• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

reteta gica romanescu-apifonda

Creat de sfantul spiridon, Noiembrie 28, 2010, 09:35:42 p.m.

« precedentul - următorul »

D006

Ideea este de a produce fructoza in stare cristalina sau solida si de aceea se pune mai multa sare de lamaie in prima etapa.
Aici se vinde de fapt fructoza cristale.
Se poate doar umplea hranitorul cu zahar tos si torni siropul fierbinte peste el dar astfel accesul este numai in zilele calde.
Sau se poate face direct pe rame sau chiar un hranitor demontabil ca o matrita de fructoza cristalizta.
O sa torn eu cateva in forme de folie de aluminiu si o sa fac poze.

sfantul spiridon

Citat din: balanescuadrian din Noiembrie 29, 2010, 11:46:21 a.m.
sfinte nu cumva sarea de lamie era 1 gram /1 kg zahar?..iar in functie de ce vroiai sa obtii jonglai cu cantitatea de apa
- sirop ...adaugi la sfarsit apa sa iasa 1/1
- o miere vascoasa mult mai tare decat cea cristalizata, nu mai adaugai apa
- zahar candi doar 100 ml apa / kg de zahar si iese cauciuc

eu asa stiam ..voi stiti altfel? ..nea gica matale cum spui ca este? :hi:

da
eu de soare, mult ma tem...
www.sfantulspiridon.sunphoto.ro

sfantul spiridon

referitor la apifonda, eu cred ca cei care o vand ar trebui sa le spuna si celor care cumpara cu ce se mananca reteta asta, si mai ales cam care ar fi durata folosirii ei fara un zbor de curatire, asa ca fapt divers si ca un rautacism mai mic
apoi, pot spune ca am folosit apifonda si cred, la ochi, ca aceasta turta "romanescu" este superioara atat ca uzura a albinelor cat si ca valoare energetica pentru acestea
apoi, as mai spune ca eu nu intetionez sa patentez nici sa vand
apoi as mai spune ca tot ce inseamna cost inclina spre ce am copiat eu de la un "mostru sacru" pe care il cunosc personal si telefonic
apoi as mai spune ca intr-o discutie cu domnul dumitru(agrana), acesta mi-a marturisit ca apifonda =apa +zahar pudra
as mai aminti si de cristalele de zahar existente in apifonda si inexistente in ce am aratat eu
ma opresc, eu nu vreau a spune ca am refacut piatra filosofala insa sunt de parere ca am demitizat-o pe cea propusa de altii
eu de soare, mult ma tem...
www.sfantulspiridon.sunphoto.ro

D006

  Cat timp iti ia si cat te costa sa produci o tona de erzat tip Romanescu ?

D006

Dar tu cum ai hranit acea tona Dragose?

sfantul spiridon

Citat din: dragos2006 din Noiembrie 30, 2010, 12:32:24 a.m.
  Cat timp iti ia si cat te costa sa produci o tona de erzat tip Romanescu ?

da, aici ai perfecta dreptate, ca timp, reteta asta iti fura jumatate de zi pentru cantitati mediocre
eu de soare, mult ma tem...
www.sfantulspiridon.sunphoto.ro

D006

Uite cum fac alti cantitati mari.

sfantul spiridon

fierbere-racire-sare de lamaie=invertire
recipientele mari sunt cheia
deocamdata sunt mic, cu recipient mic
eu de soare, mult ma tem...
www.sfantulspiridon.sunphoto.ro

D006

  Sudzuker produce de 30 ani apifonda si se pricep la asta . De ce sa-mi mai bat capul sa frec menta (zaharul) si sa pierd timpul cad pot cumpara Apifonda ...  de 3 ani folosesc acest produs iar la mine in stupina mortalitatea peste iarna a scazut undeva sub 2%.

danut


Adrian Roman

S-a mai discutat aceasta reteta, am gasito nu mai stiu pe unde, data ca reteta de miere artificiala, ba a fost citata si din lucrarea unui chimist de renume, la invertirea zaharului. Am facut si eu, si e buna, nimic de zis, dar per total (timp-aragaz-zahar-munca s.a. ) e mai avantajos cu apifonda, iar problema cu cristalele au rezolvato nemtii, facand amestecul cu microcristale. Personal, sunt f. multumit de apifonda.

Popescu Gheorghe

Si eu folosesc de 2 ani apifonda si intradevar am avut rezultate bune :perderi mici de albina si nici-o pierdere de placa de apifonda-se mananca tot, fara resturi pe fundul lazii ca la turta facuta sau la mierea cristalizata,basca ca efortul si cheltuiala duc cam la acelasi prtet cu apifonda

D006

Citat din: danut din Noiembrie 30, 2010, 02:28:37 a.m.
Datorita apifonda?  :uimit: :uimit:


  Bineinteles , deoarece este o hrana de calitate si NU ESTE PURTATOARE DE BOLI precum mierea. Am aavut iarna trecuta cateva familii care au intrat la iernat aproape fara nici o rezerva de miere dar incepand cu 1 dec. am pus Apifonda iar familiile au trecut cu bine iarna.

balanescuadrian

Citat din: dragos2006 din Noiembrie 30, 2010, 09:22:17 a.m.
  Bineinteles , deoarece este o hrana de calitate si NU ESTE PURTATOARE DE BOLI precum mierea. Am aavut iarna trecuta cateva familii care au intrat la iernat aproape fara nici o rezerva de miere dar incepand cu 1 dec. am pus Apifonda iar familiile au trecut cu bine iarna.


care a fost  gradul de uzura al familiei care a iernat pe apifonda fata de una (de aceeasi putere) iernata pe miere? 


D006