Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

D006

Agenţia de rating financiar Standard and Poor's a anunţat că a pus sub supraveghere situaţia din Spania şi a scăzut perspectiva economică a acesteia de la "stabil" la "negativ", după ce, la începutul acestui an a scos-o de pe lista ţărilor notate cu AAA, dându-i ratingul AA+.
Anunţul S&P vine la puţin timp după ce ratingul suveran al Greciei a fost, de asemenea, deteriorat de către Fitch, în urma problemelor referitoare la deficitul bugetar şi la datoria publică.
Un eventual scenariu grec i-a speriat pe investitorii spanioli, astfel că Bursa de la Madrid a suferit o depreciere masivă în această săptămână.
Decizia de a plasa Spania sub supraveghere negativă pentru următorii 2 ani este justificată de aşteptările ca PIB-ul să aibă o creştere extrem de mică, iar deficitul bugetar să crească.
Guvernul estimează un deficit public de 9,5% din PIB în 2009 şi de 8,1% în 2010, în timp ce datoria publică va ajunge la 62,5% în anul viitor, în condiţiile în care limitele impuse de zona euro sunt de 3% pentru deficit şi de 60% pentru datoria publică.
Este adevărat totuşi că situaţia din Spania nu se compară cu cea a Greciei, unde deficitul este estimat la 12,7%, iar datoria la 113% pentru 2009 şi la 120% pentru 2010.
Dacă datoria publică a Spaniei nu reprezintă un motiv real de îngrijorare pe termen scurt, creşterea economică şi faptul că statul va ieşi din recesiune  mai greu decât alte ţări din zona euro reprezintă un motiv pentru care agenţia de rating să se îndoiască de stabilitatea economică spaniolă.
"Situaţia din Grecia este foarte gravă"
Un alt motiv de îngrijorare este şomajul extrem de ridicat. Spania prezintă o rată a şomajului de 20%, ceea ce înseamnă că 4,5 milioane de oameni nu au un loc de muncă. În aceste condiţii, revenirea consumului este imposibilă.
Conform unor informaţii neoficiale apărute în presa străină, agenţiile de rating se pregătesc să pună sub monitorizare state precum Portugalia sau Marea Britanie, ceea ce va aduce un dezechilibru pentru moneda unică.
Îngrijorarea în zona euro a început când Fitch a revizuit în scădere ratingul Greciei pentru credite pe termen lung, cu perspectivă negativă, din cauza temerilor privind evoluţia pe termen mediu a finanţelor publice.
Dat fiind faptul că datoria publică a Greciei a ajuns la suma record de 300 de miliarde de euro, ministrul suedez al afacerilor europene a admis că situaţia din Grecia este foarte gravă, deşi oficialii europeni exclud posibilitatea unui faliment.

bucovineanu

Foarte urate pareri ai despre tarani, desi nu stiu la a cata generatie de oraseni esti, pe de alta parte  daca nu ma insel de pe urma lor iti castigi painea de fiecare zi. Daca spui asemenea lucruri, imi cam imaginez cum respecti juramantul pe care l-ai facut la terminarea facultatii. Cred ca ar fi cazul sa-ti ceri scuze fata de tarani pentru cele afirmate  mai sus.

D006

In primul rand nu inteleg de are sula cu prefectura , medicina e cu treaba ei iar noi aici discutam economie !  :nono:
   Daca citesti cu atentie cele doua articole de mai sus vei gasi niste pasaje interesante printre care :  "Nu în ultimul rând, în ambele situaţii există mentalitatea că ,,statul trebuie să dea".  "
  Tocmai pentru ca traiesc printe ei stiu ce mentalitate intoxicata de comunism si prostie au , sa-ti dau exemple de falsificare a laptelui sau a smantanii ? , nu cred pentru ca nu vai mai manca lapte in viata ta !
   Cum poti cataloga niste oameni care cultiva pamantul si pun cerealele in aceleasi hambare contaminate cu gargarite si soareci ? Cum poti cataloga niste oameni care cresc pasari pe drumuri si sosele ? Cum poti cataloga niste oameni care cresc porci cu porumb boabe ?
   Cat timp pe soselele patriei vei gasi carute , vaci , capre , oi , pasari de tot felul nu avem nici o sansa la evolutie !
   PS . Am folosit termenul de taran si nu am vorbit de apicultor pentru ca sareau multi pe mine dar si in lumea apicola pute a putregai de la o posta , numai ca putregaiul apicol miroase mai bine decat cel din alte ramuri ale agriculturii romanesti .

filip

Totusi TARANUL roman are demnitate,decenta ,etc.
Unui orasean uneori ii lipseste.
Daca proiectul cu autostrada drum national ,etc trece prin fata casei sale propietate privata inseamna ca-i ingradim unele drepturi.Are taranul alternativa?
E un subiect delicat,eu zic sa-l lasam balta.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

D006

De ce sa-l lasam balta ! ne-am invatat sa ascundem gunoiul sub pres !  Pana nu vom avea curajul si demnitatea sa ne asumam conditia de roman  cu toate defectele nu vom avea sansa sa ajungem la nivel de natiune si vom ramane doar un popor la marginea lumii civilizate.
  Cat timp in satul romanesc nu va exista canalizare si apa calda iar taranul roman se va caca in fundul curtii , cuvintele gen :"demnitate " , "decenta" nu-si au rostul ...

