• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

pret produse bio

Creat de dragos2006, Octombrie 17, 2007, 06:30:28 p.m.

« precedentul - următorul »

morozan simion

noi cei care ne-am nascut cinstiti corecti onesti si cu simtul responsabilitatii nu ne incarcam memoria cu toti netrebnici care-si bat joc de semenii lor, care incearca sa-si ia piele de pe cei care muncesc cinstit
Sa stiti ceva pe mine ma caracterizeaza urmatoarea sintagma,, decat sa traiesc in genunchi prefer sa mor in picioare,,
cu deosebit respect si consideratie

romikele

Citat din: morozan simion din Februarie 09, 2013, 04:43:40 p.m.
noi cei care ne-am nascut cinstiti corecti onesti si cu simtul responsabilitatii ...

Care NOI?... și care EI?

morozan simion

persoanele cu caracter,bun simt,omenie, sinceritate, onestitate,
dar sa inteleg ca dumneavoastra nu faceti parte din aceasta categorie?

romikele

Eu inteleg ca vorbind la general, dai dovada tocmai de lipsa de bun simt.
Sa inteleg ca ma acuzi de ceva?
Da-ma in judecata, daca nu, te dau eu pentru calomnie!

Responsabilitatea celor afirmate va lipseste in primul rand.  :rusine:

D006

Citat din: romikele din Februarie 09, 2013, 04:45:41 p.m.
Citat din: morozan simion din Februarie 09, 2013, 04:43:40 p.m.
noi cei care ne-am nascut cinstiti corecti onesti si cu simtul responsabilitatii ...

Care NOI?... și care EI?
[/quote

noi suntem noi iar ei sunt parlamentul si guvernul Romaniei .

morozan simion

eu nu am acuzat pe nimeni si nici macar pe domnul romikele, domnule romikele in gramatica limbii romane este forma interogativa si fosrma afirmativa , va rog nu cititi printre randuri, eu nu am nimic cu dumneavoastra, eu vorbeam la tot ce se intampla la ora actuala cu taxele, impozitele pentru oameni care se afla la limita subzistentei iar firmele mari internationale care ne exploateaza resursele maturale nu platesc redevente, nu platesc impozite si nici taxe. Cum este cu resursele naturale de gaz , cele doua companii sau angajat ca fac investitii de miliarde si nu au facut nimic, inclusiv magistralele de gaz au fost construite de statul roman , ei leau cumparat de pomana , le exploateaza in continuare si banii unde merg?
petromul alta companie mare , tot petrolul pleaca chipurile in austria si de acolo vine in valuta, oare este corect? astea sunt bajetii despti, ori nu m-am exprimat eu pe intelesul dumneavoastra
cu deosebit respect si consideratie

romikele

Eu am inteles perfect totul, dar vreau sa atrag atentia ca e periculos sa facem afirmatii ambigui, cu multiple intelesuri, deoarece unii nu inteleg ce trebuie...  :wink2: :smile: :hi:

Se confirma pentru a nustiu cata oara ca internetul nu e cel mai propice mediu de comunicare, de aceea e nevoie sa fim cat mai expliciti... cine se supara sa i se taie nasul!  :nod: :razz:

morozan simion


Obombo

Citat din: abeja din Februarie 08, 2013, 10:19:37 p.m.
Cine  vrea sa  aiba  un  viitor  inbelsugat sa  inceapa  cu  pregatirea stupilor  pt  bio.Daca  astazi  mierea bio  este  platita  la  fel  ca  mierea  conventionala,nu  se  va  intampla  si  maine.Si  infond  ce  ne  doare  sa  trecem  pe  bio daca  la  orizont seanunta  ploaie.Un  sfat  pt  tinerii doritori  de anturajul  spre  profesionism:acum  cand  avem  1-20 stupi nu  ne  costa  mare  lucru  sa  incepem prin  inmatricularea  stupinei  la  bio.Lasati  oamenii  sa  vorbesca,sa  nu  creada si  voi  vedeti-va  de  treaba  si  ascultati ce  zice  fraericul  de  Abeja.In  Germania  e " moarte " pt  produsele  certificate  bio.Mierea  conventionala e  la  jumatate  de  pretul  merii  certificate bio.,la  fel  si-un  stup  cu  albine,si  polenul,ceara  etc.Asa  ca ,ganditiva  si  luati  initiativa ,peste  cativa  ani  o  sa  pomeniti cele  scrise  de mine.
Sunt de acord cu ce ai scris, cu o singura exceptie. Pretul mierii bio in ziua de azi nu este acelasi cu a celei conventionale, in viitor insa va scadea la nivelul celei conventionale, nu in sensul ca vor fi platite la fel ci doar ca va avea aceeasi valoare pe care o are mierea conventionala azi, in timp ce aceasta din urma nu va mai avea piata de desfacere.
Eu urmaresc de vreo cativa ani, din interes personal, tendinta pietei bio si am observat cum produsele biologice s-au transformat treptat dintr-un produs de lux intr-unul de larg consum, aceasta fiind o consecinta (sau invers, avand drept consecinta) a scaderi preturilor la un nivel accesibil majoritatii consumatorilor.
La magazinul unde fac de obicei cumparaturile, din totalitatea sortimentelor de miere vanduta (15-16) cam un sfert sunt bio, dublu fata de acum 1-2 ani si am avut surpiza sa descopa acum vreo luna, intr-un mare centru comercial unde nu mai fusesem de ceva timp, ca mai bine de jumatate din mierea de pe rafturi era bio.
Cei care trateaza argumentul cu indiferenta vor avea o surpriza neplacuta, mai devreme sau mai tarziu, in functie de viteza cu care va evolua piata.