Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

D006

Ai fost atent dar anul acesta am facut mai multi roii decat cutii am asa ca am apelat si la vechituri de cutii , am si varojet dar afara se incalzea , albina incepea sa iasa la zbor si am folosit metode mai rapida de a administra varachetul  plus ca mai aveam si stupi de descarcat .
  Trebuie sa te adaptezi la situatie si sa rezolvi cat mai mult in cat mai scurt timp.

milu56

Am bagat in lucru 1000 de cutii pe 6 rame

ApisAntim

Citat din: dragos2006Frumoase cutii , se vede ca sunt facute la Ramnic !  :hi:
intradevar Rimniceni m-au ajutat sa evoluez calitativ in apicultura ,m-au scos din zona rudimentara a apiculturii pe care o practicam de 20 ani.Am o stima deosebita pt. Dan Puisoru si pentru Dragos si Florin  Gavrila ,pe care ii salut  cu respect si drag desi in ultimul timp  nu prea am mai avut timp sa ne intilnim :hi:

viorel_v2000

Citat din: milu56Am bagat in lucru 1000 de cutii pe 6 rame
La ce folositi atatea cutii pe 6 rame?

D006

Citat din: milu56Am bagat in lucru 1000 de cutii pe 6 rame
Am facut o cutie pe 8 rame+2 caturi.

D006

Teiule ma omori  !!!!  :roll:  :roll:  :roll:
  Cred ca in curand vom organiza concursul de cel mai inalt stup  :zzz:  sa vedem cu cei sprijinim ca daca bate vantul am ramas fara zgarie nori  :rotfl:

D006

Am prevzut si  acesta situatie ........am gasit solutia.

valter

folosesc de cativa ani stupi de 8 rame, care initial au avut ca destinatie formarea de nuclee de 2x4 rame, cu iernare invecinata.
Scopul principal al constituise initial obtinerea de matci deosebite, prin dubla transvazare, ulterior datorita numarului tot mai mare de nuclee formate simultan cu umplerea lazilor de productie i-am modificat (un numar de 10 buc din 50 nuclee) in familii cu cat cu rama intreaga.
Ideia colegului teinegru este verificata si da rezultate deosebite la culesurile de mare intensitate din vara tei si f soarelui.
Deasemenea sistemul acesta( gen stupul mexican din Franta) da posibilitatea transformarii nucleului-stup pe 8+8 rame la:
-formarea starterilor permanenti;
- formarea familiilor crescatoare de botci;
-divizarea lor in pragul roitului si formarea de nuclei( 8-9 rame de puiet- poti forma usor 4-5 nuclee babane) care ulterior sa creasca matcile eclozate de la transvazare;
-folosirea puietului in surplus spre familiile de productie pentru a le transforma in locomotive(procedeul 2 in 1);
Pe mine uneori acesti 8+8 ma incurca la extractie datorita faptului ca am caturi exclusiv de 3/4 si in centrifuga ''Universala 2000'' nu vreau sa extrag rame dadant, urmand ca in finalul zilei a doua de extractie sa folosesc o tangentiala de 4 rame.
Capacul comun are avantaje dar si inconveniente. Maxima atentie!
in rest, cu ghini.
Iertarea este o virtute crestina.    Alexandre Dumas.

Bătrânul

Citat din: munguriu
Citat din: dragos2006Frumoase cutii , se vede ca sunt facute la Ramnic !  :hi:
intradevar Rimniceni m-au ajutat sa evoluez calitativ in apicultura ,m-au scos din zona rudimentara a apiculturii pe care o practicam de 20 ani.Am o stima deosebita pt. Dan Puisoru si pentru Dragos si Florin  Gavrila ,pe care ii salut  cu respect si drag desi in ultimul timp  nu prea am mai avut timp sa ne intilnim :hi:
felicitari pentru pisici -una mai frumoasa decit cealalta. -Zgirie din cind in cind? :nebun:  :hi:

D006

Ati pus gratiile?
Azi am gasit soareci in stupi!Au intrat in zilele alea friguroase!

D006

Am ramas dator cu un film de acum 3 saptamani , daca ar fi sa fac un rezumat as spune doar atat : "Romania oamenilor harnici "
[youtube=600,480]http://www.youtube.com/v/46Y3fn7zbzM[/youtube]

Bătrânul

Pentru cei care aveti semnal slab la telefoanele si internet "dialog, si vodafone" va recomand  http://www.avc.ro/app_shop/prodView.asp?idproduct=3521

crombra

Dragos, ceea ce ne-ai prezentat in filmuletul de la livada arata ca in tara noastra mai exista oameni care stiu sa faca un colt de rai pe pamantul acesta minunat pe care traim. CINSTE LOR!
Mierea e dulce :)  :) dar cu cata  truda amara se scoate :sad: :sad:.

http://crombra.sunphoto.ro/

dedu

Imi place mult livada si aveti dreptate ca nu ma vazut reclama cu mancati un mar ceva ci numa vitamina ABCD.....
Pe mine mo surprins placut ca nu am vazut mere stricate ci numai mere frumoase!!! :hi:
http://carafacumiere.ro/
Basarabia Pământ Românesc!

PricopArthur

Buna ideea cu PFL-ul aprins.
Miere multă şi inimă curată!