Sa tratezi impotriva parazitilor insectele care iti mananca culturile ?

Creat de Kov iulian, Septembrie 12, 2015, 09:03:50 PM

« precedentul - următorul »

Kov iulian

Asta insemna sa fii mafiot.

1)Sa vinzi fermierilor substante chimice la care insectele daunatoare capata rapid rezistenta si sa ii faci pe fermieri dependenti de substantele tale. 

2)Sa vinzi fermierilor substante chimice care tin sub control si ucid mai mult parazitii insectelor care le mananca culturile .

3)Sa profiti de fermierii deveniti dependenti de substantele tale sa faca lobby gratuit pe langa cei din ministere pentru tine firma producatoare de pesticide.



Dr Larry D. Charlet  entomolog din cadrul departamentului de agricultura a SUA

Citat
Impactul pesticidelor asupra dușmanilor naturali ai insectelor daunatoare

Cei mai multi agenții de control biologic, inclusiv prădători și parazitoizi, ce se gasesc în medii agricole sau urbane sunt în mod natural cei, care asigură controlul multor daunatori fara asistență umana. Existența unor agenți de control biologic natural este motivul pentru care multe insecte care se hrănesc cu plante nu devin o povara din punct de vedere economic. Importanța unor astfel de agenți devine destul de evidenta atunci când pesticidele utilizate pentru a controla un anumit daunator faciliteaza inmultirea altor specii de dăunători din cauza distrugerii dusmanilor naturali ai acestora. Beneficiilor derivate din controlul biologic în mod natural sunt mult mai importante de aici si nevoia eliminarii sau reducerii utilizării pesticidelor toxice asupra dusmanilor naturali ai insectelor daunatoare.

Problemele generate de utilizarea substantelor chimice includ dezvoltarea rezistenței la pesticide a unor specii importante de dăunători. Aceasta încurajează o creștere a dozei și numărul de cereri de pesticide care mărește efectele adverse asupra unor dusmani naturali.Dăunători se pot reproduce fara retinere din cauza distrugerii prădătorilor și parazitozelor, dusmanii lor naturali.

Un focar secundar de dăunători pot apărea atunci când dușmanii naturali ai dăunătorilor, care nu erau ținta tratamentelor sunt distrusi. Specia de insecte daunatoare  eliberate din presiunea impusă de dușmanii ei, acum poate crește in numar impresionant și necesită tratament insecticid în continuare. Dacă pesticidele elimina inamicii naturali, populațiile de dăunători pot creste in mod dramatic. Există chiar pericolul ca acesti dăunători să migreze in habitatele din jur, si pot afecta culturi la distanțe considerabile fata de locul unde a avut loc tratamentul. Impactul pesticidelor se poate prelungi pe perioade lungi de timp, pe suprafețe mari si poate dura până echilibrul numeric dintre acele insecte si pradatorii lor este restabilit. Dacă pesticidele se folosesc prea des echilibrul normal nu mai poate fi atins.


De cele mai multe ori pesticidele afecteaza atat insectele daunatoare dar si dusmanii lor din cauza similitudinilor lor fiziologice de bază ambele sunt artropode. Pot exista de asemenea si efecte indirecte, prin distrugerea surselor de hrana.
Pesticidele pot influența biologia insectelor în moduri chiar mai subtile și poate afecta dezvoltarea lor, producția de ouă, precum și capacitatea de a găsi prada.  Cu toate acestea, se stie mai putin despre efectele pesticidelor chimice asupra dușmanilor naturali decât asupra dăunătorilor, deoarece de obicei obiectul principal al cercetării sunt insectele daunatoare si nu dusmanii acestora.

Dușmani naturali ai insectelor vin în contact cu pesticidele, printr-o varietate de mijloace, inclusiv expunerea directă la substanțele chimice, de contact sau a reziduurilor de pesticide, dar si prin consumul de insecte contaminate cu pesticide.
Paraziti sau prădători insectelor daunatoare pot deveni victime ale substantelor toxice în timp ce sunt pe plante, pe sol sau în timp ce zboară. Ei pot ingera, de asemenea, materiale toxice în timp ce consuma material vegetal pentru a obține nutrienți sau apă..
http://www.entomology.wisc.edu/mbcn/fea202.html

dan sebastian

0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

stefan1

  Si in romana sunt studii in acest sens. Parazitoizii, adica parazitii parazitilor sunt afectati de multe ori mai puternic decat insasi parazitii de tratamente. Refacerea echilibrului ecologic dupa tratamente este mai dificil pentru daunatorii daunatorilor, deoarece intai trebuie sa apara iar daunatorii, care sunt mediul de dezvoltare a acestora. Eu am o livada plantata in 1947, situata izolat, care niciodata nu a fost tratata. A produs si anul asta mere de nu le putem aduce, dar foarte rar este cate unul cu vierme. Acasa, unde vesinii trateaza sarguincios, toate merele din cei 2-3 meri au fost atacate si putine au ajuns la maturitate. In plus pomi de 40-50 de ani in plantatii rar se gasesc, pecand acea livada de 68 de ani inca este in putere.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)