• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

De cand se pun colectoarele?

Creat de dragos2006, Aprilie 03, 2007, 03:42:17 a.m.

« precedentul - următorul »

D006

As dori sa stiu daca ati activat colectoarele si ce baza melifera aveti in zona d-voastra (flori care dau cantitati importante de polen).

gelu stuparu

Pomi fructiferi cind sint infloriti si rapita

D006

colectoarele le montez cand timpul s-a stabilizat pe ok...si-n stup sa avem cu aproximatie macar 5-6 rame albina si 3-4 rame puiet....corespunde cu aproximatie in a doua saptamina de inflorire la salcie ..apoi incepe inflorirea la rapita cultivata , mustar ,amorfa..ceva rapita de vara -se mai cultiva suprafete mai mici si le mai tinem si putin la floarea soarelui..Intre aceste culesuri care sunt ideale dar citeodata lipsesc completam cu flora spontana existenta in zona....

D006

acum vreo 8 ani am lucrat o iarna intreaga la confectionarea a 150 de colectoare. era vremea cand ACA achizitiona polen.  ce satisfactie am avut la recoltarea primelor firicele de polen nu va pot descrie. in acel an am neglijat alte treburi in stupina,ocupandu-ma cu usactul polenului.  in anul urmator sau peste doi ani cei de la ACA nu au mai achizitionat.  de atunci folosesc colectoarele doar 10 zile dupa salcam( face exceptie anul acesta din cauza secetei)  le pun dimineata la prima ora si pe la ora 1 le scot.
   cei care va ocupati in exclusivitate de polen ce piata aveti?  sau este secret?  :zzz:

balasbebe

Am ajuns cu polenul la mila colegilor de pe forum. Poate ca te-ar interesa o piata serioasa. La noi in Salaj, a mers bine pana anul trecut. Anul acesta, s-a luat polenul crud, iar achizitorul nu mai da nici un semn de viata. Cam asa a ajuns si o activitate care inca mai mergea.
  Eu cred ca daca as aveao o piata buna la ceara, as topi toata din stupina, as vinde-o si nu as mai profesa aceasta meserie. Nimic nu merge. ANul acesta nu am scos nici jumatate din polenul pe care am vrut sa-l fac. Speculantii dau un pret pe polen, ca nu merita, nici sa stai cu ei de vorba. Mai bine il dau  la pasari, sau la animale.

D006

poate aveti vreo poza cu colectoarele pe care le folositi.  pe la fabricile de medicamente nu se intreaba de polen?   sau aduc din China mai ieftin?  cat timp tineti colectoarele active?

D006

am contactat o firma din Bucuresti care foloseste polenul  pentru produsele care le comercializeza si raspunsul lor a fost ca aduc din China la pret de jumatate fata de pretul din Romania ...acelasi lucru mi l-au spus si cind i-am intrebat si daca mai achizitioneaza apilarnil..

D006

Cu desfacerea polenului este greoi...nu gasesti ..sau rareori gasesti pe cineva sa ia cantitati mai mari de 10 kg...imi aduc aminte de acum parca 5 ani cind lua aca parca cu 150 000 lei kg si miere era la achizitie...ceva de 6-7 kg de miere un kg de polen...
Am vorbit cu un prieten care este in Italia si-mi spunea ca la Bologna ar fi un centru de achizitie produse apicole si la polen ar fi ceva la 13-14 euro...dar nu stiu cit de sigura este informatia..

D006

Eu nu stiu cum pretul de la "speculanti " nu este bun cand el este oricum mai mare decat cel dat de doamna de la Apicola Zalau , si hai sa fim seriosi voi pentru polen nu plecati in pastoral ! , eu am prins faza cu polenul  si o stii f. bine - stimulezi si ei colectoarele pline .
Citat din: balasbebeAm ajuns cu polenul la mila colegilor de pe forum. Poate ca te-ar interesa o piata serioasa. La noi in Salaj, a mers bine pana anul trecut. Anul acesta, s-a luat polenul crud, iar achizitorul nu mai da nici un semn de viata. Cam asa a ajuns si o activitate care inca mai mergea.
  Eu cred ca daca as aveao o piata buna la ceara, as topi toata din stupina, as vinde-o si nu as mai profesa aceasta meserie. Nimic nu merge. ANul acesta nu am scos nici jumatate din polenul pe care am vrut sa-l fac. Speculantii dau un pret pe polen, ca nu merita, nici sa stai cu ei de vorba. Mai bine il dau  la pasari, sau la animale.

D006

..eu mai mut stupii dar mai putin in medie cam 5-6 mutari pe an ...anul acesta nu am facut decit 4 mutari...
  Legat de pret ..ce produs obtinut din apicultura mai are pret?...
  La Apicola Zalau ce pret da dna de acolo?...

ni_nacu

Cand infloreste rapita aplic colectoarele,le scot la salcam,apoi le aplic din nou si le scot la tei si scoase raman.
Avantajul este nu in recolta de polen ci in fapul ca impiedic intrarea in frigurile roitului.

D006

..nu aduni polen in timpul culesului la tei...Am auzit ca are un polen bun...- te linisteste ,te adoarme....

v.vlad

As vrea ca in iarna asta sa-mi confectionez cateva colectoare asa ca ,domnilor , daca aveti ,daca vreti dati-mi si mie cateva planuri de colectoare .  cu stima , vlad

D006

salutari tuturor,
da ar fi bine sa ne ajutati cu ceva planuri, schite dimensiuni, am tot cautat asa ceva dar nu am prea gasit, mai am nevoie sa stiu ce folosim acolo unde aterizeaza albinele inainte de a intra prin placa , cum ies odata intrate in stup si chestia cu trantori cum o rezolvam, adica ei nu incap prin placa, banuiesc ca face ceva de genul siringilor care le am vazut la un coleg de pe forum. scuzati intrebarile demne de un incepator dar asta sunt :wink:.
Multumesc cu respect :wink:

proapis13

Vad ca shi aici ca de altfel pe toate forumurile cand se ajunge la finetzuri
genul acest shi cind se pun intrebari directe vizavi de subiectul respectiv
se evita raspunsul.Suntetzi zeci de producatori de polen chiar nu vine nimeni
cu lamuririrle de rigoare??????
salve