• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

E posibil de realizat un aparat de recoltat venin homemade?

Creat de Kov iulian, Decembrie 20, 2010, 02:33:31 a.m.

« precedentul - următorul »

pharaonu75

Citat din: stefeug din Septembrie 02, 2011, 11:00:26 a.m.
eu am cumparat un aparat nou de fabrica anul trecut si am platit aproape 200 euro (respectiv fix 800 ron), cumparat de la un producator de astefl de echipamente din craiova!


Si l-ai folosit?
Rezultate? Impresii?
Avem un topic despre colectarea veninului, poate ne spui si noua acolo mai multe amanunte! Sau o tehnologie de lucru!
Domeniul colectarii veninului este cam sarac in informatii si prea putin dezbatut!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)
Sun Photo     YouTube

stefeug

Nu! Nu l-am folosit ... intentionez sa-l folosesc pe viitor ...
firma de unde l-am cumparat se gaseste la adresa: http://beevenomous.epsicom.com/
daca nu e ok, rog un moderator sa stearga linkul!

Kiwi Bee

Poti sa dai ceva date despre aparat?
Cite rame duce si ce marime are sticla colectoare?Cite rame ai primit la el in acel pret?

pharaonu75

Ba este chiar foarte bine ca ai dat si link-ul!
Pe Apiardeal nu avem restrictii privind acest gen de publicitate!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)
Sun Photo     YouTube

stefeug

Aparatul a venit cu 4 grile in acel pret! Din ce am citit documentatia se pare ca poate sa duca 6 grile! eventual am sa scanez documentatia si am s-o pun ca si pdf ... dar mai dureaza cateva zile, eventual in weekend (din lipsa timpului)! are un numar de 4 programe si se conecteaza la un acumulator auto ca sursa de energie! pe site-ul producatorului sunt cateva date tehnice la http://beevenomous.epsicom.com/produse.php
si inca ceva ... a venit cu un numar mai mare de folii de plutex .. vreo 20.

CRISTI M

Revin si eu pe aceasta pagina , chiar daca nu-mi face placere . ( multe atacuri personale )

Acel aparat pe care l-ai cumparat cu bani munciti nu-i bun de nimic . Nu mertita pretul .
De ce zic asta ? ... pai ....e multe si e grele ... . La banii astia cumparai o scula care sa-si scoata banii din primul an , nu din al 3-5-7 ani .

:nod: :nono:
:hi:

stefeug

de unde anume? da un exemplu, puneti un link, va rog, eu unul nu vreau sa ma opresc la un aparat cu 4 grile!

unqlaur2003

sal la toata lumea
cine imi poate spune si mie de unde pot achizitiona un aparat de colectat venin ca sunt si eu dispus sa incerc  daca se poate un linck o adresa ceva
multumesc mult

orbanstefan64

bun venit pe forum!!!! pot sa va ajut cu un nr de telefon 0726383184 dl gica romanescu . :hi: :hi:


orbanstefan64


buse petre

pe vremea lui raposatul kg de venin de albine costa 1 milion de lei ceusisti
un aparat de recoltat veninul la ACA era 5000 lei desi pretul de fabricatie nu depasea  200 lei
intr-o revista Tehnium de prin anii 80 si ceva era o imbunatatire fundamentala a celei existente. aveai ceas pe ea ti faceai programarea la ce ora sa-ti plece etc
dupa revolutie pana la primul razboi din Irak era o piata foarte dezvoltata de vanzare a veninului de albine. se pare ca acest venin il folosea Sadam pentru nu stiu ce arme biologice, asta mi-a spus-o cineva care a venit si i-am confectionat 3 aparate modificate. dupa primul razboi din golf a picat si piata veninului de albine. prin marirea puteri transformatoarelor de impulsuri din aparatul original se putea folosi la 30 stupi, cu rama bagata in dreptul urdinisului. la razuirea cu lama dupa geamul de sticla a veninului singurul efect era stranutatul serios. de la cei 30 stupi  se recolta cam 1 gram de venin, dar il bagam de mai multe ori circa 5 -6 ori, astfel nu avea rost si scoteam cam 5 grame. eu am vandut atunci cam 50 g venin cu 30 marci gramul, la un salariu de 100 marci pe luna, dar un prieten car a tinut la pret a luat plasa cu vreo jumate de kg de venin de la unul din Calimanesti, presedinte de cerc apicol, care si-a folosit banii in scop personal de imbogatire. prietenul meu mai are un asemenea aparat(imbunatatit), iar la nivelul actual de tehnica se poate construi mult mai usor. ceea ce ma intereseaza spunetim si mie ce pret se vehiculeaza actualmente pe gramul de venin
multumesc.
pentru detalii raspuns pe privat sau [email protected] com
o zi buna tuturor!

