Calitate indoielnica: Zahar Agrana la saculeti de rafie de 10 kg (2,3 lei pe kg)

Creat de Kov iulian, August 12, 2015, 11:57:53 AM

« precedentul - următorul »

tassevasi

  Eu am luat 6 saci la 50 kg cu 113,25 si nu sunt probleme .
  Acestia  sunt ambalati din fabrica , alti  distribuitori il ambaleaza ei  in saci  cu diverse inscrisuri ,depinde  de cerere .
   Spunea o vinzatoare ca unii aduc  de la Moldoveni f f ieftin si-l ambaleaza in saci de Bod si pun  preturi pe  masura .

RazvanTi

bai iuliane de unde dracu le culegi?>!?!?!?!?
nu te supara pe mine dar numai tampenii postezi....
chiar AI FOLOSIT zahar de-ala?>!?!?!?
eu le-am dat pana acum 4 saci si l-au papat de L-AU RUPT !!!
nu mai pune toate prostiile de pe unde le gasesti.
in primul rand invatati cum sa invertiti zaharaul CORECT si abia dupa aia vorbiti de luat sau nu zaharul din hranitor.
punct...
sunt un "poliglot" in ale tehnicii
http://bricolaj.myforum.ro

Kov iulian

Citat din: RazvanTi din August 20, 2015, 10:20:33 PM
chiar AI FOLOSIT zahar de-ala?>!?!?!?
eu le-am dat pana acum 4 saci si l-au papat de L-AU RUPT !!!
Da chiar am folosit zahar de acela (2 saculeti = 20 KG) insa am incetat stimularea cu acel zahar pana vad care e faza cu el.
Nu merg pe idea "dau la albine orice si daca o fi ceva oi vedea la primavara", tocmai de acea nici nu am prea mari pierderi, rar la 2- 3 ani cand mai pierd o familie de albine iarna. ( sper sa nu mi-se schimbe " norocul " )

Cand am cumparat acel zahar am stat pe acolo prin magazin m-am invartit vreo 30 - 40 min pe langa paleti m-am uitat la clienti si am observat ca unii nu se atingeau de el, preferau sa cumpere 5 - 10 - 15  kg de zahar  Coronita sau Margaritar  ambalat (de aceasi firma) la pungi de 1 KG .

L-am auzit pe unu care spunea chiar ca nu e bun de nimic zaharul ala ( la saci de 10 kg ) dar nu m-am dus sa il intreb la ce nu e bun.
Din lacomie/zgarcenie  am trecut peste dubiile pe care le aveam si am mai chemat si un amic sa cumpere si el desi nu eram impacat in sinea mea .

( L-am sunat la scurt timp pe amic dupa am obsevat problemele si i-am spus sa astepte putin cu stimularea ca e posibil sa fi facut o prostie, poate ducem zaharul inapoi)

Folosesc de ani de zile zahar si este prima data cand am avut experiente neplacute cu un zahar iar dupa " prospectarea " din magazin am intrat serios la banuieli.

Nu sunt genul de om sa stiu ( sa cred ) ca ceva nu e ok dar sa stau pe margine sa tac din gura si sa ii las pe alti sa isi " sparga capul " .

Daca am gresit voi recunoaste aici public ca am gresit. Daca la primavara patesc(patim) ceva neprevazut la familiile de albine retractez tot.

PS: Nu am afirmat niciodata ca acel zahar ambalat la 10 KG nu e bun pentru consumul uman.


oroles

Acum vreo 2 saptamani am dat si zahar Winny (marca proprie Cora) si au supt si hranitorul! De-a lungul timpului am dat tot felul de ieftinituri si nu mi s-a intamplat sa nu imi ia zaharul. Nu am stat niciodata sa se inverteasca deoarece trebuie sa folosesc multe lemne pentru a fierbe si vasul trebuie sa fie foarte mare, ceea ce la mine nu este.

Legat de pojghita, am mai spus in trecut. Zaharul cand iese de pe linia de productie are un aspect necomercial (cristalele sunt colorate, negre). Pentru aspect se folosesc agenti de inalbire care sunt introdusi in cantitati apreciabile. E posibil ca acestea sa fie cauza pojghitei invocate.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

bio

Citat din: Kov iulian din August 21, 2015, 12:13:55 AM
......