filip

Dragos ,atat timp cat unii nu stiu ce pun pe masa deseara dar nu fura ,iar altii dau tun dupa tun.Romania e impartita in doua,depinde cum vrei sa o privesti.
Taranul inca nu a ajuns sa guverneze romania.
Multi spun taranul nu plateste impozit pe venit,daca ar plati ar fi altceva.Dar TVA-ul la toate produsele cumparate 19% ce e?
Boierii nu ar fi existat daca nu ar fi fost taranii.
:)
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

bucovineanu

Nu e bine sa aruncam cu noroi in taranul roman. Daca mai exista un pic de morala crestina si demnitate in tara noastra la sat o mai putem gasi. Inainte de al condamna pe taran trebuie sa vedem cu ce a fost ajutat sa iasa din conditia in care se afla. O sa spuneti ca nu acceseaza diferite programe ca sa primeasca fonduri. Nu afost ajutat de loc sa acceseze aceste fonduri. In mare majoritate de aceste fonduri au beneficiat diversi smecheri care s-au ajuns cu cei care aveau painea si cutitul si de cele mai multe ori banii au fost folositi pentru cu totul altceva decat erau destinati. Guvernantii nostrii isi aduc aminte de tarani numai in campaniile electorale si atunci ii pacalesc pentru a obtine voturile. Eu cred ca intentionat se duce o politica pentru ca aceasta clasa sociala sa dispara. Nu trebuie sa uitam ca toti mancam din ce se produce la tara.

D006

Multumesc domnilor Filip si Bocovineanu  pentru ca au achesat la o tema asa de importanta .
   Acest dialog m-a dus cu mintea in negura timpurilor la geneza poporului roman care pe langa faptul ca se trage din doi barbati Decebal si Traian  mai se doreste si descendent al dacilor si invocand mereu celebrul citat din Herodot :  "Geţii (cărora romanii le vor spune daci) sunt cei mai viteji şi mai drepţi dintre traci".(...)   uitand  sa se dea intreg citatul care continua asa : "La ei, la traci, trîndăvia este un lucru foarte ales, în vreme ce munca cîmpului e îndeletnicirea cea mai umilitoare; a trăi de pe urma jafului este pentru ei cel mai frumos fel de viaţă".
    Hai sa nu mai folosim expresia cu noroiul cand spunem lucrurilor pe nume ! , cunosc 4 primari care sunt eterni tocmai datorita prostiei taranului roman care nu poate gandi si lasa aceasta insusire in seama conducatorului . Cea mai frumoasa faza a fost la alegerile europarlamentare cand multi alegatori nici nu stiau ce cauta la sectia de votare dar stiau ca i-a chemat priomarul sa voteze cum li se spune. Asemenea oameni vreti sa acceseze fonduri europene ?  :rotfl:
  Morala crestina ?  intr-o zi de sarbatoare ortodoxa am intalnit o baba care dupa ce a iesit de la biserica dracuia o gaina , ce morala crestina detinea baba...
   Nu stiu daca exista romani care nu au ce pune pe masa dar stiu sigur ca toti indiferent cat de saraci ar fi au bani de tigari si de bauturi alcoolice !
  Domnu Bucovineanu nu sunteti bine informat !  70% din ceea ce mancam provine din import !

bucovineanu

Ba stiu foarte bine care e situatia cu productia interna si cu importul de produse alimentare. Tocmai asta se urmareste, ca noi sa nu producem nimic si sa depindem in totalitate de importuri. Ori vinovati pentru aceasta stare de lucruri nu cred ca sunt taranii ci mai degraba guvernantii. Ei ne amintesc de faptul ca am putea sa hranim 80 milioane de oameni dar nu fac nimic pentru ca aceasta sa se intample cu adevarat. Cunosc si eu faptul ca in fostul regat a cam disparut morala crestina dar in teritoriile ce au fost sub ocupatia austro -ungara inca mai exista, desi se incearca a fi facuta sa dispara si de aici. Nu vreau sa supar pe nimeni facand aceasta afirmatie.

D006

Ce usor este sa dam vina pe altii ! in cazul de fata pe guvernanti . Ce sa faca sa vina sa ne mulga vaca , sa ne are pamantul ?  Romanii de rand s-au obisnuit sa dea vina pe altii , e mai usor sa invinuesti pe altii decat sa-ti recunosti propriile greseli.
  Ziceti ca banii din fonduri sunt luati de samsari , ati accesat si nu vi s-a dat ? nu mai faceti afirmatii gratuite ! , eu sunt surprins cat de usor se dau banii europeni  !
  Sunt total de acord cu ultimile doua propozitii , odata am vrut sa-i raspund unui sibian care scrie aici dar m-am abtinut deoarece raspunsul suna cam asa : aveti noroc pt. ca in urma cu 100 de ani aveati capitala la Viena si nu la Bucuresti !

bucovineanu

Nu vad cum ar putea taranul sa  lucreze pamantul daca primeste 25 de bani pentru un kg de grau sau porumb. Chiar daca reuseste sa acceseze niste bani europeni si nu este ajutat in continuare, tot la sapa de lemn ajunge.

D006

ia fa un calcul simplu , in Europa se face 6000 kg. grau la ha si 20000 porumb la ha . Inmulteste cu 25 de bani si sa zicem ca omul are 100 ha. (sola standard ) si sa vezi ca sunt ceva banuti . Asta la cereale , dar la rapita e tun !
  Agricultura inseamna Insula mare a Brailei si nu nea Gheorghe cu sapa care din doua pogoane vrea sa fie mare agricultor.  La fel si la stuparie , nea Ion are 500 de kg. de miere in garaj si vrea pe ea marea cu sarea... nu asa se fac afacerile !

bucovineanu

Vedem aproape zilnic la televizor agricultori care lucreaza sute sau mii de hectare care se plang de faptul ca nu-si pot plati ratele la banci si stau cu recolta in siloz.Oare de ce a trebuit sa ditrugem tot ce era bun in agricultura si aici ma refer numai la sistemele de irigatii si baza materiala de la fermele de stat?  Parerea  ca apicultorul trebuie sa produca mult si sa vanda la pret mic pentru a fi rentabil vine mai degraba de la procesatori.

sfantul spiridon

Citat din: dragos2006Multumesc domnilor Filip si Bocovineanu  pentru ca au achesat la o tema asa de importanta .
   Acest dialog m-a dus cu mintea in negura timpurilor la geneza poporului roman care pe langa faptul ca se trage din doi barbati Decebal si Traian  mai se doreste si descendent al dacilor si invocand mereu celebrul citat din Herodot :  "Geţii (cărora romanii le vor spune daci) sunt cei mai viteji şi mai drepţi dintre traci".(...)   uitand  sa se dea intreg citatul care continua asa : "La ei, la traci, trîndăvia este un lucru foarte ales, în vreme ce munca cîmpului e îndeletnicirea cea mai umilitoare; a trăi de pe urma jafului este pentru ei cel mai frumos fel de viaţă".
    Hai sa nu mai folosim expresia cu noroiul cand spunem lucrurilor pe nume ! , cunosc 4 primari care sunt eterni tocmai datorita prostiei taranului roman care nu poate gandi si lasa aceasta insusire in seama conducatorului . Cea mai frumoasa faza a fost la alegerile europarlamentare cand multi alegatori nici nu stiau ce cauta la sectia de votare dar stiau ca i-a chemat priomarul sa voteze cum li se spune. Asemenea oameni vreti sa acceseze fonduri europene ?  :rotfl:
  Morala crestina ?  intr-o zi de sarbatoare ortodoxa am intalnit o baba care dupa ce a iesit de la biserica dracuia o gaina , ce morala crestina detinea baba...
   Nu stiu daca exista romani care nu au ce pune pe masa dar stiu sigur ca toti indiferent cat de saraci ar fi au bani de tigari si de bauturi alcoolice !
  Domnu Bucovineanu nu sunteti bine informat !  70% din ceea ce mancam provine din import !
cred ca gresiti teribil....in primul rand exista in mentalitatea tracilor o idee, cum ca barbatii trebuiau sa faca lucrurile grele ale comunitatii-daca vreti dumneavoastra ce credeau si indienii nord americani...adica...femeia munceste-barbatul se razboieste....apoi cu decebal si traian...nimic mai fals...suprafata totala cucerita a spatiului romanesc, cucerita de romani, nu a depasit 30 la suta.....mentalitate deficitara a taranului- as vrea sa spuneti asta gandindu-va la cei peste un milion de romani morti in razboaie, morti ca acum noi, urmasii lor sa nu stam cu stresul ca ne baga unul bomba in casa(vezi evreii, pakistanezii, kurzii etc)...la 1600 unirea tarilor romane se face potrivit cronicilor maghiare de "dacul cel rau"....
nimeni nu a cunoscut spatiul romanesc asa cum el a fost...exista harti ale etiopiei bine cartografiate la 1600 pe cand spatiul romanesc este marcat cu paduri virgine (sa va aduc aminte ca pana de curand se confunda bucurestiul cu budapestasau belgradul?) de aceea s-a considerat ca poporul roman este "mai prost"...pentru ca nu a fost cunoscut....exista istorici spanioli care sustin ca spaniolii se trag din daci, exista istorici scotieni care ca scotienii au un filon de formare tot dac....credeti ca sunt prosti?
in fine...mare atentie la ce spunem despre poporul roman, pentru ca oamenii fara sa stie au ajuns sa-si critice mama, tata..sa nu spun lucruri mai dure
in rest sanatate si respect...toate pana la critica mea, a mamei mele, a tatalui meu, a strabunicului meu, a stra-strabunicului meu si a inaintasilor sai
eu de soare, mult ma tem...
www.sfantulspiridon.sunphoto.ro

D006

Pai  d-le  doctor ,matale  nu  esti  taran?
AAAAAAAAA!!!cei  cu  studii nu  intra  in randul  marilor  cooperatori.Cine  sunt tarani?