Basarabia Pământ Românesc!

andrei_calinescu

Din pacate aceste lucruri care tin de identitatea nationala, ar trebui ridicate la nivel de marci nationale.
Nu stim sa ne vindem scump, si de cand ne-au "varat" in UE nici nu mai suntem lasati.
Daca am sti ce-i ala marketing i-am aduce pe francezi de-a busilea sa vada Ignatul, cum se fac cozonacii la noi, cum se face painea de casa, etc. Ca purceii la tatele scroafei ar veni.
Astia, strainii isi dau si ei seama ca sunt pe o cale gresita, consumand in mod cotidian stresul tipic al lumii moderne.
Cu o vorba dulce, persuasiva si cu o strategie de a prezenta turismul gastronomic , religios si in general universul satului ramanesc, nemaiintalnit in occidentul pierdut in iluzoriu, ar fi in stare sa plateasca oricat.
De ce credeti ca a prins atat de bine emblema "BIO" in occident? Era ceva nou, prezentat cu persuasiune, cu cuvinte care marcheaza, si atunci a prins foarte bine. DAr nu e altceva decat o maniera de manipulare pe care oamenii o accepta cu non-salanta.
Si Dedule, taranu' ala amarat care sta in piata e singur tata, singur in fata luptei cu Careffour, cu Cora sau mai stiu eu cu ce conspiratie capitalista. Aia de i-ai vazut cu banane nu erau producatori, erau dealeri de fructe, ca noi nu producem banane sau citrice.
Raul e ca statul roman nu-l ajuta, nu-l sprijina in nici un fel in aceasta lupta oarba(pe producator). Il obliga sa faca analize, trasabilitati, etc care costa si unele sunt chiar inutile.
Si atunci nu ne ramane decat sa pastram la  nivel individual, in familie aceste traditii, aceste minuni care ne paastreaza mai..."oameni".

Bătrânul

Citat din: AndreiRNAdevarat cand este vb de calitatea produsului alimentar dar ....... cantitativ sa dovedit imposibil asa ca sa dezvoltat industria alimentara ca nu toti putem sa ne crestem mancarea singuri. La o extrema este jambonul spaniol din porc crescut cu ghinda si mere care se vinde la $1000 kilogramul.
Si ce gust are jambinul de 1000 $ ???? :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  Si noi avem o vorba cu porcul si cu ghinda.,,. :wink:  :wink: Si la noi cei mai saraci ingrasa porcul cu ghinda si cu mere de milenii :smile:  :smile:  :smile:

D006

Citat din: Batrinul
Citat din: AndreiRNAdevarat cand este vb de calitatea produsului alimentar dar ....... cantitativ sa dovedit imposibil asa ca sa dezvoltat industria alimentara ca nu toti putem sa ne crestem mancarea singuri. La o extrema este jambonul spaniol din porc crescut cu ghinda si mere care se vinde la $1000 kilogramul.
1. Si ce gust are jambinul de 1000 $ ????
2. Si la noi cei mai saraci ingrasa porcul cu ghinda si cu mere de milenii :smile:  :smile:  :smile:
1. Nu am avut onoarea de a gusta asa ceva dar se vinde toata productia inainte sa fie terminata asa ca ...
2. Si totusi sunt saraci.

D006

D006

Trebuie explicat ca acel jambon este un produs crud - uscat si o portie este de pana intr-o 100 grame.  Numai prepararea dureaza cel putin un an !

D006

Da, in butoaie cu apa din ocean si ingredienti secreti si apoi la uscat intrun beci la uscat in intuneric si racoare lunii si lunii de zile.
Calitate.