• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

Pretul de cost al mierii

Creat de dragos2006, Ianuarie 25, 2010, 12:59:56 p.m.

« precedentul - următorul »

D006

A calculat cineva care este pretul de cost al mierii corect si pe hartie ? adica , am facut X tone de miere si am cheltuit atat pe transport , atat pe mana de lucru , atat pe zahar , atat este amortizarea mijloacelor fixe , etc.

D006

Ar fi interesant dar chiar daca la facut careva ma indoiesc ca ar posta sincer socotelile.
Oricum banuiesc ca este ff mic.

D006

Stii ce este fascinant , multi apicultori se lauda cu productii record an de an , unii pe buna dreptate . Chiar daca fac productii impresionante tot se vaita ca pretul este mic . Din ce vad eu pe aici sunt oameni cu cel putin 10 tone pe an , in cazul lui 2009 au incasat pe ea cam 80000 de ron , aproape 7000 pe luna brut . Oameni buni un venit brut de 70 milioane pe luna nu prea gasesti in Romania !  Cati romani au salariul brut de 70 de milioane pe luna ?

D006

De aceea sunt multi care au renuntat la servici pt a face apicultura.

orbanstefan64

daca nu vinzi miere ,vinzi fam de albine sau roi s.m.d i mi aduc aminte in perioada cind eram copil .eram o fam numeroasa tata avea salar mic si era singurul care aducea un venit in casa restul era tot din apicultura tot mereu avea intre 60-80 de fam nu era usor avea contracte cu aca cu cooperatia poate erau alte facilitati?alta lume? dar cea ce vreau sa subliniez ca din apicultura obtinea venitul principal
in momentul de fata eu zic ca se exagereaza cu vaicarerile. stuparul e tot mereu nemultumit,cu privirea e tot mereu in ograda vecinului asta il face sa uite de ale lui cit de mult ar cistiga tot mereu e nemultumit

valter

Cu tot respectul, da iar pupati poala popii.
Ma, scoateti-o si dati-o de pomana la sarmanii din Haiti. Ce naiba domle, iar incepeti.
E grele frate.
Iertarea este o virtute crestina.    Alexandre Dumas.

sfantul spiridon

cu tot respectul, spune cineva cat a scos?........pai asta e ca nu spune nimeni...si chiar nu-mi dau seama de ce....poate totusi sparge gheata.... valter....
eu de soare, mult ma tem...
www.sfantulspiridon.sunphoto.ro

valter

Munca mea pentru a o produce costa 8 roni pe KG, cheltuielile nu le mai socotesc, le fac plocon la procesatori.
Ineficvienta, slaba dotare, lipsa capitalului, uneori chiar si automultumirea face din aceasta reala afacere ''un mod de a supravietui decent'' altfel ne-am umple de bani.
Dragos vrea sa continuie vechea lui poveste cum ca unii mint ca produc mult, cum ca procesatorii sunt tare ingaduitori cu producatorii, cum ca statul te ajuta numa' mogaldanu-i puturos si nu se adapteaza sistemului.
Fiecare dupa cum al duc puterile, posibilitatile, intelectul...
...
Era sa uit.Asta a fost calculul pe 2009, unde eram cat pe ce sa dau faliment.
Da in 2010 voi incasa sigur 9 ron pe kg pentru munca, sa vedem de-om scoate si cheltuielile?Ce zici doctore? Ma ajuti?
Sfaturi,ceva?
Iertarea este o virtute crestina.    Alexandre Dumas.

D006

Citat din: valter
Munca mea pentru a o produce costa 8 roni pe KG,
Asta a fost calculul pe 2009.
Da in 2010 voi incasa sigur 9 ron pe kg pentru munca,

Pai daca inflatia se mentine la 8 - 10% atunci poate o dai chiar mai ieftina cu 9.

D006

Valtere bagate pe matci si eventual roi si sigrur vei fi multumit la sfarsitul anului . Deoarece incepand cu anul trecut apicultura este o afacere la moda (80000 de stupari) mierea devine un produs secundar pe primul plan venind materialul biologic deoarece este o cerere foarte mare care nu poate fi acoperita in totalitate.

valter

80.000 din calcule, cati profesionisti, cati pinguini, cati neaveniti...cati v-or ramane?
Putini, foarte putini...
Iertarea este o virtute crestina.    Alexandre Dumas.

D006

domule dragos ... mi-ai facut impresie buna ..dar vad ca vrei sa o modifici!!
pai daca ma ocup de albine, inseamna ca:
1. sunt stapan pe propriile destine, de mine depinde bunastarea familiei;
2. alerg, ma zbat, muncesc, ma stresez ..spre deosebire de un salariat care gandeste asa : "timpu trece leafa merge" .. eu trebuie sa ma gandesc ce sa fac cum sa fac ..sa nu ma stropeasca, sa nu ma fure ..sa ..sa ..sa
3. daca este ca un apicultor vrea sa castige cat un salariat atunci renuntam la albine vindem tot si ne bagam salariati!
4. un salariat  doarme acasa, mananca acasa ....etc ..acasa... pe cand un stupar sta in camp, paduri, coclauri... nu e chiar la fel
5. orice afacere daca castigi cat un salariat ..atuci renunta la albine si mergi pe salariu!
6. ce fel de salariat va referiti ... daca va referiti la unu care are 5 mil pe luna ...da ..suntem cu adevarati bogati, dar haideti sa ii luam pe cei cu salarii mai marisoare, daca ma compar cu cei din Bucuresti diferenta este cam un mizilic!
haideti sa socotim cat castiga un procesator ..si apoi calculam si la apicultori!!
sa zicem 50 tone / an (subtire) * 12 roni sa nu fiu nesimtit!! = 600.000 roni
pret achizitie 50 tone*10 roni (pret de salcam..nu pun poliflora) = 500.000 ron
DIFERENTA SA ZICEM CA SE PASTREAZA INDIFERENT DE SORTIMENT
profit 100.000 roni / 12 = 8.333 roni ... ba ce salariu au procesatorii astia... (si am subevaluat situatia) ce salariu e asta!!! cati mai au astfel de salariii fara sa faci mare lucru!!
LAS-O MOARTA DRAGOSE!!! VREI SA MA CONVINGI CA PROCESATORII SUNT SARACI.... ITI ZIC EU ...LE-O DAU GRATIS  ...DAR SA VINA SA MUNCEASCA COT LA COT CU MINE!!! IAR PROFITUL SA IMPARTIM PE DIN DOUA!!
sa auzim de bine....

D006


D006

Ca o completare fata de cele expuse mai sus . Dupa  parerea mea ,dl Valter a subliniat marea greseala a noastra ca nu ne apreciem si evaluam munca. Mai face acest lucru cineva in Romania?Mai neglijam  voit  inca 2 aspecte , raspunderea si riscul.pop

D006

Nu uitati un lucru : TRAIM IN CAPITALISM !!! pretul il face piata !!  Economia de piata are mecanisme prin care cei slabi sunt eliminati iar cei puternici devin si mai puternici.