Forum discuții Apiardeal

"BARUL" APICOLA => DIVERSE => Subiect creat de: Mircea77 din Ianuarie 31, 2013, 12:59:43 p.m.

Titlu: Salvarea albinelor
Scris de: Mircea77 din Ianuarie 31, 2013, 12:59:43 p.m.
Iata ca a venit si randul meu sa deschid un topic prin care va solicit sprijinul in protejarea fiintelor care ne sunt atat de dragi.
Avaaz a lansat o campanie de strangere de semnaturi pentru inaintarea unei petitii privind interzicerea pesticidelor care afecteaza albinele.
Pentru mai multe lamuriri si semnarea petitiei, accesati urmatorul link: http://www.avaaz.org/ro/hours_to_save_t (http://www.avaaz.org/ro/hours_to_save_t) ... cb&v=21526

Va trebui sa va creati un cont pe Avaaz.org dar procedura este foarte simpla. Multumesc.
Titlu: Re: Salvarea albinelor
Scris de: Mircea77 din Ianuarie 31, 2013, 02:10:11 p.m.
Nu stiu de ce link-ul anterior n-a fost luat integral. Iata-l din nou http://www.avaaz.org/ro/hours_to_save_the_bees/?cOHTNcb (http://www.avaaz.org/ro/hours_to_save_the_bees/?cOHTNcb)
Titlu: Re: Salvarea albinelor
Scris de: sas angelica din Februarie 05, 2013, 01:26:41 a.m.
http://ro.stiri.yahoo.com/albinele-ar-putea-disp%C4%83rea-192003649.html (http://ro.stiri.yahoo.com/albinele-ar-putea-disp%C4%83rea-192003649.html)
au publicat urmatorul articol:

Albinele ar putea dispărea

    Amenințare există de câțiva ani, iar pericolul cel mai mare este legat de anumite pesticide.
    Amenințare există de câțiva ani, iar pericolul cel mai mare este legat de anumite pesticide.
Specialiștii în apicultură spun că albinele ar putea dispărea în următorii ani dacă nu se iau imediat măsuri de protejare. Potrivit cotidianului italian Corriere della Sera, această amenințare există deja de câțiva ani, iar pericolul cel mai mare este legat de anumite tipuri de pesticide, în special de cele denumite neonicotinoide, care se folosesc în Europa pentru culturile de porumb, floarea soarelui și bumbac.
Comisarul european pentru Sănătate și Protecția Consumatorilor, Antonio Borg, spune că Uniunea Europeană ar putea lua unele măsuri pentru a limita folosirea respectivelor pesticide. Comisia Europeană a făcut deja o propunere prin care dorește ca pesticidele dăunătoare să nu fie folosite pentru o perioadă de cel puțin doi ani, iar o decizie urmează să se ia în următoarea perioadă.   
Această problemă nu este doar în Europa, ci și în America de Nord, acolo unde același fenomen, denumit Colony Collapse Disorder, ar putea duce la dispariția albinelor. Potrivit specialiștilor, aceste probleme au început să apară în urmă cu aproximativ șase ani. S-a observat că pesticidele folosite în exces în combinație cu o creștere a temperaturilor au dus la scăderea alarmantă a albinelor.   
Organizația Greenpeace acuză faptul că ,,unor companii multinaționale, cu bugete mari, care au investiții importante în domeniul agriculturii li se permite prea mult și trebuie să oprească folosirea intensivă a produselor chimice".  De partea cealaltă, firma care produce pesticidele spune că nu există dovezi clare și că neonicotinoidele nu reprezintă un pericol pentru albine.
Reprezentanții UNEP (Programul Națiunilor Unite pentru Mediu) spun că aproximativ 85% dintre principalele culturi de pe continentul european depind de polenizarea insectelor, în principal a albinelor. Albert Einstein spunea că ,,dacă albinele ar dispărea de pe pământ, omul n-ar mai trăi mai mult de patru ani".
Titlu: Re: Salvarea albinelor
Scris de: stefan1 din Mai 02, 2020, 10:46:10 a.m.
  Se zice ca "In tot raul e si un bine!". Reducerea activitatilor umane ar da o sansa de refacere a naturii inclusiv a efectivelor de albine.
https://www.descopera.ro/natura/19074329-schimbarea-radicala-cauzata-de-pandemia-de-coronavirus-ce-se-intampla-cu-albinele-si-cu-polenul