Forum discuții Apiardeal

DOCUMENTARE => NOUTĂŢI ÎN APICULTURĂ => Subiect creat de: Dragosman din Ianuarie 20, 2013, 12:45:02 a.m.

Titlu: Europa fara soia modificata genetic
Scris de: Dragosman din Ianuarie 20, 2013, 12:45:02 a.m.
Astazi (19 ian) la Berlin s-a discutat/semnat programul "Danube Soya" prin care se pun de acord tarile dunarene sa nu mai cultive soia modificata genetic.... numai Romania nu!!!

uite un articol cu explicatii mai pe larg: http://totb.ro/ministrii-agriculturii-de-la-dunare-semneaza-pentru-o-europa-fara-soia-modificata-genetic-romania-este-singura-tara-care-refuza-sa-semneze (http://totb.ro/ministrii-agriculturii-de-la-dunare-semneaza-pentru-o-europa-fara-soia-modificata-genetic-romania-este-singura-tara-care-refuza-sa-semneze)

exista vreo "voce" si din partea apicultorilor care sa zica ceva? care sa ia o pozitie?

Titlu: Re: Europa fara soia modificata genetic
Scris de: dan.smarandoi din Ianuarie 20, 2013, 01:39:08 p.m.
Chiar aveam de gand sa fac un pastoral anul asta la soia,dar acum m-ai cam pus pe ganduri.... =))
Titlu: Re: Europa fara soia modificata genetic
Scris de: Aurel din Ianuarie 21, 2013, 04:07:47 a.m.
Nu ride ,pentru ca aceste culturi cu modificari genetice au influenta asupra solului si mediului din aria lor.Practicate repetat la scara larga ,nu stiu daca ve-i mai face pastoral.
Titlu: Re: Europa fara soia modificata genetic
Scris de: so-ri-pan din Ianuarie 21, 2013, 10:32:50 a.m.
Citat din: dan.smarandoi din Ianuarie 20, 2013, 01:39:08 p.m.
Chiar aveam de gand sa fac un pastoral anul asta la soia,dar acum m-ai cam pus pe ganduri.... =))


Nu cred ca-i ceva de ras in aceasta discutie. Este foarte adevarat ca nu mergem in pastoral la soia. Va intrb insa stimate Domn:
Nu considerati ca aceasta cultura, profitabila pentru fermierii din vegetal, va avea o pondere insemnata in plantatiile lor in dauna altora de interes apicol? Nu cumva o sa cautam cu lumanarea O FLOARE sau o RAPITA!?  Aceasta este problema noastra.

In ce priveste SOIA, d.p.n.d.v. nu ne afecteaza. Este nevoie de ea pentru crescatorii de animale care si asa dau valuta pentru importurile din  America de sud. Pe noi ne afecteaza PORUMBUL, RAPITA si FLOAREA CU MODIFICARI GENETICE. Au productii de miere mici si in plus POLENUL lor nu ne mai este acceptat in mierea exportata.

"MONSANDO ESTE "CANCERUL" PENTRU APICULTURA"!
Titlu: Re: Europa fara soia modificata genetic
Scris de: dan.smarandoi din Ianuarie 21, 2013, 10:23:46 p.m.
Nu rad,dar nici n-am sa plang acum....nu prea vad legatura intre soia si albine,mai era cineva pe forum care initiase o petitie impotriva plantelor modificate,sau ceva de genul asta.Chiar credeti ca tine cineva cont de ce discutam aici?
Si apoi ce sa faca si  MONSATO daca nu vrea nimeni sa mai praseasca soia,toti ducem stupii la floarea soarelui si probabil multi sunt hibrizi sau modificati si nu a pierdut nimeni albinele.
Titlu: Re: Europa fara soia modificata genetic
Scris de: kiloz din Ianuarie 21, 2013, 11:13:27 p.m.
In majoritatea turtelor proteice ptr stimularea de primavara baza reprezinta faina de soia .Intrebarea este ptr cei ce folosesc asa ceva,cind o sa vada rezultatele nefaste al acestei tip de stimulent?Si cum o-sa reactioneaza atunci?Poate nici nu da seama multi ce baga de benevol  in lazile lui!
Titlu: Re: Europa fara soia modificata genetic
Scris de: Florin-braileanul (FlorinI) din Ianuarie 23, 2013, 08:44:36 p.m.
http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/ue-ingheata-aprobarea-culturilor-modificate-genetic-pana-in-2014-177112.html (http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/ue-ingheata-aprobarea-culturilor-modificate-genetic-pana-in-2014-177112.html)