rame de cat rapid si eficient

Creat de bee_lover, Aprilie 16, 2008, 07:41:20 PM

« precedentul - următorul »

D006

Citat din: bee_loverDomnul gore a dat reclamati in loc de postati... il citez..
"Nu se prepară.. Mai întâi se taie bucăţele cu o secure pentru a intra în afumător, după care le pui la uscat să nu le ude ploaia. Cam peste 2 săptămâni poţi folosi din acele bucăţi, se usucă cam greu.Baftă."
ideal ar fi dupa taiere sa fie fiarta in apa cu zahar sau miere si apoi uscata si folosita.
cel putin asa mi sa spus , nu am pus in practica.

D006

Citat din: bee_loverdupa aceea am batut leaturile lipsa la rame...
cam strimbe leai facut mai florine

Cristian IONITA

Citat din: bee_loverdupa aceea am batut leaturile lipsa la rame...
daca-mi permiteti
urate cu spume .... chiar nu inteleg ptr ce atat de mult efort?
pana la urma costurile unei rame noi nu sunt chiar prohibitive
nu vreau sa socotesc banii nimanui dar ... nu aici trebuie facut economie

bee_lover

Chiar nu e vorba de bani am gata 200 de rame de 1/2 si 10 kg de faguri artificiali.O fac sa nu trebuiasca albinele sa construiasca atatea rame deodata(un cat intreg) plus ca mierea nu se vinde.

balasbebe

Parerile sunt impartite. Pentru inceput, merge oricum. Doa asa prinde omul experienta. Cand esti incepator, nu arunci nimic. Si eu am inceput tot asa. Taiam orice  rama mai veche, si mai faceam inca 2 rame de cat. Cand mergi pe dezvoltare, este greu sa construiesti, fara pastoral. Chiar daca ramele sint negre, albinele curata fagurii, iar  la salcam, ii albesc, parca ar fi noi.
Est e buna metoa, pana se pot construi si fagurii noi, si mai mult daca sunt si cu celule de trantor, nu mai strica fagurii din cuib.

bee_lover

Asa e domnule balas pe aceasta idee am mers si eu sa nu arunc nimica plus ca sunt in dezvoltare poate ajung anul asta la 15-18.