• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

sa confectionam un colector de polen performant

Creat de zgl, Noiembrie 23, 2007, 02:40:55 a.m.

« precedentul - următorul »

D006

Modelul este bun dar placa activa este un dezastru , iti secomand placile de la colectorul tip Salaj sunt cu mult mai bune.

milu56

Cine are colector de polen pe fundul stupului?

D006

Pai speram ca tu si ne arati o poza macar.
Cat polen ai colectat anul acesta?

milu56

Citat din: AndreiRNPai speram ca tu si ne arati o poza macar.
Cat polen ai colectat anul acesta?

Aici e vorba de colector nu de polen.

D006

Iară cereţi poze de la bietul om?
Daţi-i pace  ce aveţi cu el?
Anul acesta îşi face colectoarele , la anul colectează.
Vă daţi seama cât timp îţi ia să facă 600 de colectoare?
Când să mai colecteze?

milu56

Citat din: dragos2006Modelul este bun dar placa activa este un dezastru , iti secomand placile de la colectorul tip Salaj sunt cu mult mai bune.

Nu vi se pare ca colectorul la fundul stupului are avantajul ca daca vine o ploaie nu trebuie neaparat sa iai jos colectorul.

D006


milu56

Citat din: zglam cumparat 10 zece placi pentru colectoare + zece grati, grilaje...
dar... cum si ce fel de colector sa fac?

De exemplu:

D006

va salut ca nou venit pe acest forum. m-am interesat si eu despre colectoarele de polen, si am urmat sfatul unor colegi care m-au indrumat spre salajeni. Am vizitat mai multi apicultori din Salaj si am intampinat si eu o anumita secretomanie. Totusi de la distanta am vazut ca majoritatea folosesc colectoare de polen montate pe fata stupului. Am dat si de apicultori mai deschisi la dialog care mi-au relatat ca secretomania se datoreaza faptului ca le este frica sa nu se fie o supraproductie de polen. Totusi nimeni nu mi-a spus de unde pot achizitiona astfel de placi. Am inteles ca sunt dotate si cu gratare prin care polenul cade intr-un sertar. In concluzie: poate cineva sa ma indrume de unde pot achizitiona astfel de placi ?

D006

Am vazut ca s-a vorbit despre placi active tip Eurohonig. Un salajan mi-a spus ca sunt foarte frumoase insa ineficiente datorita marimii mari a gaurilor. Mi-a spus ca placile care le foloseste el au orificiul de 4,6 mm si dupa 3-4 ani de folosire se maresc datorita uzurii, ajungand la 4,9-5 mm micindu-se randamentul.

D006

Un orificiu putin mai mare nu fura chiar tot polenul de la albine ci doar boabele mai mari. Eu am cumparat din cele de plastic cu 21 de lei si mi se par ff bune ca sunt zile cand ridici placa activa sa se bucure albinele de tot polenul.
Sa nu uitam ca de fapt le luam mancarea decum ajung acasa incarcate.

D006

Cauta la magazinul apicola si o sa gasesti.

D006

Am dat de producatorul placilor active tip Salaj. Culmea e din Cluj si merge si pe la targurile apicole mai mult la Blaj. Important este ca trimite si prin posta celor care doresc. Eu sunt nou pe acest forum insa mi-am permis sa il invit printre noi si pe el.

Bătrânul

La cererea mai multori stupari dorim sa lansam in fabricatie citeva modele de colectoare de polen din lemn. VA CER SFATUL !!!! Ce colectoare folositi ? Care sint avantajele eventual lipsuri. De loc dar de loc nu am experienta in acest domeniu. Va rog faceti cit mai multe propuneri cu argumente pro si contra. (poate iese ceva bun ca in cazul stupilori) Ma scuzati ca vreau sa va fur experient. AM CITIT TOTUL CU ATENTIE . ESTE CEVA NOU ? VA MULTUMESC

cristian87

Citat din: zgl din Noiembrie 23, 2007, 02:44:02 a.m.
folositi aceste doua elemente sunt de departe cele mai bune
cu asa ceva ;i la un pret decent, eventual in kit as cumpara si eu cateva zeci de colectoare
eventual croite ca sa se potriveasca pe stupii dvs din care am deja

zâmbeşte-mîine poate fi mai rău