mica mea stupina

Creat de crisbee, Iunie 14, 2009, 05:07:58 PM

« precedentul - următorul »

crisbee

:sad:  nu vrea sa ia poza

crombra

O fi prea mare rezolutia. Redu-o la maxim 2 mB.
Mierea e dulce :)  :) dar cu cata  truda amara se scoate :sad: :sad:.

http://crombra.sunphoto.ro/

crisbee

crisbee

roi artificial facut acum o luna pe cinci rame

crisbee

si o matca frumoasa

Porfy66

Frumosi stupii dle crisbee, felicitari!
Eu locuiesc de putin timp in Suceava, sunt si eu incepator in ale apiculturii, iar stupii in Botosani! Ati putea sa imi spuneti unde ati facuti cutiile pt stupi? Se vede ca sunt frumos lucrate. Caut de ceva timp un mester bun care sa imi faca si mie 8 cutii de Dadant pe 12 rame, cu cat 1/2 completi (fund antivarroua, podisor si capac). Ma putet pune in legatura cu mesterul tamplar?
Salutari!!  :hi:

crisbee

"mesterul tamplar" sunt eu. tamplaria e un hobby pentru mine,  de meserie sunt tinichigiu auto. stuparitul tot un hobby e pe care il practic din aprilie anul acesta.iarna trecuta m-am documentat puternic(inclusiv de pe acest forum de unde am "prins"  o gramada de chestii de la cei mai priceputi ca mine). am facut stupii cei albi(primii din dreapta), cel inalt l-am reconditionat, iar cel mai inchis la culoare e inprumutat de la un vecin stupar pana ii fac si pe urmatorii.albinele le-am cumparat de la un stupar din botosani, mai exact din avrameni.

crisbee

este populatie

crisbee

si

crisbee

Porfy66

Si eu mi-am facut o cutie de stup orizontal pe 20 rame dar nu am reusito prea bine... Imi place sa lucrez cu lemnul dar nu am sculele necesare..
Ce utilaje folosesti? Mi-as cumpara dar vreau sa ma consult cu cineva mai cu experientza sa imi recomande ce sa imi cumpar? Am o rindea electrica, un circular de mana, si o freza electrica mica dar se lucreaza greu cu ele, nu reusesc sa fac tai la exact 90grade.. etc. Plus ca pt a face o cutie imi ia cateva zile..
Ce parere ai despre asa ceva: http://www.dmitaliasrl.com/RO/Scheda_Pr ... isco5.html

crisbee

eu folosesc doar un circular de mana si un flex cu discuri de smirghel. scandura o duc la tamplar la finisat, in rest un pic de atentie si multa pasiune.cat despre masina universala, m-am gandit si eu sa-mi iau asa ceva, dar deocamdata am alte prioritati.

Porfy66

Ok, am inteles! E buna ideea ca scundura sa fie finisata la un atelier de tamplarie.... Nici eu nu imi permit monmentan o masina universala de tamplarie.
Foarte frumos sunt dezvoltatii roii facuti artificial, i-ai si stimulat cu ceva sirop?
Numa' bine si spor la albine!

crisbee

nu i-am stimulat cu nimic.pur si simplu s-au dezvoltat fara nici un ajutor.adevarat ca au avut cules de intretinere de la flora spontana si au prins si teiul.

crisbee

flora spontana