Kiwi Bee

Salut Petre, sar putea ca eu interpretez ceva gresit. Ajutama te rog.
Aparatul pe care tu il sti fabrica duce 30 de rame simultan(conectezi 30 de fire din aparat la 30 de rame)?
De pe o rama faci/razuiesti 1 gram de venin?
Ce dimensiuni are o placa, scticla?Colectarea se face pe ambele parti ale sticlei?
Cit timp dureaza colectarea?
Ce calitate de venin se obtine?

amadeusmbi

Eu am inteles ca se scoate 1 gr de venin de la toate 30. Cat priveste calitatea dl. Cristi M ne poate da mai multe detalii. Dl. CristiM are mai multe postari pe aceasta tema pe un forum mai vechi.

buse petre

revin cu detalii
eu sunt un amator in ale stuparitului si m-am bizuit mai mult pe munca tatalui meu, deci am fost un fel de trantor. tatal meu ducandu-se la cele vesnice anul trecut, cel putin din respect voi continua pasiunea lui si a altor rude.
eu am inceput sa confectionez aparate de recoltat veninul de albine acum 25 de ani impins de la spate de un prieten, care era in situatia mea de acum (tatal decedat)
pe vremea raposatului stiu ca mierea de salcam era 26 lei, iar kg de venin de albine 1 milion (sau 100 mii nu mai tin minte)
prietenu asta al meu, Dorel Urea il cheama, telefon 0744/505321) isi cumparase sau luase de la cineva un aparat de recoltat veninul tip ACA asa cum l-am vazut postat pe undeva de Popescu Gheorghe si a venit la mine cu revista tehnium care este postata pe aici pe un topic sa confectionam modelul imbunatatit din revista si asa am confectionat 2 aparate. el s-a ocupat si de confectionarea grilelor colectoare. aceste grile colectoare le-a facut de dimensiunra unei rame, cu deosebirea ca erau mai inguste  parca 2 cm cu canal cum folosec unii  la rama la speteaza superioara, dar avea si la spetaza inferioara si o singura laterala. pe canalele spetezelor bagam geam de 3 mm acoperit de plutex, care se desfacea dupa niste coli, plutexul fiind intins pe hartie, la genul cum sunt abtibildurile cu singura deosebire ca nu este autocolant. dupa aceea cu bomfaierul faceam crestaturi la 5 mm pe speteze si bobinam cu 2 sarme zincate in paralel, le fixam capetele cu 2 cuisoare si la ele veneam cu  60 cm cablu bifilar izolt, la celalalt capat legand o mufa tata de difuzor ( boxe) si pe care il scoteam  afara din stup.
revenind la aparat autorul articolului a folosit aparatul de ACA pe care l-a modernizat. sa stii caputerea de iesire este data desectinea transformatorului care da impulsurile ce curenteaza albinele, cu cat sectiunea e mai mare puteea debitata este mai mare (puterea este sectiunea miezului la patrat), dar creste si consumul . se poate folosi un acumulator auto sau un alimentator sau mixt. prietenul asta al meu gasise si piata de vanzare pe care l-a  tepuit presedintele ACA din calimanesti Valcea. Asta cu banii dupa venin si-a luat presa automat de facut faguri centrifugi etc
dupa sfoara in tara au inceput sa curga comenzile, prieteni cunostinte si un apicultor care avea la muereasca o stupina a institutului. asta a adus cateva sute de coli cu plutex care aveau cred o dimensiune de 1m si ceva pe 1 m ( cum punea mama coli prin rafturi si pe masa pe vremuri luate de la cooperativa de consum)
aparatul propriu zis foloseste 2 circuite inegrate beta E 555
referitor la cantitatea recoltata cam de la 30 familii scoti 1 gram, dar datorita pierderilor e bine sa-l bagi de 5, 6 ori ca sa fie rentabil. noi il puneam astazi la 25-30 familii maine poimaine la altele etc, dupa care scoteam grilele,le puneam in camara la cristalizare, scoteam gemul cu plutexul de pe el, desfaceam plutexul dupa ele si cu o lama de 1 leu sau 3lei racaiam veninul dupa geam. dupa cele 30 de grile puse de 5-6 ori recoltam cam 5 grame.
am sa fac poze si am sa le postez la aparat in cutie si desfacut si  la  grile
la nivelul actual nu mai este nevoie de acea automatizare, aceasta se face cu un microcontroler. prin automatizare tu fixezi nr de cicluri, durata ciclului pauza intre cicluri ora la care sa-ti porneaca  aparatul, dar aparatul propriuzis care iti da impulsurile ramane( ala cu 2 circuite 555 si transformator)
rog pe cei care au vandut venin sa-mi spuna cu ce pret  au vandut gramul
din ce citisem eu prin reviste si pe care vad ca le-a posta si "nea Gica" fi-i tarana usoara se recoltaza cam 1 gram pe luna de la un stup ca sa facem un calcu de eficienta ca si mierea o dam cu 6-11 lei iarpreturile n hipermarket sau dincolo 4-10 euro jumatatea de kg.
nu am luat masuri de precautie la recoltat veninul doar ca stranutam.... mai des.. mortalitatea la albine... pana la 10 albine gaseam moarte si sa stii cale stimula si la cules.
am recoltat intr-un singur an din iunie dupa recoltarea salcamului pana la inceputul lunii septembrie

o zi buna tuturor
bue petre
tel 0769/61 77 63