• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

schite

Creat de PricopArthur, Noiembrie 10, 2007, 07:30:32 p.m.

« precedentul - următorul »

milu56

Citat din: PricopArthurCristi, la o lada important e sa ai rame stndardizate. Eu intrebam de modele de lazi. Am vazut fotografiile tale si , daca am timp, voi adapta fundul antivarooa.

Vreau sa experimentez fundul antivarroua:pe toata suprafata stupului,dar inspre partea din fata jumatate de fund sa pun plasa de inox cu ochiuri de 3 mm.care sa i-mi serveasca la colectorul de polen si in partea din spate tabla perforata de inox.

sfantul spiridon

Citat din: bucovineanuVreau sa-mi exprim si eu o parere in legatura cu alimentarea familiilor cu sirop cu ajutorul borcanului. Acest tip de alimentator prezinta un risc major. Daca siropul cade printre rame in stup, fundul fiind inclinat spre partea din fata,siropul va ajunge prin urdinis afara.Si astfel am declansat furtisagul. Celor care nu stiu ce inseamna furtisagul, le doresc sa nici nu afle. Cei care s-au lovit de acest lucru stiu cat de greu este de oprit si care pot fi consecintele.
In doua din pozele pe care le-am postat pe 9 martie am prezentat un model de hranitor care poate fi umplut fara ca sa se deschida stupul, este mobil si poate fi pus sau pote fi luat oricand de pe stup,nu se ineaca nici o albina si poate fi plasat exact deasupra ghemului.
Daca cineva este interesat, revin cu explicatii si alte poze.

si eu sunt intereat domnule....am ca model de pana acum un alimentator pe tot podisorul, insa nu am suficiente bucati...cred ca o sa ma fac din osb..sper sa nu-l roada albina
eu de soare, mult ma tem...
www.sfantulspiridon.sunphoto.ro

milu56

Noiembrie 30, 2009, 03:05:10 a.m. #32 Last Edit: Februarie 12, 2012, 10:53:28 p.m. by milu56
Parerea mea este:daca stupii nu au mai mult de 12 rame,cel mai bun alimentator este acela in podisorul stupului,sa nu mai avem de ne gandit la depozitarea lor cand nu le folosim,il vom avea tot timpul pe stup,dar este bine sa fie despartit pe jumatate ca sa il putem folosi si la stimulari,toamna,primavara.
De exemplu aici este:
[urlhttp://www.99poze.ro/p/75e4e12dc287442ccf2050d252e8ecef.jpg][/url]

Mihai Sergiu

Februarie 02, 2012, 01:38:28 a.m. #33 Last Edit: Februarie 02, 2012, 01:43:54 a.m. by Cradle
 Cine ma poate ajuta cu ceva schite la micronuclee de imperechere, rame 1/2 cu hranitor ceva de genu
Nu am nici un stup , nevasta mea ii detine pe toti!

Obombo

Iei un desen de cat 1/2, al latesti cu 15 mm si-l faci mai inalt cu 20 mm, faci trei canale de 5 mm pe interiorul peretelui din fata si trei pe cel din spate, cate un urdinis pe fiecare latura, pui un fund fix, bagi trei separatoare mai inalte cu 10 mm, pui patru podisoare separate si un capac si e gata.

Fane

va salut, ceva poze cu fund antivaroua?

orbanstefan64


Fane


orbanstefan64