Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

valter

Romanul cand  se supara ori injura(eu am facut-o urat, dupa ce-a coborat stimabilul) ori pune coada- coada suna cam asa: ''Titirca inima neagra nu se dezminte''.
Sa nu fim totusi rai. Ai de ia dus mintea au bagat turism la greu, distractii, sopinge, antren, socializare si cel mai inportant-schimburi de experienta profesionala.Pot sa va spun ca, de departe, au fost cateva personalitati marcante ale apiculturii romanesti din randul producatorilor: dl. dr.vet. Nicula V.din Bistrita Nasaud, Dl. Camarazan I, Cosma Gabriel Alin, Dl. Oros Iosif, Voina si Bogorin de la Sibiu asta asa intr-o suflare, uitam pe prietena Alina si Ion din Urlati.
Sunt impresionat de corectitudinea si verticalitatea acestor oameni care au fost uneori umiliti de atitudinea si pozitiile luate de organizatorul acestei excursii.
Promit ca pentru urmatoarele doua congrese din anii 2011 si 2013 sa organizez personal, exclusiv pentru producatori , excursii care sa urmareasca interesele celor ce produc mierea medaliata si mai putin interesele celor care o comercializeaza si aduna bani si medalii.
pa, pa.
Iertarea este o virtute crestina.    Alexandre Dumas.

D006

Citat din: valterRomanul cand  se supara ori injura(eu am facut-o urat, dupa ce-a coborat stimabilul) ori pune coada- coada suna cam asa: ''Titirca inima neagra nu se dezminte''.
Sa nu fim totusi rai. Ai de ia dus mintea au bagat turism la greu, distractii, sopinge, antren, socializare si cel mai inportant-schimburi de experienta profesionala.Pot sa va spun ca, de departe, au fost cateva personalitati marcante ale apiculturii romanesti din randul producatorilor: dl. dr.vet. Nicula V.din Bistrita Nasaud, Dl. Camarazan I, Cosma Gabriel Alin, Dl. Oros Iosif, Voina si Bogorin de la Sibiu asta asa intr-o suflare, uitam pe prietena Alina si Ion din Urlati.
Sunt impresionat de corectitudinea si verticalitatea acestor oameni care au fost uneori umiliti de atitudinea si pozitiile luate de organizatorul acestei excursii.
Promit ca pentru urmatoarele doua congrese din anii 2011 si 2013 sa organizez personal, exclusiv pentru producatori , excursii care sa urmareasca interesele celor ce produc mierea medaliata si mai putin interesele celor care o comercializeaza si aduna bani si medalii.
pa, pa.
Domnilor colegi,sa inteleg ca cei ce au luat medalii nu sunt apicultori ci doar ambalatiri ai mierii vandute de noi pe te miri ce si mai nimic!
De la participanti,va rog sa spuneti daca aveti informatia,cu cat se vindea kg de miere pe sorturi?
iar in ceea ce priveste injuratul,total de acord !

filip

Citat din: leonardSi iti mai spun ceva in premiera domnule DRAGOS:
S.C.  COMPLEX APICOL S.A.
a obtinut MEDALIA de AUR la mirea de salcam.MEDALIA de BRONZ la mierea poliflora.Iar ICDA a obtinut MEDALIA de ARGINT la miere de salcam.
ACA din ROMANIA a obtinut cele mai multe medalii la monstrele de miere prezentate adica 3 medalii din 4 tipuri de miere ..
Sa nu UITAM ca acolo au fost prerzente si au depus monstre toate tarile afiliate APIMONDIA. 
       FELICITARI ACA din ROMANIA!!!!!
ROMANIA  a mai castigat inca 2 medalii  prin firma domnului  Mates.
FELICITARI ROMANIA
                          :)  :)  :)  :)
Si Mierea comerciata de ACA si MATES e productie proprie ori e mierea APICULTORILOR ROMANI? =D
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

D006

Uite de asta cred ca tre sa promovam forma asociativa a grupului de apicultori,care are in prezent baza legala
Tre facute si inregistrate brenduri ale apicultorilor
Sau citandu-l pe EMINESCU:
Nu le mai faceti ziduri,unde sa-nchida avere
Pe voi unde sa-nchida cand impinsi de durere
.........

D006

Citat din: deduAm vazut ca ati scris de domnul Mates!!!
Il stiu din vedere pe domnul doctor Mates,lui am vandut mierea in Blaj!!! :hi:
Draga tinere apicultor? te rog sa ma ierti,dar nu ma pot abtine sa nu continui polemica cu tine,dar cred ca nu ar fi corect din partea mea sa nu te atentionez asupra urmatorelor:
-corect este"i-am vandut mierea..."
-daca eu puneam intrebarea ta despre monumentul de la Adamclisi la "liceul primar"adica la scoala generala,aveam urmatoarea pedeapsa:nota 3+corigent+bataie!
Inca odata imi cer scuze! Dar tu ai provocat discutia!
Asta e Romania de azi si ce e mai grav,cea de maine reprezentata si de tine!

valter

Realitatea este cruda si poate crea rupturi in constiinta natiei noastre de producatori de cascaval(miere de cea mai inalta calitate -platita la pret de bors vest european) drept pentru care rog pe cei ce cunosc realitatea sa lase un gram de suspans...
Cei ce vor sa descopere realitatile lumii moderne tre sa participe la ia, altfel iau informatii deformate de la mine, de la altii si cu predilectie de la procesatori care-s cei mai bine informati(informati in vrajeli) si bine intentionati pentru propriul buzunar...
Romania produce astazi, maine si inca zece ani de aici incolo una din mierile cele mai ravnite de consumatorii cu gust din lumea intreaga...
Pretul mierii este apanajul exclusiv al unei singure categorii de participanti la manevrarea produsului...
pa,pa.

