• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

Poze stupina din BUCOVINA

Creat de bucovineanu, Martie 09, 2008, 11:36:52 p.m.

« precedentul - următorul »

bucovineanu


bucovineanu

Corpuri cu rame la pastrat

bucovineanu


bucovineanu

Sacrificarea porcului in Bucovina

bucovineanu

Spalat si gata pentru a i se lua soriciul si a fi transat.

teinegru64

Am mai invatat ceva de la domnul Bucovineanu......ridicarea porcului la inaltime.Cred ca am inteles principiul dar ,daca aveti o poza in care sa vedem intregul dispozitiv ar fi si mai bine.Sa-l mancati sanatos alaturi de familie si prieteni.

balanescuadrian

Citat din: teinegru64Am mai invatat ceva de la domnul Bucovineanu......ridicarea porcului la inaltime.Cred ca am inteles principiul dar ,daca aveti o poza in care sa vedem intregul dispozitiv ar fi si mai bine.Sa-l mancati sanatos alaturi de familie si prieteni.

oare cand il ridica inainte sau dupa ce il parleste? daca il ridica dupa ..oare nu crapa soriciul? cum face? :hi:

bucovineanu

Sacrificarea

bucovineanu

Se pune in lada si se introduce un lant in doua pe sub porc, lant ce va fi folosit pentru a putea fi intors. Se opareste cu apa fiarta si se scoate parul prin radere. Nu e obligatorie aceasta faza. Se poate parli fara sa se opareasca. Obligatoriu inainte de a incepe parlitul se uda cu apa.

bucovineanu

Dupa oparire si scoaterea parului se parlesc picioarele din spate de care va fi ridicat.

bucovineanu

Pentru ridicare se leaga capetele franghiei sau lantului de un suport orizontal aflat la 2m inaltime. La ambele picioare din spate se face cate o gaura cu cutitul intre tendon si picior. Se introduce un lemn rotund in acele gauri. Se aduc picioarele la nivelul franghiei. Se introduce alt lemnin ochiul franghiei si se invarte astfel ca franghia sa se invarta pe langa lemnul rotund. Un singur om poate astfel ridica un porc de 200kg.

liviu

Da fain nu mam gandit la asa ceva am vazut vitel ridicat in felul  acesta dar nu porc dar dupa ce lai spalat il lasi jos sau nu?

bucovineanu

Se incepe parlirea.

bucovineanu

Ramane agatat pana la sfarsit. Acolo se face eviscerarea si transarea. Se lucreaza mult mai usor, curat si se scurge foarte bine de sange. Imi pare rau ca nu am facut un filmulet. In poza nu sunt eu, e macelarul.

liviu

Asta am inteles mai departe dupa ce lai parlit si spalat il lasi jos?