Pasteurizarea mierii

Creat de dragos2006, Mai 12, 2010, 04:11:50 PM

« precedentul - următorul »

D006

As dori sa stiu ce metoda adoptati pt. pastrarea mierii, o pasteurizati (incalzire la 70 grade C) sau pur si simplu o bagati in borcane si le inchideti ermetic? Am citit undeva ca pasteurizarea este o metoda buna de pastrare a mierii pt. ca distruge drojdiile raspunzatoare de fermentatia mierii si deci alterarea acesteia. Oare pasteurizarea nu schimba proprietatile mierii (gustul, mirosul, etc.)?
              Astept sa imi spuneti parerea dvs. si deasemenea metodele dvs. Va multumesc.

D006

daniele daca faci asta, daca o incalzesti la 70 de grade intr-adevar nu o sa se mai zahariseasca, dar iti bati joc de miere, de munca ta si de clienti pt ca isi pierde o mare parte din valorile sale/proprietati

apicmd

Citat din: alin2770daniele daca faci asta, daca o incalzesti la 70 de grade intr-adevar nu o sa se mai zahariseasca, dar iti bati joc de miere, de munca ta si de clienti pt ca isi pierde o mare parte din valorile sale/proprietati
aline  nu  toti  inteleg asta.  uni  chiar cred ca mierea se  poate strica shi   cind  se  strica se zahariseste. :sad:
BPR!!!!

cetin

Ar fi bine sa ne obisnuim sa nu mai folosim termenul de zaharisire si sa folosim cel de cristalizare pentru a nu duce in eroare un cumparator neobisnuit cu mierea si care poate face o asociere cu zaharul!!! Mierea se autoconserva si in conditii proprice de pastrate (temperatura si umiditate) nu isi schimba proprietatile. Prin incalzire da. In conditii normale mierea se afla in stare cristalizta, chiar si cea de salcam doar ca cristalele ce se formeaza sunt foarte fine si dau o alta impresie.

D006

aici ai dreptate. se poate crea o confuzie si cum ziceti si voi mierea in stare cristalizata e f buna si nicdecum stricata sau inmultita cu zahar. deh... ce sa le faci?

crombra

Fratilor,
puneti umarul la convingerea consumatorilor ca mierea cea mai buna este cea 'virgina' adica  asa cum iese de la centrifuga.
Cea poliflora si toate sortimentele in afara de cele care nu cristalizeaza se pastreaza si se pot vinde in stare cristalizata. Eu am reusit sa conving pe unii prin argumente solide ca este bine sa pastreze mierea vrac cristalizata si sa topesca (daca doresc) atat cat este necesar pentru consumul saptamanal.
Si un alt aspect faceti tot posibilul si filtrati mierea cat mai bine imediat ce iese din centrifuga. Astfel scapati de oboseala de a o lua inca odata la mana.
Mierea e dulce :)  :) dar cu cata  truda amara se scoate :sad: :sad:.
                                                  
http://crombra.sunphoto.ro/

D006

pai degeaba incercam noi sa ii convingem pe altii, daca nici apicultorii nu stiu asta...(unii)