dalta sau scarar

Creat de dragos2006, Octombrie 10, 2007, 02:22:54 AM

« precedentul - următorul »

Szaby

am si eu o bucata de inox de 3 milimetri are un metru pe 20 tre sa ma apuc sa fac o dalta :))performanta ca alu domnu Orban  :ok: :bravo:

un OM

Necazul oricarui tip de dalta este ca la celalalt cap ii trebuie o...mana, iar apoi inca un cap, pentru buna folosire. Am vazut stupari ce se foloseau de o cheie de 16, sau de-o surubelnita, a carui gura turuia de explicatii, iar neste incepatori cu echipamentul stralucind de curatenie mutau ramele prin stup fara motiv si finalitate.
Echipamentul de cele mai multe ori usureaza munca stuparului, alteori doar complica.

albinasebes

cele cumparate sunt lucrate bine si nu costa o avere, eu merg pe dalta cu scarar, am una extralunga pe care o folosesc mai des. si scararul e important sa fie facut dupa o anumita curbura, daca nu, doar rupe ramele si nu me ridica, ci le impinge inainte de a le ridica. am si 3 scarare dar la aceasta dalta scararul e facut mai bine. se intampla sa lucrez si cu ce gasesc mai repede.
"Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri"(Matei 5, 16)

yulian

Am folosit si dalta si scarar. Cea mai buna mi s-a parut ultima dalta...pentru ca inca nu am pierdut-o si face parte din inventar  ))/