• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

"Cuvantul meu"un blazon a celui ce se respecta.

Creat de filip, August 21, 2010, 04:11:27 p.m.

« precedentul - următorul »

filip

Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

D006


filip

Bunicu meu zicea :
Cand am batut palma e act oficial.Cuvantul dat era mai presus de orice act parafat.
Eu sper in onestitatea colegului nostru.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

balasbebe

Eu am fost foarte deschis fata de stupari. De aceea am si reusit sa-mi vand marfa direct. Au mai fost si mici incidente, dar de regula toata lumea a fost multumita. Acum trec printr-o perioada mai grea. Productia de polen a fost foarte mica, iar cererea prea mare. A trebuit sa cresc pretul, sa elimin intermediarii, dar sa fie multumit si clientul. De regula un comerciant cand cumpara se gandeste la un castig cel putin dublu. Eu nu pot sa pierd daca sunt producator, trebuie doar sa supravietuiesc, sau sa produc cat sa duc mai departe stupina. Cand se face polen stupii sunt franati in dezvoltare. Este mai multa manopera atat la recoltare cat si la uscare. Sunt si cheltuieli suplimentare cu deplasarea la stupina. Pana acum foloseam sistemul de trimitere pe baza de incredere. Acum fara ramburs nu mai dau nimic. M-am fript nu o data. De exemplu este un stupar comerciant de la care am de recuperat pretul pe 45 de kilograme de polen. Se numeste Stoian Adrian, iar cand il sun ma si injura. Este din Barlad, si a trecut destul de mult sa mai astept banii. Cu acel om nu se poate discuta decat dupa gratii. A trecut prea mult timp, si nu mai pot sa fac nimic. Sper ca si ceilalti stupari sa-l ocoleasca.

D006

Multumesc Filip pentru postare. Multumesc celorlalti pentru interesul manifestat fata de site ul meu.
Fain forum Apiardeal. :)

Domnule Balas, apropo de unii(imi place sa cred ca sunt minoritate). Ma suna unul intr-o zi si ma intreaba cat e polenul. I-am zis pretul. Dupa ce s-a mirat(era un pic peste medie in momentul acela), zice: "Sigur sunteti producator? De ce aveti pretul asta?"  :rotfl: Noi, apicultorii i-am invatat ca le vindem produsul cat de ieftin putem, numai sa scapam de el.

Eu cred ca este pana la urma in beneficiul tuturor, inclusiv al comerciantilor, sa o oferim mai degraba produse de calitate decat produse ieftine. Oricum, fie de la noi direct, fie de la intermediari copilul care ia lingurita de polen trebuie sa aiba ceva folositor si cat mai pur.

Referitor la tzepe...stai linistit ca poate fi si mai rau. Eu am plimbat acum cativa ani 1000 kg de polen in Anglia(Easy Bee Products). Cand am fost acolo cu polenul, omul nu mai voia sa plateasca in felul in care ne intelesesem. Si fain frumos a trebuit sa expediez inapoi in Romania. Cost total distractie: peste 800 de euro.

Ata este. Am invatat din greseala aceea cate ceva, si merg inainte.

Dar si oameni ok sunt multi.