D006

Citat din: valterRealitatea este cruda si poate crea rupturi in constiinta natiei noastre de producatori de cascaval(miere de cea mai inalta calitate -platita la pret de bors vest european) drept pentru care rog pe cei ce cunosc realitatea sa lase un gram de suspans...
Cei ce vor sa descopere realitatile lumii moderne tre sa participe la ia, altfel iau informatii deformate de la mine, de la altii si cu predilectie de la procesatori care-s cei mai bine informati(informati in vrajeli) si bine intentionati pentru propriul buzunar...
Romania produce astazi, maine si inca zece ani de aici incolo una din mierile cele mai ravnite de consumatorii cu gust din lumea intreaga...
Pretul mierii este apanajul exclusiv al unei singure categorii de participanti la manevrarea produsului...
pa,pa.
Exact! , ati pus punctul pe "i". :nod:

valter

Un pinguin mic si fara par- zis pab afirma-''Romanu asta e f necinstit. Toata lumea vine si cumpara matci de la ICDA, trag din ele cat pot, apoi vand matcile fiice ca fiind rasa crescuta si ameliorata de el de nspe mii de ani, spunand ca ce vinde el intrece cu mult matcile de la ICDA, ca aia de acolo isi bat joc de meserie si asa mai departe....
Rusine domle, rusine...
PS din nefericire pt stuparii forumisti din Romania, prin natura meseriei am contact cu tot ce misca in ramura asta, si cunosc si dedesubturi mai putin ortodoxe, m-am saturat de astfel de apicultori fatarnici.''
........................................................................................................................
Necinstea mea sede in faptul ca scriu ce cred si cred ce scriu.
Tu fraiere care te crezi dumnezeul medicamentelor necesare albinei din romanica esti un simplu executant ale formulelor fabricate de  profesorul Mircea Marin si subordonatul intereselor ICDA.
Pana a fabrica linia din care fac performanta eu si inca doi trei colegi am muncit fara sa tin cont ca tu si inca nu stiu cati trantori din Icda sugeti sangele apicultorilor prin PNA.
Personal ma rog la Cel de sus sa se gaseasca un medicament antivaroa care sa rezolva problema varoa in proportie de 99% si voi sa va puneti mintea la contributie sa produceti un similar cu procentaj de 100%. dar cum acest lucru-i inposibil eu va vad someri in urmatorii 10 ani.
Personal am biletele de Kiev in buzunar si o sa rad de voi papagalii ACA, ICDA cum delegati pe Zorici(noul presedinte caca din 2012) la congresul 43 din Ucraina.
Revenind- produc matci de calitate pentru ca-mi place, aportul aca este nesemnificativ in linia pe care-o urmaresc si dirijez, concluziile eronate ale viitorilor doctori in strupiditati ma lasa indiferent...
Faptul ca revii cu chestii de doi franci ma onoreaza- eu o cioara fara de valoare sunt bagat in seama de o somitate a apiculturii romanesti...
Ai afirmat ca ti-ai cerut scuze pe celalalt forum, nu spun ca-i o minciuna -ca te dezonorez, dar scuze nu stii oricum sa-ti ceri odata ce te comporti ca un mujic... pardon -cetatean din Similesca...stimabile.
Un comesean de calatorie, dar ce calatorie, spunea ca nivelul forumurilor apicole este subderizoriu si mediocru, tind sa cred ca are mare dreptate...
Apropos de ce se misca in apicultura- pune mana pe carte stimate domnule Doctorand Poncea Bogdan adrian nasta.e si invata ce-i respectul si realitatea, apoi sa-mi stergeti impreuna cu profesorul de nota 5 anuntul de vindere a matcilor... n'talesesi.
pa,pa stuparitu, ca m-apuca o rusine de-mi crapa obrazul.

D006

Citat din: milu56In Spania se dau subventii neconditionat 21 euro/stup.
Mult.

D006

mult ?  in Franta UE acorda 27 euro pe familie !!! Iar la noi in tara papagalii care ne conduc ne lasa fara subventie !

D006

Hai sa incercam sa cristalizam cateva idei  ( incer eu , un amator in ale apiculturii ) :
  Romania are cea mai buna miere de salcam din lume , rusine noua producatorilor ca o vindem la pret de bors !
  Doamna Cristina Mateescu este acum in Top Apimondia , poate nu va uita si de producatori
  Mierea din concurs nu este nici a Complexului nici a lui Mates este  A PRODUCATORULUI ROMAN ANONIM LASAT LA MANA BAGABONTILOR !
  Daca Valter organizeaza excursia la Kiev eu organizez excursia de peste doi ani la Boenos Aires dar NUMAI  cu producatori. Vorbesc serios !!!
  600 de apicultori din Romania controleaza 50% din productia Romaniei de miere , daca ei nu ar mai vinde-o haotic nu cumva am lua un pret mai bun pe miere ?
   TRAIASCA APICULTORUL ROMAN ANONIM !!!

D006

Fratii mei in aceasta  excursie am fost in vizita la un stupar francez , uitati-va si voi ce magazin de desfacere avea omul langa stupina :

D006

Aceasta este albina lui , se vede si matca :

D006

Citat din: dragos2006
in Franta UE acorda 27 euro pe familie !!!
bani primiti fara sa dai nimica inapoi se chiama furt legalizat.

D006

Utilajul de transport :