Cand am cumparat acel zahar am stat pe acolo prin magazin m-am invartit vreo 30 - 40 min pe langa paleti m-am uitat la clienti si am observat ca unii nu se atingeau de el, preferau sa cumpere 5 - 10 - 15  kg de zahar  Coronita sau Margaritar  ambalat (de aceasi firma) la pungi de 1 KG .

L-am auzit pe unu care spunea chiar ca nu e bun de nimic zaharul ala ( la saci de 10 kg ) dar nu m-am dus sa il intreb la ce nu e bun.
Din lacomie/zgarcenie  am trecut peste dubiile pe care le aveam si am mai chemat si un amic sa cumpere si el desi nu eram impacat in sinea mea .

( L-am sunat la scurt timp pe amic dupa am obsevat problemele si i-am spus sa astepte putin cu stimularea ca e posibil sa fi facut o prostie, poate ducem zaharul inapoi)



..Sal Iuli.. poate lumea cumpara ambalat la pungi de 1 kg deoarece aveau nevoie sa foloseasca multiplu de 1 kg . Daca un om are nevoie de 6 Kg de zahar cumpara ambalat la 1 kg ... daca ar cumpara sac de 10 kg are folosii 6 kg si iar ramine un rest de 4 kg care l-ar incurca cu depozitarea ulterioara.

Cind ai stat si ai pazit standul de zahar nu l-ai nimerit pe nea bio...:)... ca am cumparat citeva sute de kile de zahar ambalat la 10 kg ca nu am mai avut sirop din ala smecheru si am luat zahar ...:)... acum mi-a venit masina cu sirop si nici eu nu mai iau zahar pentru a da albinelor .


Zaharul luat..??..ce sa-ti spun... naiba stie cit de bun o fi fost..l-am dat la albine si nu am prea fost atent la prea multe aspecte .

Kov iulian

Citat din: Kov iulian din August 13, 2015, 03:50:58 PM
Citat din: Cipi din August 12, 2015, 09:31:10 PM
Atat zaharul Coronita cat si Margaritar tot de Agrana sunt ambalate.
Stiu ca sortimentul de zahar Coronita si cel Margaritar sunt ambalate tot ce catre cei de la Agrana, le-am folosit pe amandoua ani la rand si am fost foarte multumit. ( Am folosit mai mult Coronita la sfaturile unor colegi )

Un coleg de-al nostru apicultor ma mustra ca vorbesc de rau zaharul produs Agrana.

Dupa cum am scris si in titlu am o nedumerire doar cu acest sortiment la saculeti de rafie de 10 KG, poate in alte domenii o fi bun, dar eu nu fac patiserie, ca sa il fac pudra pt cozonaci sau prajituri  sa am interes sa se topeasca greu.

Si nu ar fi o mare problema ca se topeste mai greu, nu ma plang ca bag mai mult pe foc, problema e daca si ce contine in plus de se topeste mai greu si daca afecteaza albinele peste iarna.

Cand l-am achizitionat am crezut ca e acelasi cu cel  ambalat la pungi de 1 kg.
Citat din: Kov iulian din August 21, 2015, 12:13:55 AM
Folosesc de ani de zile zahar si este prima data cand am avut experiente neplacute cu un zahar iar dupa " prospectarea " din magazin am intrat serios la banuieli.
Nu sunt genul de om sa stiu (sa cred) ca ceva nu e ok dar sa stau pe margine sa tac din gura si sa ii las pe alti sa isi " sparga capul ".
Daca am gresit voi recunoaste aici public ca am gresit.

PS: Nu am afirmat niciodata ca acel zahar ambalat la 10 KG nu e bun pentru consumul uman.
Am promis ca voi reveni asupra subiectului.
Din fericire totul a fost ok, temerile mele nu s-au confirmat, nu am sesizat nici o problema asta iarna sau la iesirea in primavara.

Daca am adus vreun deserviciu de imagine imi cer scuze.
Totusi pt linistea mea nu voi mai face experimente pe viitor.
Voi folosi doar ce cunosc de ani de zile si anume zahar Coronita ( de la Agrana ) ambalat in pungi de 1 kg .