cum ierneaza la mine

Creat de maximus, Ianuarie 08, 2008, 09:22:09 PM

« precedentul - următorul »

maximus

ne apropiem usurel

maximus

le place la-nghesuiala

maximus

acum inchidem si plecam acasa

D006

Aveti podisor sau vine direct capacul cu plasa ?

D006

Dle  Maximus, din  pozele  vazute  mai sus reiese  ca  puneti  folie  de  plastic direct  pe  rame.Folia este pusa  numai  cind  faceti  controlul(pt  a  nu  se  pierde  caldura din  stup),s-au  ramine  asa si  peste  ia puneti podisorul.Va  rog  sa-mi  da-ti  citeva  amanunte.(cum  se  face)

gore

Ce treaba si cu ME-ul acesta. Mie îmi lasă impresia că sunt cam cu "fundul gol", din cauza fundului cu sită. Au aerisire berechet, dar totuşi aş întreba ceva. Sub aceste rame care se văd, corpul de jos este gol goluţ?, adică albinele aşa cum spunea au format cuibul între corpuri şi acum sunt în corpul de sus. Dacă era cuibul aproape de leaţul superior al corpului de jos cu tendinţă de urcare, cuibul se mai păstra pe două corpuri?
A gresi este omeneste...totusi, a da vina pe altul este si mai omeneste."Nu-i suficient sa faci tot ce-i mai bun. Intai trebuie sa stii ce sa faci, APOI sa faci ce-i mai bun." -- W. Edwards Deming

D006

Maximus eu te-am citit ca "esti pe felie" dar pentru a nu mai exista dubii printre profesionisti in prima zi calda fa un film la tine si deschide 4(patru) familii la rand si sa vedem cum sunt .
Acum sa fim seriosi dintr-o familie nu poti sa-ti faci o parere , ai sange fa un film brut si dai lectii !

maximus

Citat din: dragos2006Maximus eu te-am citit ca "esti pe felie" dar pentru a nu mai exista dubii printre profesionisti in prima zi calda fa un film la tine si deschide 4(patru) familii la rand si sa vedem cum sunt .
Acum sa fim seriosi dintr-o familie nu poti sa-ti faci o parere , ai sange fa un film brut si dai lectii !
dragos,eu nu am pretentii de profesionist ,si nu vorbesc pentru "profesionisti".nici nu vreau sa demonstrez nimic,fiecare cu dubiile lui.
    multi vad putini pricep.oare ce-ar fi daca am fi toti la fel? :roll:

D006

Oricum eu cred ca esti cu mult peste multi "profesionisti" in gandire si practica.
Spor la treaba !

andrei_salaj

maximus....eu vad ca e lat rau letisoru de deasupra al ramei.

andrei_salaj

ce distanta ai intre ramele corp 1si rame corp 2?

maximus

Citat din: andrei_salajmaximus....eu vad ca e lat rau letisoru de deasupra al ramei.
foarte lat...2 cm :smile:

andrei_salaj

si ala de jos cat are?ghemul se formeaza intre corpuri nuh?ramele din corpul de sus le lasi pline?sau in cele din mijloc ai spatiu gol in partea inferioara?

maximus

andrei,
  nu vreau sa mi-o iei in nume de rau.dar tu nu esti pregatit sa duci un ME sau MEr.trebuie sa-ti faci intai ucenicia cativa ani pe stupi mai "comuni",si apoi poti incerca si altceva.
    si ala de jos are la fel,corpurile,ramele sant identice.
   ghemul se formeaza acolo unde vrei tu,depinde de pricepere.
    ramele de sus sant pline ochi.(mai sant si exceptii) :smile: