Stupina mea din poliuretan.

Creat de crombra, Aprilie 11, 2008, 03:48:12 PM

« precedentul - următorul »

crombra

Nu sunt suparacios de felul meu. Imi place orice fel de provocare. Astfel se naste progresul.
Multumesc mult pentru urare si iti urez la fel.
Oricum sa stii ca nu m-as putea supara pe cineva din Bucovina pentru ca este una din zonele care imi sunt cele mai dragi si am un respect deosebit pentru oamenii din aceste locuri. Dealtfel nu este intamplator ca cei mai buni prieteni ai mei sunt din Radauti si Suceava(si mai am unul in Sibiu care este in alta zona mult draga mie).
Mierea e dulce :)  :) dar cu cata  truda amara se scoate :sad: :sad:.

http://crombra.sunphoto.ro/

pintilied

Multam foarte mult. Cit de curind ajung la Braila.Dau un telefon cu o zi inainte.
Nu tot ce zboara,face miere!

bucovineanu

Pentru Crombra,
Multumesc pentru aprecierile fata de Bucovina si fata de bucovineni. Si eu am ceva prieteni in Braila,unde am facut scoala vreo 3 ani. Multa sanatate si sa auzim numai de bine.

D006

Marius, atunci cand faci dezinfectarea stupilor din poliuretan, cum procedezi ?

crombra

Ii spal cu Domestos. Las cam 30 minute cu solutia pe ei si apoi ii bag in cada si ii clatesc cu dusul bine.  Si atat. Se usuca foarte repede pentru ca poliuretanul ca si polistirenul nu absoarbe apa.
Mierea e dulce :)  :) dar cu cata  truda amara se scoate :sad: :sad:.

http://crombra.sunphoto.ro/

D006

Planta cred ca se numeste Levantica, daca gresesc  scuze

PricopArthur

Citat din: bucovineanuCrombra a scris:
"Ideea este sa asiguram albinelor conditii de viata cat mai apropiate de mediul lor natural. Pentru ca in scorburi sau crapaturi de stanci nu vine nimeni sa restranga cuibul (dar nici nu li se ia mierea)."
De acord intrutotul cu dv. dle Cruceanu, dar exista totusi o mica contradictie intre ce ati scris si poze:
Scorburile in care traiesc albinele in salbaticie sunt din lemn.
Stiu un stailp de medie tensiune din beton centrifugat, unde de cativa ani domneste un roi. Se adapteaza la conditiile existente.
Miere multă şi inimă curată!

PricopArthur

Citat din: crombraPoza 3: Vedere de dedesubt.
Imbinarile sau facut in falt. Ca adeziv am folosit adeziv pentru polistiren Compakt sau cel de la Den Braven(6 Ron tubul). Suplimentar peretii au fost rigidizati cu holzsuruburi lungi de 70 mm. seibi plate si dibluri din plastic marimea 8. Toate rosturile si imperfectiunile au fost chituite folosind acelasi adeziv pentru polistiren.
Finisarea canturilor am facut-o cu smirghel de granulatie medie fixat pe un bloc de smirgheluit.
La primul corp am folosit cuter-ul dar suprafetele de imbinare nu ieseau la 90 grade asa ca mi-am confectionat un set de scule de taiat folosind blocuri din lemn de fag si lame de cuter.
Le voi posta intr-un viitor apropiat.
Ne-ai uitat cu setul de lame? Chiar daca nu scriem, sa stii ca nu ne scapa prea multe.
Miere multă şi inimă curată!

bucovineanu

"Stiu un stailp de medie tensiune din beton centrifugat, unde de cativa ani domneste un roi. Se adapteaza la conditiile existente."
In interiorul stalpului s-au adaptat de nevoie. Nu inteleg de ce trebuie sa le obligam sa se adapteze in stupi din materiale sintetice.

D006

Citat din: bucovineanu"Stiu un stailp de medie tensiune din beton centrifugat, unde de cativa ani domneste un roi. Se adapteaza la conditiile existente."
In interiorul stalpului s-au adaptat de nevoie. Nu inteleg de ce trebuie sa le obligam sa se adapteze in stupi din materiale sintetice.
Ce-i greu de inteles ?
Ca sa castigam noi mai bine.
De la stupul ala din stalp ce castigam in afara de polenizare ?

andrei_salaj

O intrebare...omul a conceput stupi din sintetice doar sa mareasca randamentul fam. de alb?ex...in acesti stupi mai ales primavara...nu se simte schimbarea brusca a temp?aceste materiale sunt izolatori mai ales...deci asta e rolu lor?in rest...nu vad alt avantaj pt. a renunta la lemn...princip[alu dezavantaj...astea nu "respira ca lemnul"...adik...ce presupun eu...o lada...de lemn...chiar daca e vopsita pe din afara...porii din interiorul lazii..absorb umezeala?si o elimina cand e cald?presupun....as dori o dezbatere...si concluziile celor care au si folosesc stupi din orice material sintetic...cu seriozitate..va rog sa facem cv constructiv..cu 1.2.3.4.etc :hi:

bucovineanu

Citat din: gica
Citat din: bucovineanu"Stiu un stailp de medie tensiune din beton centrifugat, unde de cativa ani domneste un roi. Se adapteaza la conditiile existente."
Ce-i greu de inteles ?
Poate spune cineva ca este superioara productia de miere in stupii din materiale sintetice fata de productia in stupii de lemn? Ma indoiesc.

gudas valentin

Citat din: bucovineanu
Citat din: gica
Ce-i greu de inteles ?
Poate spune cineva ca este superioara productia de miere in stupii din materiale sintetice fata de productia in stupii de lemn? Ma indoiesc.
Pai logica ne duce cu gandul automat la salcam,o dezvoltare mai buna primavara,adica un numar mai mare de albine la cules ,adica un aport mai mare de nectar /stup ,deci nu tre sa va indoiti,pe langa in verile caniculare,din stupi de poliuretan pleaca mai multa albina la cules decat din clasici ,cu siguranta ,in clasici ramane albina acasa sa ventileze.
Am inteles ca dv nu aveti interes sa dezvoltati devreme fam de albine de aici si...
cu respect valy
Suntem saraci,dar nu suntem prosti.
http://valigudas.sunphoto.ro/Albinute_harnicute_2011

bucovineanu

Valy,                                                                                                                           Sa sti ca si eu am interes sa dezvolt familiile in primavara si chiar fac acet lucru.La sfarsitul lui aprilie toate familiile au 2 corpuri. Acum ai atat stupi din lemn cat si stupi din polystyren. Te rog sa ne comunici sincer felul in care au iernat si cum se vor dezvolta familiile in cele doua tipuri de stupi.

D006

"Poate spune cineva ca este superioara productia de miere in stupii din materiale sintetice fata de productia in stupii de lemn? Ma indoiesc."
asa s-au indoit si cei din jurul lui Isus. eu pot sa-ti spun ca este, dar sunt cu mult mai multe avantaje. problema este ca pretul este prea ridicat pentru a face o investitie in domeniu atat timp cat nu suntem in stare sa ne vindem mierea la un pret rezomabil.
ex.
in suedia:
- fund, 2 corpui 3/4, gratie haneman, 5 corpuri 1/2, hranitor 25 l, capac = circa 300 - 350 euro (durata de viata peste 25 ani, intretinere minima)
- productie medie 100 -120 kg
- pret de vanzare 4-5 euro / kg.