Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

D006

Multumim pt.poze acum imi pare rau ca nu m-am dus.Distractie placute!

D006

Acum ma indrept spre tara , impresiile incep sa se sedimenteze dar pana acum am tras o singura concluzie : nu voi mai merge in excursii organizate de procesatori , am invatat lectia si inca odata am inteles ca interesele apicultorilor nu au nici o legatura cu interesele procesatorilor.
   Macar am reusit sa vizitam o stupina mare unde am vazut pe viu ce inseamna sa fii profesionist si sa traiesti din apicultura.
  PS  cea mai mare "clapa " o reprezinta firma de transport " Panonia Turist" care ne-a dus cu un harb de autocar fara toaleta functionala si care mergea doar cu 90 la ora pe autostrada doar doar le ramane si lor o caldare cu motorina . RUSINE FIRMEI DIN SECUIME !!!! .

milu56

Acum ati vazut ca se poate trai din apicultura,ceea ce e mai important decat autocarul.  FELICITARI!

centrifuga

Citat din: dragos2006Acum ma indrept spre tara , impresiile incep sa se sedimenteze dar pana acum am tras o singura concluzie : nu voi mai merge in excursii organizate de procesatori , am invatat lectia si inca odata am inteles ca interesele apicultorilor nu au nici o legatura cu interesele procesatorilor.....
.
IN SFARSIT! Dar ce credeai?

prisecarul

mai bine mai tarziu, decat niciodata
Exista batalii pe care e bine sa le ocolesti ...nu de teama ca le-ai putea pierde, ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu-le!

bucovineanu

Interesul procesatorilor nu poate sa fie acelasi cu al apicultorilor. Fiecare vrea sa castige numai pentru el. Nenorocirea e ca procesatorii sunt uniti, au cartelul lor , in timp ce apicultorii sunt dezbinati si de aceea sunt usor de manipulat. Se gasesc intotdeauna apicultori care isi vand mierea la prima strigare. Accepta primul pret care li se ofera.

balanescuadrian

legat de organizare...daca romania a avut o reprezentare consistenta
cu parere de rau o spun ... Buzaul legat de organizare este pe ultimul loc, am inteles ca targul din Bz. a disparut (nu cred ca din lipsa de fonduri ci din lipsa de organizare), am trecut eu pe la ACA de vreo cateva ori ...era liniste si pace "noapte buna"!! trist ...

centrifuga

Citat din: bucovineanu...... Nenorocirea e ca procesatorii sunt uniti,........
Si banii-s la ei! Iar in consiliul pe produs,"reprezentantul apicultorilor"a solicitat ca acordarea subventiei pe familia de albine sa fie condintionata de livrarea la procesator a minim 10 kg/familie,la pretul stabilit de ei!
Cred ca ar trebui sesizat consiliul concurentei.

bucovineanu

Din ce am inteles, incepand din 2009, subventia pe produs (miere, lapte, etc ) nu se va mai acorda. Prin conditionarea predarii unei cantitati de miere pentru a primi subventie, sunt avantajati procesatorii si nu apicultorii. Asociatia care ar trebui sa ne apere interesele a facut pact cu procesatorii si le apara interesele acestora.

milu56

In Spania se dau subventii neconditionat 21 euro/stup.

D006

Citat din: dragos2006multi romani si vreau sa nu uit de prezenta deosebita a standului ICDA - Bucuresti unde audienta a fost maxima .  Doamna Cristina Mateescu si domnul Petru Morar au avut grija ca totul sa fie OK.
IAR AI INTELES PROST CA DE OBICEI:
       IN STANDUL SC COMPLEX APICOL A EXISTAT UN STANDULET UNDE A EXPUS SI ICDA BUCURESTI (AMANDOUA FAC PARTE DIN ACA din ROMANIA) daca maresti poza si stii sa citesti vei observa ca am dreptate.

D006

Si iti mai spun ceva in premiera domnule DRAGOS:
S.C.  COMPLEX APICOL S.A.
a obtinut MEDALIA de AUR la mirea de salcam.MEDALIA de BRONZ la mierea poliflora.Iar ICDA a obtinut MEDALIA de ARGINT la miere de salcam.
ACA din ROMANIA a obtinut cele mai multe medalii la monstrele de miere prezentate adica 3 medalii din 4 tipuri de miere ..
Sa nu UITAM ca acolo au fost prerzente si au depus monstre toate tarile afiliate APIMONDIA. 
       FELICITARI ACA din ROMANIA!!!!!
ROMANIA  a mai castigat inca 2 medalii  prin firma domnului  Mates.
FELICITARI ROMANIA
                          :)  :)  :)  :)

D006

Sa o luam pe rand ,
  Doamna Cristina Mateescu  a devenit  directorul de comunicare al Apimondia si cred ca acesta este cel mai mare castig al romanilor la acest congres , poate intr-o zi vom avea un congres si la Bucuresti.
  Concursul de miere a demonstrat inca odata daca mai era nevoie ca mierea romaneasca poate candida pe orice piata din lume . Pacat de atitudinea necavalereasca a domnului Mates care nu a informat si pe ceilalti procesatori de acest concurs si astfel multe firme nu au putut aduce in concurs si alte sorturi de miere  de o calitate deosebita , ceea ce ar fi dus la marirea zestrei de medalii a Romaniei .
  PS. Daca  noi aici in tara ne mai ciondanim este important ca in afara sa primeze interesul producatorului roman de miere iar noi sa fim o forta unita astfel incat sa spargem orice concurenta.  Mi se pare o prostie sa ne contrazicem daca ICDA a avut stand sau standulet importanta a fost prezenta romaneasca . Ne putem contrazice daca leonard are creier sau creieras .

dedu

Am vazut ca ati scris de domnul Mates!!!
Il stiu din vedere pe domnul doctor Mates,lui am vandut mierea in Blaj!!! :hi:
http://carafacumiere.ro/
Basarabia Pământ Românesc!

D006

Inca mai trebuie lasa-te la sedimentat amintirile din calatorie  vom avea mult de povestit . Despre domnul Mates ( apropo in ce este doctor ?)  il rog pe Valter daca mai are puterea si rabdarea sa vina cu o caracterizare despre dansul.