• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

Placi de zahar candi

Creat de oroles, Septembrie 16, 2014, 09:08:55 p.m.

« precedentul - următorul »

mosunick

"There is little difference in people, but that little difference makes a big difference. The
little difference is attitude. The big difference is whether it is positive or negative." - W. Clement Stone

mosunick

[jwp=425,344,image][/jwp]https://www.youtube.com/watch?v=EBZGwXYzy_o
asta e continuarea daca bine retin...
"There is little difference in people, but that little difference makes a big difference. The
little difference is attitude. The big difference is whether it is positive or negative." - W. Clement Stone

stefanm

["
Nu folosi sare de lamaie ca devine turta sticloasa si curge la incalzire in prezenta vaporilor de apa din stup."
[/quote]
Eu folosesc sare de lamaie si nu mi-au curs placile,asa e sunt sticloase dar le las si punga ,nu o rup de tot ,dar de la anu' o sa incerc metoda lui nea Marin din Serbia ,cu rama pusa deasupra cuibului si atunci chiar stai fara grija ,cred..
cea ce stiu e ca nu stiu nimic! Socrate

Nedelcu Ionut

La mine din 30 de turte ,doua au curs. au fost facute toate odata! am folosit otet.
Primul semn de caracter este bunul simț!

oroles

Citat din: Nedelcu Ionut din Februarie 01, 2015, 04:21:29 p.m.
La mine din 30 de turte ,doua au curs. au fost facute toate odata! am folosit otet.

Am facut si eu candi, dar nu am avut curaj sa le bag in stup. Fie ca pui, fie ca nu pui otet sau sare de lamaie, la temperaturi ridicate tot curg. De aceea m-am decis sa le bag in hranitoare la primavara ca stimulare.

V-am recomandat aceasta reteta:

http://youtu.be/jmS8zWdnzPs

Sunt doua retete:
Varianta 1: 120 ml de apa pentru fiecare kg de zahar adaugat si 1 gr. de sare de lamaie pentru fiecare kilogram de zahar. Daca vreti sa puneti si Protofil, scadeti din cantitatea de apa cantitatea de Protofil adaugata. Puneti la fiert la foc tare apa si adaugati treptat pana a incepe a fierbe zaharul. Invartiti in continuuu sa nu se lipeasca. Lasati sa fiarba pana la 117 grade Celsius. Apoi opriti focul si turnati repede in forme sub care ati pus hartie de copt. Lasati sa se raceasca si apoi puteti administra turta direct pe rame fara punga, fara nimic.

Varianta 2: 200 de ml de apa si 1 gr. de sare de lamaie la fiecare kg de zahar. Se pune apa la fiert. Pana a incepe a fierbe se adauga zaharul. Se mesteca in continuu pana la dizolvare. Se lasa la fiert circa o ora, pana se evapora toata apa din zahar. Se observa la mestecat cand nu mai este apa. Aveti grija ca focul sa fie potrivit spre tare. Daca aveti aragaz mai nou cu foc intens reduceti timpul cu circa 10-15 minute. Dupa scurgerea timpului turnati direct in forme tapate cu hartie de copt si asteptati sa se raceasca. Dupa ce s-au racit pot fi administrate deasupra cuibului fara a le pune in punga.

In ambele retete ar fi mai bine sa folositi zaharul pudra deoarece nu se cristalizeaza in cristale mari dupa racire.

Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani