NU antibioticelor

Creat de dragos2006, August 24, 2009, 02:36:18 AM

« precedentul - următorul »

milu56

Loca, puiet varos,puiet in sac si tot ce apartine de puiet incorect eu ii scot din stupina asa cu se proceda cu lepra la om si acolo se pot face tratamente si experimentari daca imi mai permite timpul.:hi:

Kiwi Bee

Citat din: milu56 din August 29, 2009, 02:20:52 AM
Voi sunteti cu experienta,fiecare stim cate ceva cum putem trata stupii cu antibiotic fara sa avem probleme cu rezidurile in miere,am fost la o asociatie de conversie,sau cum sa zic ca sa ma intelegeti,sa fac pasul din stupi conventionali in stupi ecologici,o asociatie de control BIO se numeste AGROCOLOR am obtinut de la ei toata documentatia,o sa va spun doar ce tine de subiectul nostru,perioada de trecere e de 1 an,in ce priveste tratamente:numai natural.Dar la acest articol era ceva:daca se imbolnaveste stupina,acum ecologica bineinteles,se trateaza cu antibiotic dupa tratament trece 1 an de conversie si se pe urma se autorizeaza din nou.
Acum cred ca ati inteles la ce vreau sa ma refer,tinand cont ca nu avem stupi ecologici,albina se schimba nu e cum sunt alte animale,UE. accepta tratament antibiotic pentru a nu pierde stupina,putem sa tragem ceva concluzii de aici?
Dupa mine da,eu cred ca daca un stup e bolnav si nu e tratat il pierdem,dar un stup care ii luam toata mierea chiar bolnav sa fie si pe urma facem tratamentul,apoi facem complectare cu zahar,nu il pierdem ci dimpotriva vom avea in primavara un stup sanatos si mierea fara urma de antibiotic in butoaie si mai multa extragand absolut tot.Stiu ca nu veti fi toti deacord cu asta,dar eu nu vam spus aici cum fac,doar ne sfatuim.
PS: am fost in Germania si am vazut stupine BIO si miere chiar de la sursa.

Milu, in NZ nu scade numarul stupilor(ba creste putin an de an - dar depinde de exportul roiurilor) cu toate ca si aici este loca americana si se dau multe roiuri la export. Stupii cu loca se ard dupa lege. Iar productia de miere este minim dubla fatza de consumul national(in anii mai buni chiar triplu) de aceea si pretzul este mic. Tot ce nu se consuma merge la export deci calitatea trebuie sa fie foarte buna caci altfel britanicii, americanii si mai nou chinezii nu vor mai cumpara.
Recunosc ca in Europa unde ai minim 40 de tzari este greu sa aplici o singura lege comuna si sa reduci raspindirea bolii prin ardere. Dar nu este imposibil.

milu56

Nu ma pronunt asupra arderii dar scoaterea familiilor afectate de boala este o deosebita reactie spre dezvoltarea familiilor din stupina care sunt sanatoase.