Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

dedu

Cum poate creste consumul de miere daca lasi mai multe rame du miere acolo? :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:
http://carafacumiere.ro/
Basarabia Pământ Românesc!

D006

Fiecare face cum vrea si cum poate , dar ramele cu miere ramase peste iarna in stup si neacoperite cu albina vor atrage umiditatea si vor dezvolta mucegaiuri , astfel primavara te poti trezi cu fel si fel de boli micotice.
   Alta problema o reprezinta "iernarea la rece " adica iernarea pe rame pline cu miere de sus pana jos astfel albinele nu pot forma cuibul cat mai compact.
  Tu razi si intrebi cum sa cresti consumul la miere  :nono:  eu am doi copii de crescut si un angajat la stupi  asa ca eu ma gandesc  cum sa scad consumul.

dedu

Nu ma intelegeti si dumneavoastra gresit,i ceva normal sa ganditi sa scadeti consumul dar eu ma gandesc sa nu care cumva sa pierd din familii din cauza mierii!!!Mie mi-o zis cineva ca trebuie minimum 15 kg de miere de familie dar eu am facut o observatie:in timpul iernii nu prea consuma miere,mierea o consuma in primavara cand incepe sa se incalzeasca putin deci daca am 8-10 kg de familie ar trebui sa fie mult pentru o familie pana in primavara!!!!!!!
Ce ziceti??? :nod:

valter

conu zice''Ma intereseaza pretul pentru 1000 de matci in primavara.''
Am fost contactat de un reputat moderator, prieten dealtfel, sa-i furnizez pentru 2009 aproximativ 500 bucati matci selectionate la pretul de 8 euro/ bucata.
Uite cum prietenii t5e fac sa razi si sa faci calculele corectitudinii fata de munca pe care-o prestezi. Oricat de calificat ai fi, dotat cu ceia ce-i mai modern, sa te strangi din toate chingile si tot nu reusesti sa produci la acest pret in romania.
Este adevarat ca papagali din Constanta vindeau matci facute in cutii de chibrituri cu mai putin de 8 euro, dar vai de mama celor care le-au cumparat.
Trebuie tinut cont de un singur lucru in cresterea intensiva a matcilor- daca dai buleala din debut, falimentul ti-l  planifici cu buna stiinta.
Produ calitativ exceptional doi, trei ani si ca si ACA dai buleli planificate in fiecare debut de sezon cu babele anului anterior.
1000 de matci in primavara produce un bulgar, da cine doamne iartama cumpara marfa zarzavagiilor?
in romania cred ca nici in zece ani nu apare un meserias care sa produca 1ooo de bucati verificate in primavara!
zic si io.
..................................................................................................................
Doctote nu da prea multe detalii privind marfa primita cadou ca o sa opreasca ouatul prematur...
Iertarea este o virtute crestina.    Alexandre Dumas.

milu56

Domnu Dragos
Multumesc,e un pret bun,depinde mult de selectie,in ce luna se pot livra? Nr .  de   telefon: +34661195601

D006

D006

Domnu Milu dati un 50% avans si apoi facem un grafic de livrare a matcilor. Pe "uscat" nu prea merge discutia ...

milu56

Nu este o problema avansul,eu as vrea sa stiu in ce data e prima livrare si cate matci se livreaza,dupa asta pot sa i-mi fac si eu organizarea,pe urma facem negocerile si in final se da avansul.

milu56

Citat din: milu56Nu este o problema avansul,eu as vrea sa stiu in ce data e prima livrare si cate matci se livreaza,dupa asta pot sa i-mi fac si eu organizarea,pe urma facem negocerile si in final se da avansul.
Ca sa nu fie discutia pe uscat pot veni eu la fata locului si umezim cumva discutia cu o tamaioasa.......

D006

Citat din: milu56
Citat din: milu56Nu este o problema avansul,eu as vrea sa stiu in ce data e prima livrare si cate matci se livreaza,dupa asta pot sa i-mi fac si eu organizarea,pe urma facem negocerile si in final se da avansul.
Ca sa nu fie discutia pe uscat pot veni eu la fata locului si umezim cumva discutia cu o tamaioasa.......
Dupa congres stabilim detaliile !

D006

ATENTIE  ! un nenorocit sau nemernic luati-o cum vreti mi-a umblat in laptop si nu mai pot accesa Jurnalul si capitolul "aici puteti posta orice " .
Acum trebuie sa folosesc calculatorul vecinului pana  repar laptopul .
Am un singur mesaj pentru cel care m-a atacat : sa-ti dea Dumnezeu numai fericire si pace !

dedu

Mno.....ce o rezolvat ala ce o stricat laptopul la om?
De oameni prosti i plina lumea!!! :uimit:

milu56

Asemenea scule nu se lasa la indemana orcui.

D006

Am rabdare si va veni ziua cand il voi prinde pe dobitoc ...
  Ce este interesant este ca daca intru pe forumul gainarutul merge sa scriu oriunde ... Numai ca eu nu ling acolo unde scuip.

milu56

Sa inteleg ca e provocare? :rotfl:  :rotfl: