Forum discuții Apiardeal

ECHIPAMENTE APICOLE ŞI SCHIŢE => COLECTOARE VENIN => Subiect creat de: D006 din Octombrie 13, 2007, 09:42:29 p.m.

Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: D006 din Octombrie 13, 2007, 09:42:29 p.m.
Am primit deunazii acest mesaj...ma mir ce destept sunt si am reusit sa-l copii....
Colectarea veninului de Albina
- Afaceri rentabile pentru apicultori --
  Societatea EPSICOM din Craiova, cu o experienta de peste 14 ani in producerea colectoarelor de venin, are placerea de a va anunta lansarea noului model de Colector de venin de albine EPS04 µC, venind astfel in intampinarea nevoii de modernizare a activitatii apicultorilor.
Colectorul de venin de albine EPS04 µC impreuna cu accesoriile necesare acestei activitati  este insotit de documentatia aferenta privind procedura de colectare si conservare, pentru obtinerea unui produs de foarte buna calitate.
   O prezentare video a modului de colectare aici
   Cateva detalii:
Aparatul este programabil, nu necesita supravegere. 
O prezentare video a modului de colectare aici
   Cateva detalii:
Aparatul este programabil, nu necesita supravegere. 
Nu scade productia de miere sau a celorlalte produse apicole.
Nu agita stupul.
Isi amortizeaza rapid costurile.
   Epsicom vine astfel in sprijinul apicultorilor pentru colectarea unui produs apicol secundar valoros, veninul de albine, fara sacrificarea albinei incercand sa completeze gama de produse apicole romanesti cu aplicatii in terapiile naturiste.
   Speram ca oferta noastra va starni interesul d-voastra pentru inceperea activitatii de colectare a veninului de albina si va deveni o activitate curenta ce va inlesni incheierea de noi parteneriate in afaceri. 
 
  Fara a incerca sa va convingem ca este o inedita si spectaculoasa afacere aparuta peste noapte, veti descoperi singuri aceasta, nu ca rod al unei formule magice de afacere ci ca rod al propriei dumneavoastra munci si pasiuni pentru apicultura.
  Date despre acest produs puteti gasi pe site-ul nostru
''EPSICOM Apitherapy ''.
  Pentru detalii cu privire la acest produs precum si la aspecte concrete privind colaborarea noastra nu ezitati sa ne contactati direct sau aici ,
Veti gasi in noi un partener constant in afaceri, dornic de noi colaborari
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: D006 din Octombrie 13, 2007, 09:46:49 p.m.
Date de Contact
Director:    Jan Gilcescu
Sediu:       37 Sararilor Street
                200570 Craiova, Dolj
                Romania
Daca doriti sa ne contactati, folositi adresa e-mail Modificat de bio (13-10-2007 15:54:57) (//#)
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: EPSICOM din Aprilie 02, 2008, 02:00:19 a.m.
Buna seara, puteti acum sa ne contactati direct pe acest forum, va stam la dispozitie cu toate informatiile de care aveti nevoie.
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: PricopArthur din Aprilie 02, 2008, 03:55:58 a.m.
Este bine ca veniti in intampinarea noastra si va multumim.
O prima intrebare : aveti cunostiinta de posibilitatile de valorificare a veninului? Pentru ca daca nu poti sa vinzi, nu merita sa produci.
Cu multumiri,
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: EPSICOM din Aprilie 02, 2008, 08:24:18 p.m.
Asa cum am aratat si pe alte sectiuni ale acestui forum, incepand cu acest an ne ocupam direct, organizat si de valorificarea veninului. Vom pune tot ce am acumulat in 15 ani de experienta la dispozitia d-voastra: proceduri, o gama larga de accesorii, inca doua noi modele de colectoare (pentru stupine mari), servicii pentru analiza veninului si valorificarea acestuia. Ce a lipsit acestei activitati a fost probabil organizarea in sensul livrarii de catre un un furnizor sigur. Asteptam intrebari in continuare insa pentru detalii comerciale va rog sa ne contactati direct pentru a nu da tenta de promovare afaceri pe acest site.
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: PricopArthur din Aprilie 03, 2008, 05:08:32 a.m.
Nu cred ca admin se va opune daca dv veti intra in detalii publice. Doar daca aveti informatii confidentiale ce privesc direc firma ce o reprezentati putem discuta pe privat.
In genere, cum productia de miere e in declin, veninul poate fi o alternativa.
Care e cantitatea de miere pe care o consuma albinele pt a isi reface rezreva de venin?
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: bee_lover din Aprilie 03, 2008, 05:36:37 a.m.
dupa cum stiti suntem deschisi la tot ce tine de albine,informatiia si diversitatea sunt cheia succesului
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: EPSICOM din Aprilie 03, 2008, 04:45:03 p.m.
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: PricopArthur din Aprilie 04, 2008, 01:57:10 a.m.
Am discutat cu cineva care a colectat venin. Albinele sunt forte agresive in acele momente. In preioada respectiva ACA colecta venin la un pret atractiv.
In prezentarea dv ati scris:
" Programati ciclul adecvat de recoltari/zi functie de activitatea albinelor si nu reinstalati aparatul de colectare mai devreme de 48 ore, pauza strict necesara."
De ce trebuie acest interval?
Colectoarele sunt numai de urdinis ca cele din filmul prezentat?
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: EPSICOM din Aprilie 04, 2008, 03:58:14 p.m.
Sunt intrutotul de acord cu d-voastra. Si nu sunt singurele colectoare care agita albinele, sunt multe variante care au fost achizitionate din diverse locuri si din cauza carora multi apicultori refuza chiar sa mai auda de colectare de venin. Am gasit de curand pe internet o "procedura" in care se pun difuzoare pe stup "pentru stimulare" si cresterea cu pana la 85% a cantitatii de venin. Chiar nu doresc decat distrugerea coloniei ?
Vremurile s-au schimbat, aparatul pe care il producem este controlat cu microprocesor, programele de excitare sunt foarte bine selectate si puse la punct prin experimente facute de mai bine de 15 ani. Nu agita albinele, nu scade productia de miere. Este o activitate prin care se doreste colectarea acestui produs apicol care altfel s-ar pierde. Procedeul este aplicat fara sacrificarea albinelor pentru care avem un adevarat cult.
Pe un topic al apicultorilor gasisem o situatie in care albinele erau foarte agresive. Chiar dorim sa creem o program special pentru colectarea veninului in astfel de situatii in paralel cu "calmarea" lor. Cine are astfel de situatii sunt rugati sa ne contacteze.
Intervalul de 48 de ore are o buna justificare vis-a-vis de comportamentul social al albinei, este o teorie intreaga confirmata prin aplicatii.
Ramele sunt dispuse la urdinis pentru a nu interveni zilnic in stup. Veninul se recolteaza in aceeasi zi.
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: crombra din Aprilie 04, 2008, 07:19:34 p.m.
EPSICOM a scris:
"Ramele sunt dispuse la urdinis pentru a nu interveni zilnic in stup. Veninul se recolteaza in aceeasi zi."
M-a preocupat acum 10 ani colecatrea veninului.
In literatura de specialitate se specifica ca veninul recoltat sub folia de plutex trebuie lasat 72 ore ca sa se deshidrateze si apoi sa se razuie de pe placile din sticla.
Cum puteti sa recoltati in aceeasi zi veninul?
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: EPSICOM din Aprilie 05, 2008, 01:58:59 a.m.
Multe se scriu, practica demonstreaza. Max. 72 ore (adica nu mai mult de 72 de ore) in conditii recomandate de noi.  De multe ori, mai ales in perioadele calduroase, veti avea placuta surpriza ca in max. 2 ore de la oprirea ciclurilor sa colectati veninul, este uscat deja. Sunt stupi la care veti putea opri procesul in 2 ore, la altii sa nu recoltati suficient in programul de cules slab, de aceea recomandam folosirea aparatului exclusiv de catre apicultori. Ei inteleg si simt cel mai bine activitatea stupului si vor stabili in scurta vreme o strategie de cules pentru stupina sa.
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: PricopArthur din Aprilie 05, 2008, 02:24:09 a.m.
Sa inteleg ca punand aparatul de colectat venin albinele se calmeaza? Inseamna ca il pot folosi la casa de la tara, chiar daca in jur sunt locuinte, oameni, animale. Pana acum nu am avut probleme cu vecinii.
Cu cat achizitionati dumneavoastra veninul si care e cantitatea minima?
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: EPSICOM din Aprilie 05, 2008, 03:37:27 a.m.
Il puteti folosi chiar in zone locuite. Asa cum am mentionat "...nu agita albinele, nu scade productia de miere ... Procedeul este aplicat fara sacrificarea albinelor .... Pe un topic al apicultorilor gasisem o situatie in care albinele erau foarte agresive. ... dorim sa creem o program special pentru colectarea veninului in astfel de situatii in paralel cu "calmarea" lor ... astfel ca cine are astfel de situatii sunt rugati sa ne contacteze..."
Intrucat credem, nu suntem convinsi, ca s-ar putea gasi un remediu, este interesanta tema si dorim sa o abordam, sa o experimentam, nu vrem sa dam solutii diletantiste. Albinele pot deveni agresive din foarte multe motive, deci in primul rand trebuie gasita cauza, insa sa nu uitam, este un stup puternic.
Cine doreste o colaborare pe aceasta tema puteti sa ne contactati pe E-mail (//#).
Referitor la preturi si detalii comerciale, va stam cu placere deasemenea la aceeasi adresa.
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: PricopArthur din Aprilie 05, 2008, 07:15:27 p.m.
La cate intrebuintari se schimba placa de plutex? Ce alte consumabile mai sunt necesare?
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: EPSICOM din Aprilie 05, 2008, 07:51:09 p.m.
Folia de plutex are rol suprafata de separare venin-polen. Se schimba de regula la 10-15 intrebuintari, atunci cand se observa perforatii multe ce risca impurificarea veninului, degradare datorita expunerilor repetate la UV (devine plastica) sau spalarilor.
Este singurul consumabil, toate celelalte materiale pe care le punem la dispozitie sunt accesorii pentru optimizarea acestei activitati, control, protectie, conservare,...
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: PricopArthur din Aprilie 09, 2008, 02:28:28 a.m.
Cat timp trebuie tinut colectorul la un stup?
Cat venin se colecteaza in medie la 10 interventii, cand vom trebui sa schimbam placa de plutex si cat costa o placa noua?
Veninul trebuie razuit dupa fiecare stup?
Cu ce se colecteaza veninul de pe placa de sticla?
Care e cantitatea minima de venin pe care o achizitionati de la un apicultor?
Faceti contract cu apicultorii?
Aparatul dv are garantie?
Cat e aceasta?
In ce consta ea?
Care piese din aparat nu au garantie?
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: EPSICOM din Aprilie 09, 2008, 03:35:47 a.m.
Colectorul este programabil, se alege programul functie de activitatea stupului. De regula nu mai mult de 4 ore.
Pe sezon apicol se colecteaza 200-250 grame de la 20 de stupi, aceasta insemnand activitate continua. Pauze lungi, cantitati mici.
Cantitatile valorificabile sunt cele de la 300 grame. Se fac in baza unui contract.
Garantia este de 1 an si service post garantie. Sincer, nu am avut situatii de reparatii in toti acesti ani decat in 2 randuri (cauzele: socuri cumplite la transport ). Costuri "0".
Reparatia se executa exclusiv de catre noi, orice interventie nu va duce decat la deteriorarea definitiva a aparatului si incetarea totala a colaborarii.
Alte detalii se gasesc inscrise in documentatia ce insoteste aparatul.
Urmeaza acum sa pun si eu o cateva intrebari:
1. Daca in luna Septembrie va trebui sa facem o livrare de 4000-8000 grame as avea asigurari din partea dumneavoastra ca o putem face ?
2. Credeti ca s-ar putea organiza aceasta activitate cu mai multi apicultori si cum ati propune in modul cel mai concret realizarea acestei activitati pentru livrarea in mod constant, anual, a unei cantitati minime de venin.
Astept raspunsurile d-voastra si va asigur de intreaga noastra disponibilitate in realizarea in sfarsit a acestui deziderat: Romania, furnizoare de venin de albine de o calitate exceptionala.
Aveti in noi un stabil colaborator.
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: PricopArthur din Aprilie 09, 2008, 04:15:54 a.m.
Pentru un venin suplimentar eu sunt disponibil.
Cei care ati mai colectat venin, nu intrati in hora? cei care va ocupati numai de albine ce parere aveti?
Daca voi constata ca merge, si ies bani si din venin, voi putea determina si mai multi colegi din zona mea sa adune venin. Nu pot insa sa le spun insa ca merge, daca eu nu sunt sigur.
Eu am 50 de stupi, si as putea sa mai angrenez in povestea asta inca aproximativ 200 de stupi, cu toate disponibilitatile din partea apicultorilor.
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: D006 din Aprilie 09, 2008, 04:20:33 a.m.
..nu am mai colectat venin....dar as incerca.
Incerc intre timp sa ma interesez poate gasesc pe cineva care a mai colectat pt a afla mai multe informatiii legate de colectarea veninului....
..am undeva pe la 200 de familii albine..si sunt ceva mai static cu stupina.
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: bucovineanu din Aprilie 09, 2008, 04:36:07 a.m.
Nu am colectat venin dar am un prieten care a incercat.Cu vreo 10 ani in urma a cumparat un aparat si a reusit sa stranga intr-un sezon circa 50 grame. L- a dat celui care i-a vandut aparatul si care ii promisese un pret exceptional si nu mai stiu daca a primit ceva pana astazi in schimb.A ramas cu intepaturile de la albine care devenisera turbate si cu aparatul de colectat venin.
Bine a-ti revenit pe forum d-le Bio.
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: D006 din Aprilie 09, 2008, 04:38:27 a.m.
..ok...merci, pt primire..!!!....si dvs si celorlalti colegi care m-au contactat pe MP>.
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: EPSICOM din Aprilie 09, 2008, 03:43:27 p.m.
D-le Bucovineanu, incercati sa ne dati mai multe detalii, in general frazele pe jumatate pot sa agite nu numai albinele. Colectarea veninului nu trebuie sa afecteze activitatea stupului, este un produs secundar, nu trebuie recoltat cu orice pret, oricum si cu sacrificii ci intr-un mod prietenesc, inteligent, cu intelepciune.
Nu cunosc decat un singur tip de aparat fata de care devin responsabil: cel produs de noi, ultimele variante 3-4 au scris istorie, priviti-le aici,
[youtube=600,480]http://www.youtube.com/v/DGufMaezz_s[/youtube]
, sunt prietenele noastre, doneaza nu sunt fortate sa o faca.

Colectarea in sine cere indemanare, rabdare, pasiune, intelegere si nu goana dupa bani, acestia vin singuri ca rasplata a efortului. Nu numai aparatul in sine ci procedurile ulterioare descrise in documentatia noastra sunt foarte importante. Veninul se poate degrada ca orice substanta organica daca nu este pastrata corespunzator, valoarea pe piata scade sau nu mai poate fi valorificat, de aici zvonuri, zvonuri, zvonuri.
Ideea in care am facut aceste interventii pe acest forum este ca desi aceasta ocupatie pe teritoriul nostru este straveche, nobila si benefica, risca sa se piarda in fata produselor din exterior daca nu o modernizam si sa oferim calitate si diversitate.
Pe latura activitatii de colectare venin in a carui valoare medicala credem cu tarie si pe care il promovam , va stam cu colegialitate la dispozitie.
____________________________________________________________________
"Nu este de ajuns sa stim trebuie sa aplicam, nu este de ajuns sa vrem, trebuie sa facem"
"A sufla in flaut nu inseamna a canta, trebuie sa misti si degetele"
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: bucovineanu din Aprilie 10, 2008, 02:39:21 a.m.
Nu am vrut sa supar pe nimeni prin ceea ce am scris in postarea anterioara.Am scris ceea ce stiu.La aparatul de care vorbesc placile active se montau in interiorul stupului deasupra ramelor.Nu stiu de la ce firma era cumparat. Desigur e foarte posibil sa nu fi respectat instructiunile de folosire si din dorinta de a strange cat mai mult sa-l fi tinut permanent activ lucru ce a dus la inrairea excesiva a albinelor. Cat despre vanzare o sa discut cu prietenul de care am vorbit si o sa va dau mai multe detalii.Repet inca o data ca nu vreau sa deranjez pe nimeni.
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: EPSICOM din Aprilie 10, 2008, 03:15:33 a.m.
Sunt cel mai greu de suparat om din lume, am sesizat clar ce doreati sa spuneti. Stiu ca au aparut aparate de tot felul, nu imi permit sa critic decat faptul ca agitand stupii reactia normala a apicultorilor este de a-si proteja stupii iar acestia renunta la aceasta activitate. Problema nu este insa ca tot apar, procedurile nu cred ca sunt puse la punct (am vazut venin colectat din zona de vest intr-o stare degradata, nevalorificabila) astfel incat munca devine inutila iar zvonul imediat este ca nu se vinde. Da, este greu de valorificat orice este degradat.
Nu cred ca este interesant de cine este fabricat (ar fi o reclama negativa pe care nu doresc sa o initiez, nici sa o sustin) insa orice aparat ce produce astfel de evnimente consider ca trebuie returnat.
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: D006 din Aprilie 12, 2008, 03:26:27 a.m.
Chiar se poate recolta 200-250 gr de la 20 de stupi?Ca biologic e imposibil.Asta o zic biologii nu eu.
Dvs. ati facut probe cu el?
Ce rezultate ati obtinut?(dar nu de`alea extrapolate)
In mod normal un aparat cu microprocesor comparativ cu unul fara este de cel putin doua ori mai performant (nu este cazul, ca 200.000 de albine cate se perinda intr-un an intr-un stup tot 5 grame de venin au in dotare orice le-ai face)si de patru ori mai ieftin.Ca asa merge treaba cu aparatele satea de prin `75.La intrebari despre pret nu ati raspuns.De ce oareee?
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: EPSICOM din Aprilie 12, 2008, 06:16:29 p.m.
Domnule Gica, la ce biolog faceti referire, cu ce s-a contrazis stiinta ?

Daca doriti sa faceti o evaluare matematica cu indicatori statistici ce folosesc ca bază de calcul speranţa matematică a fluxului de numerar, folositi metoda simplex cu parametrii dati: cantitatea de venin din punga, numar de albine, numar de stupi (în condiţiile cele mai defavorabile) si chiar va rog sa ne comunicati rezultatul.
De fapt nu intentionez sa particip la polemici, sa conving pe nimeni despre avantajele materiale ci sa clarificam aspecte pur tehnice, lamurirea unor zvonuri ce au determinat multi apicultori sa renunte la o activitate aducatoare de venituri suplimentare.
Referitor la preturi s-a raspuns, verificati pe topicuri. Daca dispuneti de o cantitate de venin recoltata va invitam la firma sa dicutam pe subiecte concrete.
De ce ? Afacerile se fac cu decenta.
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: D006 din Aprilie 13, 2008, 03:59:15 a.m.
Domnule EPSICON,
De-a lungul unui an bun, intr-un stup bun vietuiesc cca 200 000 de albine.Presupunand ca recoltam tot veninul,dupa cristalizare raman aprox. 5 grame.
Am studiat problema ani de-a randul,am sistat cand am ajuns la imposibilitatea procurarii foliei si la un talhar de la I.C.P.A.(actuala I.C.D.A.)care voia sa mi-o vanda la greutate mai scump decat platina.
Referitor la preturi,am citit.Nu comentez de moment.
Da` serios vorbind,microprocesorul ala la ce foloseste?
-ca aparate de-astea am facut si eu si nu-l vad util decat daca nu merg la stupi o luna.
Rog stuparii care au avut sau au preocupari in domeniu sa-si spuna cuvantul
Rog pe domnul EPSICON sa vina cu date concrete din teren,nume si adrese.
Departe de mine gandul de-a face polemica,sincer sunt interesat dar ambalajul e prea poleit
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: balasbebe din Aprilie 13, 2008, 04:32:34 a.m.
La noi in Salaj, primele grile de colectoare de venin, tot asa au fost facute, in fata urdinisului. Nu au dat rezultate. Pana la urma se montau, in locul podisorului, iar de la un stup bun, se puteau obtine 8 grame.
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: PricopArthur din Aprilie 13, 2008, 05:58:37 a.m.
Care sunt normele de calitate ale veninului?
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: EPSICOM din Aprilie 13, 2008, 09:29:55 p.m.
Nu incercati sa produceti venin de albine, este multa, multa munca.
Nu achizitionati aparatul de la noi daca vi se pare ca este prea poleit. Nu facem promovare comerciala, motiv pentru care nu vom mai interveni.
Nu ne dati crezare daca considerati ca este utopie. Noi mai credem inca, cu incapatanare, ca inca se poate trai mai bine in mod cinstit, din munca.
Calcule cantitati:
Medie albine 200.000/stup/sezon
Medie venin in punga 0.2-0.3mg (min. 0.1mg cristalizat)
Numar de stupi 20
Probabilitate procentuala 50% (determinat de aparat, apicultor, stup, perioada,...)
asadar (200.000x0.1x20x0.5):1000= min. 200g
Aceasta inseamna activitate sustinuta pe intreg sezonul. La stupi puternici rezultatele sunt si mai bune.
Ce fac in plus aparatele noastre fata de alte modele: controleaza strict TOTI parametrii semnalului (nu voi da detalii, munca ne apartine), programele sunt stabilite in urma testelor facute in decursul a multi ani, noile modele sunt deja mici "uzine". Semnalele astfel generate, printre multe altele,  determina albinele sa lase o cantitate cat mai mare de venin.
Nu insistati, alte detalii (scheme, programe, principii, parametrii, ...), nume de apicultori, adrese,... nu vom putea sa vi le punem la dispozitie, traim in Romania, sper sa fiu bine inteles.
Ce nu putem face:
Sa convingem ca se produce calitate doar atat cat se lucreaza conform procedurii.
Sa convingem ca putem colecta mai mult insa trebuie depus mult efort.
Sa anuntam cantitati catre beneficiari finali pe care sa nu le putem onora (experienta anilor trecuti)
Ce putem face:
Sa punem la dispozitie aparatele, CONSUMABILELE, accesoriile si informatii periodice pentru buna desfasurare a activitatii.
Sa incheiem contracte de achizitie sau de mandat (optiunea apicultorului)pentru valorificarea acestui produs colectat la finele sezonului apicol.
Incepand din acest an calitatea va fi certificata prin noi de catre un laborator acredidat in acest sens, certificat agreat de catre beneficiarii nostri.
Un indicator de baza al calitatii veninului este procentul de proteine (85-90, colectare si conservare dupa procedura noastra), substante in suspensie cat mai mici.
Nu sunt luate in considerare cantitatile neautohtone.
Inchei astfel interventiile mele pe acest topic cu speranta ca problemele puse in discutie s-au lamurit si va doresc un an apicol imbelsugat.
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: balasbebe din Aprilie 13, 2008, 10:50:31 p.m.
Calculul pentru 20 de stupi, este real, sau mai aproape de adevar. La noi in tara nu prea sunt stpine de elita. Eu ma opresc la 8 grame pe stup, dar prea putin mai conteaza.
  Doresc doar un pret de referinta. Eu cunosc preturile de la noi din tara, sunt preturi derizorii, fata de aceasta munca.
  Albinele isi fac treaba, dar munca stuparului, si conditiile de recoltat, nu stiu cine le pune in calcul.
  Stuparul a ajuns sa lucreze, doar in pierdere, sau cel mult sa-si scoata investitia.
Va rog doar un singur adevar. Puneti si un pret de referinta:
- venin uscat=
- venin lichid=
- un model de contract.........
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: PricopArthur din Aprilie 14, 2008, 04:01:38 a.m.
"Nu incercati sa produceti venin de albine, este multa, multa munca".
Credeti ca stuparii nu muncesc? Pe langa apicultori, sunt tamplari, lacatusi, sudori, si tot ceeace e nevoie ca sa duca o pasiune la perfectiune.
E normal ca o activitate noua, in cazul de fata colectarea veninului sa puna multe semne de intrebare. In vechiul regim s-a colectat venin la preturi derizorii si e uman ca fiecare sa isi puna semne de intrebare in aceasta directie.
Balas a spus ca au recoltat 8 g / stup. 8g x 20 stupi = 160g. Suntem cam in aceeasi cantitate.
Diferenta de pret intre cat da apicultorul pe aparat si veninul ce asa cum spuneti se poate colecta e imensa. Suntem indopati cu marfa de proasta calitate la preturi de firma. Nu aveti cum sa nu intelegeti acest aspect.
Ce va costa daca scrieti pretul veninului si un model de contract?
Nu vad ce ati avea de pierdut.
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: balasbebe din Aprilie 14, 2008, 01:01:51 p.m.
Scopul este clar. Fiecare vrea sa vanda ce a produs. Nu sunt de acord, cu modelul la urdinis. Acela a fost primul model, dupa care a aparut, cel propus pentru podisor. La acest model esti legat si de conditiile meteo, si de mai multi facori. Se uita ca daca nu este cules, albinele se conserva, si nu zboara. Daca se alege varianta podisor, albinele sunt prinse toate in stup, si activitatea de colectare este cu randament  sporit.
  Nu mi-am propus sa critic, sistemul de operare, dar trebuie acceptat si progresul. Daca nu esti de acord, vreau sa vii cu argumente.
  Astept si celelalte raspunsuri, care sper sa apara cat de curand.
  Pret a venin nu este deoarece nu sunt oferte.
  La veninul de sarpe, este un pret, si se poate discuta. De acolo te poti imbogatii.
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: D006 din Aprilie 14, 2008, 02:57:45 p.m.
..urmaresc cu interes aceste discutii...Oricine dintre noi doreste o rentabilizare a stupinei, mai ales la pretul actual de achizitie a mierii..
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: D006 din Aprilie 14, 2008, 10:10:09 p.m.
asta si facem bio,incercam sa diminuam cheltuielile si sa eliminam pierderile.
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: PricopArthur din Aprilie 26, 2008, 07:22:27 p.m.
Are cumparat cineva colector de venin?
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: ni_nacu din Aprilie 27, 2008, 04:10:34 a.m.
120 de dolari aparatul, 100 de dolari gramul de venin
http://www.gds.ro/print/25110 (http://www.gds.ro/print/25110)
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: PricopArthur din Aprilie 27, 2008, 04:01:02 p.m.
Citat din: ni_nacu120 de dolari aparatul, 100 de dolari gramul de venin
http://www.gds.ro/print/25110 (http://www.gds.ro/print/25110)

Dupa cum spune in articol, 20 de aparate au fost date gratis. Care e productia de venin si cum se comporta albinele in timpul colectarii? Cum se colecteaza veninul de pe placa de sticla? la aparatele vechi trebuia incalzita placa deasupra unui vas cu aburi pentru a nu se ridica veninul in aer.
HRISTOS A INVIAT!
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: PricopArthur din Mai 03, 2008, 03:17:05 a.m.
Interesant de vazut : http://www.beevenom.com/collectordevices.htm (http://www.beevenom.com/collectordevices.htm)
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: EPSICOM din Mai 05, 2008, 03:15:30 a.m.
Nu voi interveni decat atunci cand consider ca exista riscul de a se gresi fundamental.
Domnule Pricop, incercati sa induceti ideea unui plagiat ?
De 15 ani am produs peste 4 modele de colectoare, din anul 2001 producem un tip de colector complet nou condus cu microcontroller, o premiera pe care domnul din Canada o anunta de un an de zile, iar incepand cu acest an vom produce pentru export aparate extrem de performante, pentru stupine mari, la care s-a lucrat de peste trei ani. Am tot respectul pentru activitatea si preocuparile dansului, premiera insa ne apartine iar rezultatele atat ale dansului cat si ale noastre sper sa impulsioneze activitatea de colectare a veninului. Dansul acolo, noi aici si cu siguranta mai sunt inca foarte multi.
Nu ne ingrijoram insa trebuie subliniat: nu ne cunoastem aparatele, functioneaza pe principii asemanatoare insa functiile aparatelor produse de noi sunt mult mai complexe.
Cel mult ii pot multumi pentru cotatiile de pret pe care noi le-am neglijat.
Iata cateva diferente: greutate (...), semiautomatic (automat), stegulete semnalizatoare (nu e cazul) si lista poate continua. Despre proceduri ne putem informa undeva ?
Cateva adevaruri trebuiesc rostite: am pasit printre 140 de stupi si am lucrat la ei de cand aveam cativa ani. Ghinion. Mi-a placut electronica. In memoria acelor dulci vremuri, cu pregatirea si posibilitatile pe care le am precum cu dorinta de a ajuta in primul rand pe cei ce au nevoie de acest produs cat si apicultori, am pus la punct aceste aparate, o procedura noua de colectare si conservare si lucrurile nu se vor opri aici. Astept cu nerabdare rezultatele multilor prieteni si cunostine implicate deja in cercetare medicala. Aceasta inseamna colaborare!
O serie de produse electronice concepute de noi pentru diverse activitati agricole, procesare miere, medicale electro- color- sono terapie si nu numai..., vor apare si in acest an. Viitorul e aproape.
Cineva definea termenul de specialist: O persoana din alta localitate !
Avem suficiente valori in tara ce pot fi remarcate domnule Pricop, de ce sa ne uitam mereu peste gard cand avem atat de mult de lucru ?
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: PricopArthur din Mai 06, 2008, 04:51:27 a.m.
Citat din: EPSICOMNu voi interveni decat atunci cand consider ca exista riscul de a se gresi fundamental.
Domnule Pricop, incercati sa induceti ideea unui plagiat ?
De 15 ani am produs peste 4 modele de colectoare, din anul 2001 producem un tip de colector complet nou condus cu microcontroller, o premiera pe care domnul din Canada o anunta de un an de zile, iar incepand cu acest an vom produce pentru export aparate extrem de performante, pentru stupine mari, la care s-a lucrat de peste trei ani. Am tot respectul pentru activitatea si preocuparile dansului, premiera insa ne apartine iar rezultatele atat ale dansului cat si ale noastre sper sa impulsioneze activitatea de colectare a veninului. Dansul acolo, noi aici si cu siguranta mai sunt inca foarte multi.
Nu ne ingrijoram insa trebuie subliniat: nu ne cunoastem aparatele, functioneaza pe principii asemanatoare insa functiile aparatelor produse de noi sunt mult mai complexe.
Cel mult ii pot multumi pentru cotatiile de pret pe care noi le-am neglijat.
Iata cateva diferente: greutate (...), semiautomatic (automat), stegulete semnalizatoare (nu e cazul) si lista poate continua. Despre proceduri ne putem informa undeva ?
Cateva adevaruri trebuiesc rostite: am pasit printre 140 de stupi si am lucrat la ei de cand aveam cativa ani. Ghinion. Mi-a placut electronica. In memoria acelor dulci vremuri, cu pregatirea si posibilitatile pe care le am precum cu dorinta de a ajuta in primul rand pe cei ce au nevoie de acest produs cat si apicultori, am pus la punct aceste aparate, o procedura noua de colectare si conservare si lucrurile nu se vor opri aici. Astept cu nerabdare rezultatele multilor prieteni si cunostine implicate deja in cercetare medicala. Aceasta inseamna colaborare!
O serie de produse electronice concepute de noi pentru diverse activitati agricole, procesare miere, medicale electro- color- sono terapie si nu numai..., vor apare si in acest an. Viitorul e aproape.
Cineva definea termenul de specialist: O persoana din alta localitate !
Avem suficiente valori in tara ce pot fi remarcate domnule Pricop, de ce sa ne uitam mereu peste gard cand avem atat de mult de lucru ?

Nn acuz pe nimeni de plagiat sau indiferent altceva. Eu in continuare sunt interesat de colectarea veninului, cu atat mai mult ca dv il si achizitionati. V-am rugat sa imi dati pe o perioada de 2 saptamani un aparat sa vad ce poate, si ce pot. Daca merge e ok,  daca nu, vi-l returnez. Nu vad de ce ati fi reticenti la cererea mea. Dupa cum ati spus, aparatul dv e fiabil, si nu vad de ce ati dori banii pe el imediat. Eu consider ca nu se poate compara cu alte tipuri de marfa. 
In continuare sunt deschis unei bune colaborari.
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: balasbebe din Mai 07, 2008, 12:14:32 p.m.
Vad ca este destul de clar. O dai inainte cu ce sti, dar la intrebari nu raspunzi. poate te mai documentezi, mai citesti, si capat si eu cateva raspunsuri.
  Daca nu se cumpara venin, inseamna ca nu este nici pret.
  Cat despre model, mai astept.
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: D006 din Mai 07, 2008, 01:49:19 p.m.
Cate aparate mi-ar trebuii pt a colecta venin de la 30 de familii?
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: EPSICOM din Mai 10, 2008, 05:12:56 a.m.
Domnule Balas, propuneti va rog pana la ce nivel doriti sa coborati nivelul discutiei? Eu ma opresc aici. Este dreptul meu sa nu raspund intrebari comerciale. Interventiile d-voastra au stricat un subiect interesant.
Referitor la faptul ca citesc si ma documentez, da, o fac aproape zilnic, va recomand si d-voastra sa urmati aceasta cale, macar ca veti afla raspunsuri la intrebarile puse chiar pe acest forum. S-a mai raspuns la ele, atentie asadar.
Nu vom colabora, va asigur. Goana dupa bani pune in pericol atat stupii prin exploatare irationala cat si efortul de valorificare celorlalti apicultori de a vinde veninul, asa cum s-a mai intamplat. Este un privilegiu sa lucrez cu apicultorii insa este dreptul pe care mi-l rezerv in a colabora doar cu cei ce doresc performanta.
Pentru cei interesati: Vom face o prezentare in curand (probabil luna iulie) atat a aparatelor produse de noi, a accesoriilor cat si o exemplificare practica asupra procedurilor de colectare, conservare, intr-o locatie ce va va fi stabilita speram cu sprijinul administratorului acestui forum.
Cei interesati pot sa ma anunte la adresa noastra de contact E-mail (//#) sau telefonic.
Vom raspunde la toate intrebarile atat tehnice cat si comerciale.
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: EPSICOM din Mai 10, 2008, 07:28:23 a.m.
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: PricopArthur din Mai 10, 2008, 01:42:26 p.m.
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: balasbebe din Mai 11, 2008, 02:09:49 p.m.
Vreau sa cobori discutia, pana cand nu mai sunt intrebari, si toti stuparii sa inteleaga, ca au de castigat, si nu vor irosii banii si munca lor. Salajul a trecut prin aceste faze, dar atunci erau alte vremuri.
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: EPSICOM din Mai 11, 2008, 08:17:16 p.m.
De ce in iulie ? Sper ca pana atunci sa isi manifeste interesul de participare un numar semnificativ de apicultori.
Locatia va fi stabilita de numarul majoritar de apicultori interesati de colectare a veninului.
Programul seminarului va fi anuntat pe acest Forum (numai daca exista interes pentru suficiente persoane astfel incat sa merite deplasarea)
Suntem deja in mai, activitatea a demarat deja insa vine anul urmator. Activitatea continua.
Intrucat dezbaterea pe acest subiect s-a denaturat, in spiritul decentei nu vom mai interveni insa cei interesati pot sa-si anunte prezenta la seminar chiar pe acest topic sau contactandu-ne direct.
Discutiile fata in fata sunt si valoroase si constructive.
PS.
D-lui Pricop: ERONAT. Nu facem reclama la aparate, nu avem nevoie de publicitate, nu le oferim oricui, nu dorim recomandari si nici a se antama afaceri in numele nostru.
Dorim colaborarea cu cei ce pot desfasura aceasta activitate iar interventiile noastre pe acest forum s-au desfasurat in exact acest spirit.
Despre aparate spuneti si dumneavoastra ca desi sunt lucioase sunt cam acre.
D-lui Balas: Nu coboram, noi mergem mai departe. Noroc Bun.
Traim in Romania si inca facem eforturi sa ne obisnuim cu acest gand!
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: D006 din Mai 11, 2008, 09:46:03 p.m.
"ERONAT. Nu facem reclama la aparate, nu am nevoie de publicitate, nu le oferim oricui, nu dorim recomandari si nici antama afaceri in numele nostru''.
:rotfl:  :rotfl:  :rotfl:
Traim in UE  :hi:
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: filip din Mai 11, 2008, 10:00:47 p.m.
Doua lucruri sunt esentiale.Apicultura se face din pasiune si aici se poate incerca orice.Iar al doilea lucru apicultorii nu pun botul chiar la orice o fac cu pasiune pentru o bruma de profit.Am citit si am ascultat pareri nu inteleg ce am de castigat.Sa obtin cateva grame de venin iar un tip smecher sa-mi spuna ca nu-s conform standardelor iar apoi sa-mi ofere un pret de nimica,nu multumesc poate incearca alcineva,eu produc cea ce pot vinde si se cauta.O-i fi prea implementat in economia de piata :rotfl:
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: balasbebe din Mai 11, 2008, 11:54:23 p.m.
Daca vrei lectii sau sfaturi poti sa vii la noi in Salaj. Nu stiu cate judete au produs venin, dar de la noi a plecat mult, in toate dierctiile.Totul era bine, pana cand trebuia facuta plata. Cand se ajungea la bani, dupa ce faceai marfa, nu o puteai consuma, si atunci ori pierdeai tot, ori ramaneai doar cu munca patriotica. Mierea poate sa stea in butoaie, la fel si alte produse, dar la venin, in fiecare an, cantitatea se depreciaza.
Noi cei care am trecut prin fazele comerciantilor speculanti, doar ne facem datoria, sa avertizam stuparii.
  Noi in Romania, nu avem familii asa de puternice. la cules nu ies mai mult de 1,5-2 kile de albine. Din stup, la acest model va fi supusa albina de 2 ori, si la dus, si la intors. Nu stiu daca va rezista socului, repetat.
  Noi am avut astfel de modele, si nu au dat randament. Cel sub podisor, se poate folosi in orice conditii, si cuprinde toate albinele din stup.
M-ati intrebat de nivel, iar eu am raspuns.
  Acest forum nu ma poate opri de la o discutie, fie ea si o parere. Eu sunt stupar si cunosc comportamentul albinelor. Intre teorie si practica, mai ales in stuparit este cale lunga.
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: D006 din Mai 12, 2008, 12:14:57 a.m.
Mare minune sa muste vreunul.
El se da magnificul,salvatorul natiunii;in realitate supraliciteaza niste tinichele calpe
   -Daca aparatul este de conceptie proprie cum se lauda putea sa obtina o protectie impotriva copierii de la O.S.I.M. si lasa sarac lipit pe cel care avea curajul sa-l copieze sau multiplice.
  Are ceva  ?  - nuuu ca se batea cu caramida in piept de se auzea pana la Haga
   -Ca sa poata sa fabrice  acest aparat in serie oricat de mica ii trebuie un atestat tehnic pentru el.
   Are ceva  ?  - nuuu ca facea un tam-tam de vuia lumea
   -Pentru veninul obtinut cu acest aparat mai are nevoie de un agrement tehnic
   Il are  ?   - nuuu
   Tot el zice ca se ocupa si de achizitia veninului.Are vreo norma pe care s-o stim si noi?
   Sau e la bunul lui plac ? Astea-s acte de comert?
   -Pentru producere si punerea in vanzare pe piata a aparatului acesta trebuie produs dupa o norma tehnica sau un standard compatibil cu normele europene
   A facut vorbire de asa ceva ?   - nuu ca daca le avea ne desfinta pe toti
  A venit cu tupeu, a jignit pe toata lumea, a facut pe toti lenesi si nepriceputi cand i s-au cerut niste lucruri simple;bine ca nu suntem pe mosia lui ca ne manca gaia
   Exista o rubrica de vanzari putea sa faca acolo  anunturi cat il tinea tastatura
   
   Stimati colegi,e prosteala pe fata,lasati-l in pace.
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: balasbebe din Mai 12, 2008, 02:36:32 a.m.
El se supara pe mine,  deoarece cunosc  mai multe  despre  recoltarea  si comercializarea veninului.
  Am aparatul de imnpulsuri, am setul de grile, dar nu am desfacere.
Pot sa produc venin cu stupina pe care o am, dar deocamdata traim in Romania. Inca nimeni nu ne poate apara de speculanti, nu ma refer la nici o persoana anume, ma refer la cei care ar castiga, nu prin comert cinstit, ci prin inselarea producatorului, privind raportul dintre calitate si pret. La un venin proaspat, si fara impuritati, nu poate sa fie decat marfa buna.
  Eu zic ca o discutie trebuie inceputa privind pretul minim garantat.
  la noi in Salaj, sunt foarte multe aparate, care oricand pot fi folosite. Sa vad daca este interesul de a produce acest venin, cu aparatele pe care le avem, sau trebuie sa facem o noua investitie, costisitoare si aruncata.
  Mai astept pareri, ca stupari dornici de a se imbogatii sunt destui.
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: PricopArthur din Mai 12, 2008, 02:59:32 a.m.
Citat din: EPSICOMDe ce in iulie ? Sper ca pana atunci sa isi manifeste interesul de participare un numar semnificativ de apicultori.
Locatia va fi stabilita de numarul majoritar de apicultori interesati de colectare a veninului.
Programul seminarului va fi anuntat pe acest Forum (numai daca exista interes pentru suficiente persoane astfel incat sa merite deplasarea)
Suntem deja in mai, activitatea a demarat deja insa vine anul urmator. Activitatea continua.
Intrucat dezbaterea pe acest subiect s-a denaturat, in spiritul decentei nu vom mai interveni insa cei interesati pot sa-si anunte prezenta la seminar chiar pe acest topic sau contactandu-ne direct.
Discutiile fata in fata sunt si valoroase si constructive.
PS.
D-lui Pricop: ERONAT. Nu facem reclama la aparate, nu avem nevoie de publicitate, nu le oferim oricui, nu dorim recomandari si nici a se antama afaceri in numele nostru.
Dorim colaborarea cu cei ce pot desfasura aceasta activitate iar interventiile noastre pe acest forum s-au desfasurat in exact acest spirit.
Despre aparate spuneti si dumneavoastra ca desi sunt lucioase sunt cam acre.
D-lui Balas: Nu coboram, noi mergem mai departe. Noroc Bun.
Traim in Romania si inca facem eforturi sa ne obisnuim cu acest gand!

1) Discutia nu s-a denaturat. Stuparii au intrebat, si dv, din nu stiu ce motiv evitati raspunsurile;
2) Faptul ca nu faceti reclama si nu aveti nevoie de publicitate e un lucru bun. Totusi, citesc aici despre dv, si ma intreb: oare nu e un fel de publicitate?
3) Credeti ca ma impiedic in 700 lei? Si la magazinul de peste drum cand ma duc am pretentia sa aleg marfa pentru care platesc. Dv cumparati cu ochii inchisi?
4) E bine si in iulie sa faceti o demonstratie, ca oricum pana la anu trece si garantia.
Cu stima,
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: balasbebe din Mai 12, 2008, 03:48:32 a.m.
In stuparit ne salutam cu  MIERE MULTA, sau avea orban o vorba SA TE PUPE TRANTORII.
     Aici merge  VANZARE BUNA
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: D006 din Mai 12, 2008, 06:54:03 a.m.
Acum aprox. 45 de ani a fost o colaborare romano-italiana la filmul Dacii. Noi am pus caii,ei artistii.
Aici va fi mai rau.Vom ramane si ....(fentati) si cu banii luati.
Daca in toata tara  asta un stup bun poate sa dea max. 4-5 grame de venin/sezon in varianta cu grila la urdinis dupa probe, verificari si experimentari facute ani de zile, vine domnul si spune de 10 de grame.Ii cer o dovada ,vine cu alte trasnai
Rog pe aceasta cale apicultorii din Craiova si imprejurimi sa ne spuna ce faina se macina la moara firmei Epsicom.
Faceti uz de toate cunostintele pe care le aveti si sigur va apare o surpriza
As prefera sa fie placuta iar eu in gresala.Dar daca ...nu e?
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: catel din Iunie 26, 2008, 06:29:44 a.m.
si totusi a cumparat cineva?
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: catel din Iunie 30, 2008, 04:58:29 a.m.
Citat din: gicaAcum aprox. 45 de ani a fost o colaborare romano-italiana la filmul Dacii. Noi am pus caii,ei artistii.
Aici va fi mai rau.Vom ramane si ....(fentati) si cu banii luati.
Daca in toata tara  asta un stup bun poate sa dea max. 4-5 grame de venin/sezon in varianta cu grila la urdinis dupa probe, verificari si experimentari facute ani de zile, vine domnul si spune de 10 de grame.Ii cer o dovada ,vine cu alte trasnai
Rog pe aceasta cale apicultorii din Craiova si imprejurimi sa ne spuna ce faina se macina la moara firmei Epsicom.
Faceti uz de toate cunostintele pe care le aveti si sigur va apare o surpriza
As prefera sa fie placuta iar eu in gresala.Dar daca ...nu e?

 
  sa stii ca si io am luat legatura cu ... seful lor, i-am cerut detalii, sar i-am cerut si nr. de tel. de la cei la care le-au cumparat. am asteptat o saptamana si am resunat, ca daca am vazut ca nu ma resuna... pai stiti ca ..., dar ..., in curand...., am amai revenit cu un telefon dupa vreo 5 zile ca is curios din fire si am zis ca nu are nmk aparatul cu cel care NU stie sa-l vanda. acum am spus sa-mi dea ceva nr. de tel din orice parte a ardealului, AB, CJ, MM, SJ, BH, daca din SM nu ii gaseste pe cei la care le-a vandut colectoarele. ultimadata am vb acum creo 3-4 zile. astept raspunsul omului. dar cred ca o sa sun din nou io ca nu are centi.
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: D006 din Septembrie 27, 2008, 12:44:06 a.m.
Domnule Gilcescu cand ati comparat venin cu 52 euro/gr , sau cu alt pret  ? .
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: EPSICOM din Septembrie 29, 2008, 10:18:08 p.m.
Este adevarat d-le Cristi, noi nu cumparam venin, noi producem colectoare, insa am ajutat cu titlu gratuit la valorificarea veninului produs de catre apicultorii cu care colaboram tocmai pentru a dezvolta aceasta afacere. Acum s-a maturizat suficient pentru a prelua si aceasta activitate de comercializare a veninului din 2009, organizat si cu personal specializat.
Pana in acest an cantitatile mici de venin colectate nu prezentau interes comercial pentru noi insa le-am directionat catre cei ce le solicitau avand nevoie de el in tratarea diverselor afectiuni, cabinete de apiterapie, s-au facut si donatii umanitare, s-au oferit cantitati mici pentru cercetare pentru a deschide mai rapid caile noilor aplicatii medicale, am ferit de speculanti si neaveniti pe bunii nostri colaboratori.
O activitate atat de specializata necesita mult efort pentru a o rentabiliza iar noi am investit si timp si bani pe segmentele cercetare, productie, comercial, ca atare informatiile  comerciale sunt si vor ramane confidentiale.
Revin , pentru cei ce arunca cu invective si aprecieri rautacioase:
- Daca nu reusiti sa construiti in felul d-voastra, macar pastrati o atitudine decenta, etica. S-a distrus destul in tara asta.
- Rolul acestui topic era de informare asupra activitatii noastre, nicidecum comerciala. Cand veti avea rezultate pe aceasta aplicatie, contactati-ne, va vom servi oricum.
Multumim pe aceasta cale pe cei ce ne-au contactat, ne-au incurajat si ni s-au alaturat, suntem acum o echipa si mai puternica.
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: catel din Octombrie 03, 2008, 05:06:54 p.m.
este adevarat ca nu reusiti sa-mi dati inca un nr. de tel. de la un client la care ati vandut? astept de 3-4 luni un tel de la dvs. si nu l-am primit. ma intreb de ce? pt. ca... las pe altii sa va judece. un singur nr. de tel. sa vb personal si sa vad cum se recolteaza veninul. deci ma repet sunt f. interesat.
Citat din: EPSICOMEste adevarat d-le Cristi, noi nu cumparam venin, noi producem colectoare, insa am ajutat cu titlu gratuit la valorificarea veninului produs de catre apicultorii cu care colaboram tocmai pentru a dezvolta aceasta afacere. Acum s-a maturizat suficient pentru a prelua si aceasta activitate de comercializare a veninului din 2009, organizat si cu personal specializat.
Pana in acest an cantitatile mici de venin colectate nu prezentau interes comercial pentru noi insa le-am directionat catre cei ce le solicitau avand nevoie de el in tratarea diverselor afectiuni, cabinete de apiterapie, s-au facut si donatii umanitare, s-au oferit cantitati mici pentru cercetare pentru a deschide mai rapid caile noilor aplicatii medicale, am ferit de speculanti si neaveniti pe bunii nostri colaboratori.
O activitate atat de specializata necesita mult efort pentru a o rentabiliza iar noi am investit si timp si bani pe segmentele cercetare, productie, comercial, ca atare informatiile  comerciale sunt si vor ramane confidentiale.
Revin , pentru cei ce arunca cu invective si aprecieri rautacioase:
- Daca nu reusiti sa construiti in felul d-voastra, macar pastrati o atitudine decenta, etica. S-a distrus destul in tara asta.
- Rolul acestui topic era de informare asupra activitatii noastre, nicidecum comerciala. Cand veti avea rezultate pe aceasta aplicatie, contactati-ne, va vom servi oricum.
Multumim pe aceasta cale pe cei ce ne-au contactat, ne-au incurajat si ni s-au alaturat, suntem acum o echipa si mai puternica.
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: D006 din Octombrie 26, 2008, 09:40:02 p.m.
Usor Costele , ca te arzi
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: andrei_salaj din Octombrie 27, 2008, 01:03:55 a.m.
dc se arde?nu vad sensu' :roll:
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: PricopArthur din Octombrie 28, 2008, 10:08:50 p.m.
Citat din: andrei_salajdc se arde?nu vad sensu' :roll:

Am o roaba fara roata, cosul stricat, nu e din fier sa o dai la fier vechi. Nu vrei sa o cumperi la un pret bun pentru mine?
:hi:  :hi:  :hi:
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: andrei_salaj din Octombrie 28, 2008, 10:11:55 p.m.
:uimit:
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: andrei_salaj din Octombrie 28, 2008, 10:12:53 p.m.
am si io un stup..ii din fier...si nu incap rame numa de 30 in el...facem schimb..asta macar il puteti da la fier vechi..deci io zik k ii o afacere profitabila :roll:
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: PricopArthur din Octombrie 28, 2008, 10:38:01 p.m.
Ma bucur ca ai inteles ideea.
Apropo de stupi din fier, chiar stiu pe cineva care a facut stupi din tabla dubla,izolati la mijloc cu vata de sticla.
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: bee_lover din Octombrie 29, 2008, 01:32:52 a.m.
Domnule Cristi acum sa facem si noi un pic Toma necredinciosul, puneti 2-3 poze cu aparatul, eventual cu recolta, etc, e mai credibil si dupa aceea mai intrebam si de vanzare :smile:
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: PricopArthur din Noiembrie 04, 2008, 12:20:47 a.m.
Citat din: MAN CRISTIEu folosesc aparate de la EPSICOM DE 3 ANI , SINCER SUNT MULTUMIT DE ELE , am modificat putin modul de folosire (ca timp la un stup ) si scum este OK . dupa o zi de lucru cu 2 aparate adica 8 rame colectoare (pe care le folosesc la 12 stupi ) recoltez cam 0,5-1 gram /zi . A VETI CUVANTUL MEU CA NU EXAGEREZ CU NIMIC .

Intrebare: daca folositi aparatele de 3 ani, de ce mai trebuia sa mergeti la o prezentare ? in calitate de ...?
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: filip din Noiembrie 04, 2008, 12:51:31 a.m.
Citat din: MAN CRISTIEu folosesc aparate de la EPSICOM DE 3 ANI , SINCER SUNT MULTUMIT DE ELE , am modificat putin modul de folosire (ca timp la un stup ) si scum este OK . dupa o zi de lucru cu 2 aparate adica 8 rame colectoare (pe care le folosesc la 12 stupi ) recoltez cam 0,5-1 gram /zi . A VETI CUVANTUL MEU CA NU EXAGEREZ CU NIMIC .

Apropo in 3 ani nu ai nici o poza de prezentare????????????????????
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: catel din Noiembrie 05, 2008, 05:33:47 p.m.
no, parca am avut gura de aur. asa incet se aduna cativa care au colectat sau mai colecteaza venin. numa sa rasara din astia cat mai rpd. nu domnule cristi?
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: CRISTI M din Noiembrie 05, 2008, 07:01:16 p.m.
Chiar , oare de ce nimeni nu pune o foto cu si despre venin ? Sa nu spuneti domnilor apicultori ca nimeni nu are astfel de fotografii !Daca mai intarziati cateva zile cu postarea lor , o sa fiu eu primul care le pune  :rotfl:
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: CRISTI M din Noiembrie 06, 2008, 12:01:49 a.m.
Pentru toata lamea foto cu si despre venin . In timpul colectarii
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: CRISTI M din Noiembrie 06, 2008, 12:02:14 a.m.
dupa o zi de munca
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: CRISTI M din Noiembrie 06, 2008, 12:02:59 a.m.
alta in care se vede " laboratoru meu " de extractie venin
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: CRISTI M din Noiembrie 06, 2008, 12:03:39 a.m.
alta
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: CRISTI M din Noiembrie 06, 2008, 12:04:33 a.m.
Acum sa mai zica cineva ceva  :nebun:  :nebun:  :nebun:
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: CRISTI M din Noiembrie 06, 2008, 12:06:08 a.m.
Cred ca sunt suficiente pentru inceput , nu domnule filip ?
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: CRISTI M din Noiembrie 06, 2008, 12:14:23 a.m.
Citat din: PricopArthur
Citat din: MAN CRISTIEu folosesc aparate de la EPSICOM DE 3 ANI , SINCER SUNT MULTUMIT DE ELE , am modificat putin modul de folosire (ca timp la un stup ) si scum este OK . dupa o zi de lucru cu 2 aparate adica 8 rame colectoare (pe care le folosesc la 12 stupi ) recoltez cam 0,5-1 gram /zi . A VETI CUVANTUL MEU CA NU EXAGEREZ CU NIMIC .

Intrebare: daca folositi aparatele de 3 ani, de ce mai trebuia sa mergeti la o prezentare ? in calitate de ...?

O prezentare cu aparate noi este oricand binevenita .
Aparatele mele sunt pentru 4 rame colectoare , cele vazute sunt pentru 20 rame colectoare odata
C U STIMA CRISTI MAN & CRISTI M
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: filip din Noiembrie 06, 2008, 12:14:56 a.m.
Da,eu recunosc cand gresesc.Imi cer scuze,problema la mine e distanta sunt la 170 km de albine.Mai am 3,5 ani pana la pensie.Poate atunci.Multa bafta!
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: CRISTI M din Noiembrie 06, 2008, 12:16:36 a.m.
Citat din: filipDa,eu recunosc cand gresesc.Imi cer scuze,problema la mine e distanta sunt la 170 km de albine.Mai am 3,5 ani pana la pensie.Poate atunci.Multa bafta!

Sa dea Domnul o pensie lunga si cat mai sanatoasa
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: catel din Noiembrie 06, 2008, 01:34:37 a.m.
Citat din: filipDa,eu recunosc cand gresesc.Imi cer scuze,problema la mine e distanta sunt la 170 km de albine.Mai am 3,5 ani pana la pensie.Poate atunci.Multa bafta!

au fost primele poze care le-am vazut de pe cele 3 forumuri, ale dvs. nu credeam ca nu mergeti in fiecare saptamana la albine. domnule filip, toata stima pt. efortul dvs.
cu salele cum mai stati?   :roll: am vazut o poza la dvs. cand nu mai aveati timp sa aveti grija de dvs. erati prea ocupat de albinute si va neglijati. sau vroiati sa va scoata durerile de sale albinutele?  :hi:
multa sanatate si noroc.
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: catel din Noiembrie 06, 2008, 01:40:08 a.m.
Citat din: CRISTI MChiar , oare de ce nimeni nu pune o foto cu si despre venin ? Sa nu spuneti domnilor apicultori ca nimeni nu are astfel de fotografii !Daca mai intarziati cateva zile cu postarea lor , o sa fiu eu primul care le pune  :rotfl:

ia sa va schimbati ID-ul si sa va numiti "SURPRIZA", "ARMA ASCUNSA"...
de ce ma tot lasati sa "latru la luna" ? uite aici ce de experienta !
no da tat ii bine ca am vazut in sfarsit cu ce se mananca colectatul de venin.
o sa va sun neaparat.
domnule Galcescu !!! sunteti? alo ! de aceste fotografiii aveam nevoie, de acesti oameni va intrebam eu.
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: CRISTI M din Noiembrie 06, 2008, 04:04:43 a.m.
Citat din: catel
Citat din: CRISTI MChiar , oare de ce nimeni nu pune o foto cu si despre venin ? Sa nu spuneti domnilor apicultori ca nimeni nu are astfel de fotografii !Daca mai intarziati cateva zile cu postarea lor , o sa fiu eu primul care le pune  :rotfl:

ia sa va schimbati ID-ul si sa va numiti "SURPRIZA", "ARMA ASCUNSA"...
de ce ma tot lasati sa "latru la luna" ? uite aici ce de experienta !
no da tat ii bine ca am vazut in sfarsit cu ce se mananca colectatul de venin.
o sa va sun neaparat.
domnule Galcescu !!! sunteti? alo ! de aceste fotografiii aveam nevoie, de acesti oameni va intrebam eu.

Imi cer scuze ca intervin , Domnul Galcescu nu avea cum sa dea atatea informatii pentru ca in contract este o clauza de CONFIDENTIALITATE IN PRIVINTA NUMELUI , NR. TELEFON , FOTO.
In ce ma priveste , nu vreau un premiu pentru ca sunt primul care posteaza pe un forum din Romania astfel de foto .
Sa dee Domnul ca anul care vine sa nu fie ca acesta in privinta secetei , sa producem atit miere cat si alte produse .
Cumparatori de venin sunt si in Romania , ideea este sa aveti tupeu sa incepeti o afacere , fie ea si cu venin .
Cu respect CRISTI M & CRISTI MAN
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: crombra din Noiembrie 06, 2008, 04:06:50 a.m.
Pentru Cristi M:
Felicitari si spor la " cules" de venin.
O intrebare: Care este comportamentul albinelor in timpul recoltarii?Dar dupa?
Eu am stupina intravilan. Vor fi probleme cu vecinii?
Pentru colegii de forum:
Am citit pe site-ul firmei EPSICOM ca un venin bine conditionat poate fi tinut fara sa-si piarda calitatile pana la 5 ani. Asa ca aplicand proverbul "Lac sa fie ca broaste se gasesc" putem sa producem intai veninul si apoi sigur se va gasi si cumparatorul care sa dea pretul corect.
Marfa sa fie!
Problema este ca toti sa avem calitate apropiata a veninului pentru a strange o cantitate cat mai mare.
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: CRISTI M din Noiembrie 06, 2008, 04:11:02 a.m.
Sa sti ca nu sunt deloc agitate mai tare decat la extractia de polen . Si eu le am in sat la 50 metri de primul vecin.
Cu pastrarea veninului sunt cateva lucruri de care trebuie sa ti cont .
Toate aceste lucruri sunt in materialul care insoteste aparatul de colectat venin .
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: CRISTI M din Noiembrie 06, 2008, 02:24:03 p.m.
O foto cu veninul uscat , recoltat de pe o placa activa pe care albinele nu au vrut sa-si lase mai mult venin  :nod:  :hi:
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: CRISTI M din Noiembrie 06, 2008, 02:41:54 p.m.
Pentru PRICOP                        Cu 2 aparate care se compun din 8 rame colectoare am recoltat in 2007 , 154grame venin uscat .(folosite la 60 fam , cand am avut timp)
Dar cu 2 aparate care se compun din 40 rame colectoare este cu totul altceva cand le folosesti 160 fam. .
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: catel din Noiembrie 07, 2008, 03:12:58 a.m.
Citat din: crombraPentru Cristi M:
Felicitari si spor la " cules" de venin.
O intrebare: Care este comportamentul albinelor in timpul recoltarii?Dar dupa?
Eu am stupina intravilan. Vor fi probleme cu vecinii?
Pentru colegii de forum:
Am citit pe site-ul firmei EPSICOM ca un venin bine conditionat poate fi tinut fara sa-si piarda calitatile pana la 5 ani. Asa ca aplicand proverbul "Lac sa fie ca broaste se gasesc" putem sa producem intai veninul si apoi sigur se va gasi si cumparatorul care sa dea pretul corect.
Marfa sa fie!
Problema este ca toti sa avem calitate apropiata a veninului pentru a strange o cantitate cat mai mare.

deci se mareste grupul ? :hi:
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: dinicu_geo din Noiembrie 07, 2008, 03:22:51 a.m.
gata m-am hotarat intru si eu in grup. de la anu"incep productia :hi:
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: crombra din Noiembrie 07, 2008, 04:04:33 a.m.
As dori sa pot face parte din grup dar sincer nu stiu daca am timpul necesar. Eu abia reusesc sa pastoresc stupii. Poate mai incolo sa ma apuc de "stors" venin. :sad:
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: CRISTI M din Noiembrie 07, 2008, 02:48:49 p.m.
De ce nu mai pot pune fotografii ?
Mai incerc .
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: gudas valentin din Noiembrie 07, 2008, 03:05:42 p.m.
Citat din: CRISTI MDe ce nu mai pot pune fotografii ?
Mai incerc .

Sunt mai mari  de 2 (micsoratile)
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: CRISTI M din Noiembrie 07, 2008, 05:13:46 p.m.
Fiola sterila , dop cauciucat , volum 7 ml lichid = 0,5 gr venin uscat
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: D006 din Noiembrie 07, 2008, 06:32:00 p.m.
cu ce pret se vinde 1 gram de venin uscat ???????//
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: PricopArthur din Noiembrie 07, 2008, 10:53:04 p.m.
Citat din: CRISTI MPentru PRICOP                        Cu 2 aparate care se compun din 8 rame colectoare am recoltat in 2007 , 154grame venin uscat .(folosite la 60 fam , cand am avut timp)
Dar cu 2 aparate care se compun din 40 rame colectoare este cu totul altceva cand le folosesti 160 fam. .

Multumim dle Cristi M. Inteleg cofidentialitatea acestei tranzactii, dar nu ii inteleg rostul. Popularizarea unui produs se face aratand macar elementele de baza. Altfel, oricine isi pune intrebari. Nimeni nu cumpara ceva numai pt ca vanzatorul spune ca e bun.
Ce nu inteleg eu, este de ce la acea prezentare na au fost invitati si cineva de pe acest forum, cu atat mai mult cu cat aici s-au purtat cateva discutii despre acest subiect. Nu vad care ar fi fost motivele ca, asa cum spunea un coleg, sa nu fie si cativa curiosi. Sa fie tot pentru a pastra confidentialitatea acestei activitati?
Eu am vrut sa incerc in propria stupina aceasta activitate, dar trebuia sa cumpar aparatul neconditionat, si fara garantia cumpararii veninului din partea lor.
Dv vi se pare o tranzactie transparenta in aceste circumstante? Mie nu.
Va multumesc inca odata pentru primele poze despre aceasta activitate, afisate public.
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: catel din Noiembrie 08, 2008, 03:11:26 a.m.
Citat din: florinpngcu ce pret se vinde 1 gram de venin uscat ???????//

pai dupa cum am citit pe forum depinde de oferta, adica unii cu 52000 euro iar altii chiar cu 150-200 000 euro kg.  :nod:
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: D006 din Noiembrie 08, 2008, 01:08:03 p.m.
media sa inteleg ca este undeva la 100 de euro pt un gram.
e un pret bun.
care sunt efectele in acel an si in anii urmatori asupra familiei in cauza ?
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: D006 din Noiembrie 08, 2008, 01:41:27 p.m.

[youtube=600,480]http://www.youtube.com/v/DGufMaezz_s[/youtube]
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: catel din Noiembrie 08, 2008, 07:57:35 p.m.
Citat din: florinpngmedia sa inteleg ca este undeva la 100 de euro pt un gram.
e un pret bun.
care sunt efectele in acel an si in anii urmatori asupra familiei in cauza ?

cred ca un raspuns o sa-l primesti de la cristi man sau altcineva care colecteaza venin. sunt ferm convins ca mai sunt si altii care colecteaza. de ce nu spun nmk? lesne de inteles: CONCURENTA !!!
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: D006 din Noiembrie 09, 2008, 01:35:19 a.m.
concurenta este foarte buna.
sa inteleg ca piata este saturata si le este teama sa li se diminuieze din vanzari.
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: gudas valentin din Noiembrie 09, 2008, 01:55:08 a.m.
Citat din: florinpngconcurenta este foarte buna.
sa inteleg ca piata este saturata si le este teama sa li se diminuieze din vanzari.

NU,ca o sa extragi tu,si o sa le ofere / g mai putin.
concurenta este foarte buna.
pt cel ce cumpara(in acest caz) :nod:
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: D006 din Noiembrie 09, 2008, 01:16:28 p.m.
Citat din: valy gudas
Citat din: florinpngconcurenta este foarte buna.
sa inteleg ca piata este saturata si le este teama sa li se diminuieze din vanzari.

NU,ca o sa extragi tu,si o sa le ofere / g mai putin.
concurenta este foarte buna.
pt cel ce cumpara(in acest caz) :nod:

Teoretic Florin are dreptate.Practic Valy.
Se lupta pe toate caile posibile pentru indepartarea concurentei atat cu mijloace legale cat si ilegale.
Cum este aici? dupa cate imi dau seama se pare ca exista un sistem inchis cu reguli stricte si se incearca formarea unui al doilea grup.Timpul va arata daca e bine sau nu.
Sa nu se ajunga la ce-a scris Valy.
Batand toba va apare si un cumparator ca sunt multi. :hi:
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: D006 din Noiembrie 09, 2008, 01:29:19 p.m.
o regula universal valabila, cand cantitatea de produs creste efectul va fi scaderea pretului de cumparare.
e crud dar adevarat
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: catel din Noiembrie 09, 2008, 05:55:22 p.m.
Citat din: florinpngo regula universal valabila, cand cantitatea de produs creste efectul va fi scaderea pretului de cumparare.
e crud dar adevarat

momentan cred ca este loc pt. toata lumea, daca facem comparatie cat castig avem dupa o familie de albine in urma consumarii/vanzarii mierii, polenului si propolisului, cred ca se merita sa colectam venin chiar si daca pretul la venin scade. daca D-zeu ma tine sanatos, nici nu ma gandesc sa nu colectez venin incepand cu 2009, chiar cu riscul sa-l vand sub pretul pietei. parerea mea.
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: CRISTI M din Noiembrie 09, 2008, 09:44:21 p.m.
Pretul veninului este in functie de negocierea pe care o ai cu cumparatorul .
Eu il dau DE LA 150-200 EURO/GRAM IN FUNCTIE DE ANALIZE .
Cat despre noile aparate cu 20 rame , NU le-am vazut la munca , Dar am cumparat pentru ca aveam nevoie de ele .
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: CRISTI M din Noiembrie 09, 2008, 09:58:17 p.m.
Citat din: florinpngmedia sa inteleg ca este undeva la 100 de euro pt un gram.
e un pret bun.
care sunt efectele in acel an si in anii urmatori asupra familiei in cauza ?

Sti care sunt efectele in primul an ?Nu sti iti spun eu :
1 scade putin productia de miere marfa cu15%
2 scade foarte mult timpul tau liber
3 creste riscul de a fi invidiat de anumiti "prieteni "
4 muncesti de-ti sar copacele
5 la sfarsitul verii te trezesti cu cateva sute sau mii de euro in cont
6 trebuie sa-i imparti cu sotia
Asta am observat eu in decurs de 3 ani .
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: CRISTI M din Noiembrie 09, 2008, 11:42:20 p.m.
Citat din: PricopArthur
Citat din: CRISTI MPentru PRICOP                        Cu 2 aparate care se compun din 8 rame colectoare am recoltat in 2007 , 154grame venin uscat .(folosite la 60 fam , cand am avut timp)
Dar cu 2 aparate care se compun din 40 rame colectoare este cu totul altceva cand le folosesti 160 fam. .

Multumim dle Cristi M. Inteleg cofidentialitatea acestei tranzactii, dar nu ii inteleg rostul. Popularizarea unui produs se face aratand macar elementele de baza. Altfel, oricine isi pune intrebari. Nimeni nu cumpara ceva numai pt ca vanzatorul spune ca e bun.
Ce nu inteleg eu, este de ce la acea prezentare na au fost invitati si cineva de pe acest forum, cu atat mai mult cu cat aici s-au purtat cateva discutii despre acest subiect. Nu vad care ar fi fost motivele ca, asa cum spunea un coleg, sa nu fie si cativa curiosi. Sa fie tot pentru a pastra confidentialitatea acestei activitati?
Eu am vrut sa incerc in propria stupina aceasta activitate, dar trebuia sa cumpar aparatul neconditionat, si fara garantia cumpararii veninului din partea lor.
Dv vi se pare o tranzactie transparenta in aceste circumstante? Mie nu.
Va multumesc inca odata pentru primele poze despre aceasta activitate, afisate public.

Domnule Pricop eu am cumparat astfel de aparate pentru ca ma ajuta la extractie , EU SUNT UN APICULTOR CARE A CUMPARAT APARATE DE EXTRAS VENIN DE LA EPSICOM  ACUM 4 ANI , (OMUL NU MI-A GARANTAT DESFACEREA ) . TOTUL A FOST PE RISCUL MEU .
Am avut noroc ca am gasit desfacere singur sau mai bine zis ajutat de o apicultoare din Sibiu .
Aveti cuvantul meu ca nu sunt decat un apicultor care extrage si vinde venin , venin recoltat cu ajutorul aparatelor CUMPARATE de le domnul Galcescu
Cu stima si respect CRISTI M .
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: D006 din Noiembrie 09, 2008, 11:53:14 p.m.
Si cand ma gandeam sa colectez venin apare reclama agresiva.Ce e mult strica.
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: CRISTI M din Noiembrie 10, 2008, 12:06:38 a.m.
Daca asa reiese dupa ce tu iti dai cuvantul , este foarte nasol
Cred ca tu nu ai si nici nu vei avea "CUVANT " IN VIATA TA .
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: catel din Noiembrie 10, 2008, 03:59:20 a.m.
Citat din: teinegru64Si cand ma gandeam sa colectez venin apare reclama agresiva.Ce e mult strica.

daca nu o sa va tineti de cuvant o sa regrete cele doua parti :
NOI ca nu va avem in grup
DVS ca nu sunteti cu noi.
in ce masura sunt regretele depinde de ... "NOI" si "DVS"
cred ca o sa se calmeze si spiritele incet.
sanatate si bunavointa sa avem !
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: catel din Noiembrie 10, 2008, 04:06:18 a.m.
Citat din: CRISTI MDaca asa reiese dupa ce tu iti dai cuvantul , este foarte nasol
Cred ca tu nu ai si nici nu vei avea "CUVANT " IN VIATA TA .

cristi da pe cine esti asa pornit? lasa ca lucrurile o sa se rezolve de la ... sine.
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: catel din Noiembrie 10, 2008, 04:15:11 a.m.
..."venin recoltat cu ajutorul aparatelor CUMPARATE de le domnul Galcescu"
cristi, io noi nu zicem ca aparatele lui d-nul galcescu nu sunt bune. pb. este ca nu se prea pricepe la vanzari, dupa parerea mea. am pus o gramada de intrebari toti, am vb si la tel cu el. nu stiu parca avea prea multe pe cap si nu avea timp sa ne raspunda sau nu era in masura sa ne dea anumite raspunsuri.
acum sincer sa spun, daca citeste ar fi bine sa-si repare un pic din greselile facute. am vrut si eu sa vad aparatele neaparat la lucru, ok. treaba cu confidentialitatea este buna, dar de ce nu a spus nea galcescu: "mai baieti vad ca sunteti multi interesati, asa ca peste 3 zile vin in CJ sau SJ cu 3-4 aparate si le testam la unul dintre stupinele voastre". eu asa as fi gandit daca as avea aparate care sunt sigur pe ele si vreau sa fac vanzare.
voi ce spuneti ?
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: PricopArthur din Noiembrie 10, 2008, 02:28:40 p.m.
Citat din: CRISTI M
Citat din: PricopArthur
Citat din: CRISTI MPentru PRICOP                        Cu 2 aparate care se compun din 8 rame colectoare am recoltat in 2007 , 154grame venin uscat .(folosite la 60 fam , cand am avut timp)
Dar cu 2 aparate care se compun din 40 rame colectoare este cu totul altceva cand le folosesti 160 fam. .

Multumim dle Cristi M. Inteleg cofidentialitatea acestei tranzactii, dar nu ii inteleg rostul. Popularizarea unui produs se face aratand macar elementele de baza. Altfel, oricine isi pune intrebari. Nimeni nu cumpara ceva numai pt ca vanzatorul spune ca e bun.
Ce nu inteleg eu, este de ce la acea prezentare na au fost invitati si cineva de pe acest forum, cu atat mai mult cu cat aici s-au purtat cateva discutii despre acest subiect. Nu vad care ar fi fost motivele ca, asa cum spunea un coleg, sa nu fie si cativa curiosi. Sa fie tot pentru a pastra confidentialitatea acestei activitati?
Eu am vrut sa incerc in propria stupina aceasta activitate, dar trebuia sa cumpar aparatul neconditionat, si fara garantia cumpararii veninului din partea lor.
Dv vi se pare o tranzactie transparenta in aceste circumstante? Mie nu.
Va multumesc inca odata pentru primele poze despre aceasta activitate, afisate public.

Domnule Pricop eu am cumparat astfel de aparate pentru ca ma ajuta la extractie , EU SUNT UN APICULTOR CARE A CUMPARAT APARATE DE EXTRAS VENIN DE LA EPSICOM  ACUM 4 ANI , (OMUL NU MI-A GARANTAT DESFACEREA ) . TOTUL A FOST PE RISCUL MEU .
Am avut noroc ca am gasit desfacere singur sau mai bine zis ajutat de o apicultoare din Sibiu .
Aveti cuvantul meu ca nu sunt decat un apicultor care extrage si vinde venin , venin recoltat cu ajutorul aparatelor CUMPARATE de le domnul Galcescu
Cu stima si respect CRISTI M .

Va cred pe cuvant. Dar asta a fost discutia intre noi, si  si nu vad ce asi putea sa fac cu veninul daca nu pot sa il vand. In casa nu folosesc asa ceva.
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: PricopArthur din Noiembrie 10, 2008, 02:31:19 p.m.
Citat din: catel..."venin recoltat cu ajutorul aparatelor CUMPARATE de le domnul Galcescu"
cristi, io noi nu zicem ca aparatele lui d-nul galcescu nu sunt bune. pb. este ca nu se prea pricepe la vanzari, dupa parerea mea. am pus o gramada de intrebari toti, am vb si la tel cu el. nu stiu parca avea prea multe pe cap si nu avea timp sa ne raspunda sau nu era in masura sa ne dea anumite raspunsuri.
acum sincer sa spun, daca citeste ar fi bine sa-si repare un pic din greselile facute. am vrut si eu sa vad aparatele neaparat la lucru, ok. treaba cu confidentialitatea este buna, dar de ce nu a spus nea galcescu: "mai baieti vad ca sunteti multi interesati, asa ca peste 3 zile vin in CJ sau SJ cu 3-4 aparate si le testam la unul dintre stupinele voastre". eu asa as fi gandit daca as avea aparate care sunt sigur pe ele si vreau sa fac vanzare.
voi ce spuneti ?

Acelas lucru s-ar fi putut intampla in Dobrogea.
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: CRISTI M din Noiembrie 10, 2008, 04:27:46 p.m.
Citat din: catel
Citat din: CRISTI MDaca asa reiese dupa ce tu iti dai cuvantul , este foarte nasol
Cred ca tu nu ai si nici nu vei avea "CUVANT " IN VIATA TA .

cristi da pe cine esti asa pornit? lasa ca lucrurile o sa se rezolve de la ... sine.

         Imi cer scuze daca am reusit sa supar multe persoane prin postarea acestor fotografii , am vrut doar sa vada si apicultorii noi ca in Romania se extrage venin la greu .
        Nu o sa mai postez nimic de aici inainte .
       Ma puteti contacta la tel. 0740425121  Cristi M  pentru informatii in legatura cu veninul de albine
     Am incercat doar sa  va ajut ,
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: catel din Noiembrie 10, 2008, 04:46:05 p.m.
Citat din: CRISTI M
Citat din: catel
Citat din: CRISTI MDaca asa reiese dupa ce tu iti dai cuvantul , este foarte nasol
Cred ca tu nu ai si nici nu vei avea "CUVANT " IN VIATA TA .

cristi da pe cine esti asa pornit? lasa ca lucrurile o sa se rezolve de la ... sine.

         Imi cer scuze daca am reusit sa supar multe persoane prin postarea acestor fotografii , am vrut doar sa vada si apicultorii noi ca in Romania se extrage venin la greu .
        Nu o sa mai postez nimic de aici inainte .
       Ma puteti contacta la tel. 0740425121  Cristi M  pentru informatii in legatura cu veninul de albine
     Am incercat doar sa  va ajut ,

asta inseamna ca la unii le-ai facut jocul.parerile sunt impartite. nimeni nu poate sa-ti ia ce ai invatat. asa ca :
" LASA  LUMEA  SA  VORBEASCA  ASTA-I  ROSTUL  EI."
mergem inainte ! cele bune sa se-adune cele rele sa se spele.
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: catel din Noiembrie 10, 2008, 04:52:39 p.m.
Citat din: PricopArthur
Citat din: CRISTI M
Citat din: PricopArthur
Multumim dle Cristi M. Inteleg cofidentialitatea acestei tranzactii, dar nu ii inteleg rostul. Popularizarea unui produs se face aratand macar elementele de baza. Altfel, oricine isi pune intrebari. Nimeni nu cumpara ceva numai pt ca vanzatorul spune ca e bun.
Ce nu inteleg eu, este de ce la acea prezentare na au fost invitati si cineva de pe acest forum, cu atat mai mult cu cat aici s-au purtat cateva discutii despre acest subiect. Nu vad care ar fi fost motivele ca, asa cum spunea un coleg, sa nu fie si cativa curiosi. Sa fie tot pentru a pastra confidentialitatea acestei activitati?
Eu am vrut sa incerc in propria stupina aceasta activitate, dar trebuia sa cumpar aparatul neconditionat, si fara garantia cumpararii veninului din partea lor.
Dv vi se pare o tranzactie transparenta in aceste circumstante? Mie nu.
Va multumesc inca odata pentru primele poze despre aceasta activitate, afisate public.

Domnule Pricop eu am cumparat astfel de aparate pentru ca ma ajuta la extractie , EU SUNT UN APICULTOR CARE A CUMPARAT APARATE DE EXTRAS VENIN DE LA EPSICOM  ACUM 4 ANI , (OMUL NU MI-A GARANTAT DESFACEREA ) . TOTUL A FOST PE RISCUL MEU .
Am avut noroc ca am gasit desfacere singur sau mai bine zis ajutat de o apicultoare din Sibiu .
Aveti cuvantul meu ca nu sunt decat un apicultor care extrage si vinde venin , venin recoltat cu ajutorul aparatelor CUMPARATE de le domnul Galcescu
Cu stima si respect CRISTI M .

Va cred pe cuvant. Dar asta a fost discutia intre noi, si asta a fost discutia intre noi, si nu vad ce asi putea sa fac cu veninul daca nu pot sa il vand. In casa nu folosesc asa ceva.

io cred ca il puteti folosi si in casa. numa domne feri sa aveti nevoie de el.
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: PricopArthur din Noiembrie 11, 2008, 01:08:39 a.m.
Citat din: catel din Noiembrie 10, 2008, 04:52:39 p.m.io cred ca il puteti folosi si in casa. numa domne feri sa aveti nevoie de el.

Nu veniti la mine la o cafea atunci?
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: catel din Noiembrie 11, 2008, 04:23:03 a.m.
Citat din: PricopArthur din Noiembrie 11, 2008, 01:08:39 a.m.
Citat din: catel din Noiembrie 10, 2008, 04:52:39 p.m.io cred ca il puteti folosi si in casa. numa domne feri sa aveti nevoie de el.

Nu veniti la mine la o cafea atunci?

cand ajung in zona. numai cafeaua sa fie cu miere si zeama de lamaie. asa is io mai pretentios.
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: PricopArthur din Noiembrie 23, 2008, 01:13:17 p.m.
Citat din: catel din Noiembrie 11, 2008, 04:23:03 a.m.
Citat din: PricopArthur din Noiembrie 11, 2008, 01:08:39 a.m.
Citat din: catel din Noiembrie 10, 2008, 04:52:39 p.m.io cred ca il puteti folosi si in casa. numa domne feri sa aveti nevoie de el.

Nu veniti la mine la o cafea atunci?

cand ajung in zona. numai cafeaua sa fie cu miere si zeama de lamaie. asa is io mai pretentios.

Esti bine venit! indulcita cu miere de rapita.
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: soripan din Ianuarie 05, 2009, 03:53:17 a.m.
Catre EPSICOM.
Dragul meu. Am in dotare aparat care merge cu 10 rame colectoare concomitent. Asa e livrat. Poare Lucra simultan pe 20. 
Ca sa nu lungim vorba, pentru ca te feresti sa ne spui DACA SI IN CE CONDITII ACHIZITIONATI VENIN,  PROPUN SA TESTAM APARATELE, pe al meu in stupina ta si "jucaria" de 4 rame pe care ne-o propui in stupina mea.
Nu vreau sa fiu malitios insa, ce am vazut in imaginile de sus, nu-i decat o jucarie.
Sincer as dori sa ma insel, drept pentru care propun sa le testam. In mod deosebit, EFICIENTA! Cat despre cat de "rele" se manifesta albina, nu-i relevant pt. mine.
PS. CINE ARE CURIOZITATE IN ACEST DOMENIU, OFER APARATUL PENTRU TEST, contra unei minime garanti.
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: CRISTI M din Ianuarie 05, 2009, 09:00:02 p.m.
Citat din: soripanCatre EPSICOM.
Dragul meu. Am in dotare aparat care merge cu 10 rame colectoare concomitent. Asa e livrat. Poare Lucra simultan pe 20. 
Ca sa nu lungim vorba, pentru ca te feresti sa ne spui DACA SI IN CE CONDITII ACHIZITIONATI VENIN,  PROPUN SA TESTAM APARATELE, pe al meu in stupina ta si "jucaria" de 4 rame pe care ne-o propui in stupina mea.
Nu vreau sa fiu malitios insa, ce am vazut in imaginile de sus, nu-i decat o jucarie.
Sincer as dori sa ma insel, drept pentru care propun sa le testam. In mod deosebit, EFICIENTA! Cat despre cat de "rele" se manifesta albina, nu-i relevant pt. mine.
PS. CINE ARE CURIOZITATE IN ACEST DOMENIU, OFER APARATUL PENTRU TEST, contra unei minime garanti.

  Salutare , eu doresc sa fac o testare cu aparatul dumneavoastra .
Va rog sa lasati pe privat ceva date de contact .
Multumesc anticipat .
Cu respest Cristi M
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: PricopArthur din Ianuarie 05, 2009, 11:59:33 p.m.
Domnule  soripan, in primul rand va urez un nou an mai bun! apoi va multumim ca ati postat pe acest forum, la aceasta problema spinoasa. Probabil ca ati citit ceeace s-a postat pana acum despre colectarea veninului (sau mai degraba discutiile in acest sens).
Ce doresc cativa apicultori si nu numai, este un colector de venin fiabil, si ceeace este cel mai important, posibilitatea de a putea sa si vanda aceasta marfa.
Sper ca prezenta dumneavoastra sa fie ca o gura de oxigen pentru noi.
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: soripan din Ianuarie 23, 2009, 03:13:17 a.m.
Fie al naibi de timp, nici nu stiu cand au trecut atatea zile de la prima postare. Sincer sa fiu sunt preocupat de problema alegerilor ACA in acest moment. Ar fi bine ca acest lucru sa ne preocupe pe fiecare din noi. DACA IESE BINE, s-ar putea sa fie si CERINTA DE VENIN. Cei "batrani" stiu ca ACA lua pe vremuri venin la en-gros cu pretul a 4 DACII/ kG, IAR APARATUL COSTA 100 000 LEI.(o avere)!!!!!!!!!! Costa mult, e adevarat, insa NU ERA O JUCARIE pe 4 rame  !!!!!  Pe mine ma enerva PRODUCTIVITATEA LA 10 RAME!!!
      DOMNILOR, tinand cont ca pentru vara am comanda de ROI LA PACHET si de MATCI, PRIMAVARA este ocupata. Va promit insa, ca in iulie sau august, am sa fac tot posibilul sa fac o demonstratie la "CATEL-DOG"IN STUPINA, unde am sa-l invit si pe CRISTI M. cu aparatul lui. Eventual pe cel ce a facut aparatul cumparat de Cristi. Cei interesati pot veni deasemeni, si impreuna sa tragem concluzii.  In rest... sunt numai "comentarii"!!!
      Tin sa precizez ca eu nu am "CONTRACT DE CONFIDENTIALITATE" cu nimeni, asa incat pot face ce vreau cu aparatul!!!
       In alta ordine de idei, sa fi-ti comvinsi ca veninul, cat de curand, va fi cautat.
      Cu stma,
PS   Cristi, daca ma cautai pe privat, cu placere intorceam vizita.
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: catel din Ianuarie 25, 2009, 01:48:39 a.m.
Citat din: soripanFie al naibi de timp, nici nu stiu cand au trecut atatea zile de la prima postare. Sincer sa fiu sunt preocupat de problema alegerilor ACA in acest moment. Ar fi bine ca acest lucru sa ne preocupe pe fiecare din noi. DACA IESE BINE, s-ar putea sa fie si CERINTA DE VENIN. Cei "batrani" stiu ca ACA lua pe vremuri venin la en-gros cu pretul a 4 DACII/ kG, IAR APARATUL COSTA 100 000 LEI.(o avere)!!!!!!!!!! Costa mult, e adevarat, insa NU ERA O JUCARIE pe 4 rame  !!!!!  Pe mine ma enerva PRODUCTIVITATEA LA 10 RAME!!!
      DOMNILOR, tinand cont ca pentru vara am comanda de ROI LA PACHET si de MATCI, PRIMAVARA este ocupata. Va promit insa, ca in iulie sau august, am sa fac tot posibilul sa fac o demonstratie la "CATEL-DOG"IN STUPINA, unde am sa-l invit si pe CRISTI M. cu aparatul lui. Eventual pe cel ce a facut aparatul cumparat de Cristi. Cei interesati pot veni deasemeni, si impreuna sa tragem concluzii.  In rest... sunt numai "comentarii"!!!
      Tin sa precizez ca eu nu am "CONTRACT DE CONFIDENTIALITATE" cu nimeni, asa incat pot face ce vreau cu aparatul!!!
       In alta ordine de idei, sa fi-ti comvinsi ca veninul, cat de curand, va fi cautat.
      Cu stma,
PS   Cristi, daca ma cautai pe privat, cu placere intorceam vizita.

sorine ii greu pt. majoritatea sa porneasca un lucru nou. insa unora le place sa stea pe banca de rezerva pana vad jocul, pe urma cand este usor intra si ei.
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: soripan din Ianuarie 25, 2009, 04:06:54 a.m.
Nelu, asa este!!!!!!!!!!!!!  I-mi aduc aminte cu nostalgie de inceputurile mele in albinarit. Cate intrebari, cata suspiciune la raspunsurile primite!!!! Mai ales CATA DORINTA!!!!!!!
     APRECIEZ SINCER dorinta multora dintre voi de CUNOASTERE si implementare in activitatea din stupine A PROCEDEULUI DE RECOLTARE VENIN. Sunt incantat sa constat ca sunt multi tineri interesati. Sunt dezamagit insa de faptul ca multi, inainte sa ia contact cu fenomenul in sine, sunt interesati DE PRETUL PE GRAM!!!!!!!!!!! DE CASTIG!!!!!!!
     Prieteni, NOI SUNTEM APICULTORI, facem miere(ca asta stim), facem polen, ceara, roi, matci...etc(ca asta stim), ACUM -zic- FACEM SI VENIN ("ca stim":wink:!!!!!!!!!!    Deci SUNTEM PRODUCATORI. Negustori in nici un caz nu suntem cu toate ca TOTI NE DORIM.
     Trebuie sa intelegem o data pentru totdeauna ca in ziua de azi diviziunea muncii trebuie respectata, drumul produsului de la fabricant la client trece prin "marcheting"!!!  Adica pe la negustorul care a gasit clientul cu efortul si cu cheltuiala lui. 
      Eu unul nu pot sa fiu si pe camp cu albinele si dupa clienti in acelasi timp. Platesc sa mi se ia produsele celui care STIE SA GASEASCA CLIENTII! Nu-mi comvine dar nu am de ales, insa m-am impacat cu ideea. Am devenit realist, nemaivisand sa fiu si producator si negustor.
      Apropos de producatorul-negustor: pe piata in Ploiesti este un "stupar-negustor" care vinde la taraba 350 de zile din an. L-am vazut dimineata, la pranz si seara la taraba in rarele vizite ale mele prin targ. Un alt tarabagiu mi-a comfirmat ca-i nelipsit din piata.  Ma intreb si va intreb, cum e posibil!?
      Hai ca am sarit calul cu srisu`!
      Sa auzim de bine!
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: catel din Ianuarie 26, 2009, 12:08:30 a.m.
Citat din: soripanNelu, asa este!!!!!!!!!!!!!  I-mi aduc aminte cu nostalgie de inceputurile mele in albinarit. Cate intrebari, cata suspiciune la raspunsurile primite!!!! Mai ales CATA DORINTA!!!!!!!
     APRECIEZ SINCER dorinta multora dintre voi de CUNOASTERE si implementare in activitatea din stupine A PROCEDEULUI DE RECOLTARE VENIN. Sunt incantat sa constat ca sunt multi tineri interesati. Sunt dezamagit insa de faptul ca multi, inainte sa ia contact cu fenomenul in sine, sunt interesati DE PRETUL PE GRAM!!!!!!!!!!! DE CASTIG!!!!!!!
     Prieteni, NOI SUNTEM APICULTORI, facem miere(ca asta stim), facem polen, ceara, roi, matci...etc(ca asta stim), ACUM -zic- FACEM SI VENIN ("ca stim":wink:!!!!!!!!!!    Deci SUNTEM PRODUCATORI. Negustori in nici un caz nu suntem cu toate ca TOTI NE DORIM.
     Trebuie sa intelegem o data pentru totdeauna ca in ziua de azi diviziunea muncii trebuie respectata, drumul produsului de la fabricant la client trece prin "marcheting"!!!  Adica pe la negustorul care a gasit clientul cu efortul si cu cheltuiala lui. 
      Eu unul nu pot sa fiu si pe camp cu albinele si dupa clienti in acelasi timp. Platesc sa mi se ia produsele celui care STIE SA GASEASCA CLIENTII! Nu-mi comvine dar nu am de ales, insa m-am impacat cu ideea. Am devenit realist, nemaivisand sa fiu si producator si negustor.
      Apropos de producatorul-negustor: pe piata in Ploiesti este un "stupar-negustor" care vinde la taraba 350 de zile din an. L-am vazut dimineata, la pranz si seara la taraba in rarele vizite ale mele prin targ. Un alt tarabagiu mi-a comfirmat ca-i nelipsit din piata.  Ma intreb si va intreb, cum e posibil!?
      Hai ca am sarit calul cu srisu`!
      Sa auzim de bine!

un prieten a intalnit un caz din asta in SM, in piata mare si la intrebat ca are multi stupi de are atata miere, ooooooo o, o suta si ceva si amu veni capacul ...  "si cand D-zo ai timp sa te mai ocupi de ei ?"  AAAAAAAA ... poi stii ca....
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: D006 din Iunie 08, 2009, 04:17:49 a.m.
Buna seara
Ce inseamna "aparat cu 4 rame colectoare"? Adica un aparat este suficient la 4 stupi sau....? Eu am citit si rascitit acest topic, dar poate mi-a scapat acest lucru important. La 20 de stupi cate colectoare imi sunt suficiente?
Multumiri celor care cer si celor care ofera informatii in acest topic!
O seara placuta si racoroasa!
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: CRISTI M din Iulie 27, 2009, 10:40:35 p.m.
Citat din: AdrianIMBuna seara
Ce inseamna "aparat cu 4 rame colectoare"? Adica un aparat este suficient la 4 stupi sau....? Eu am citit si rascitit acest topic, dar poate mi-a scapat acest lucru important. La 20 de stupi cate colectoare imi sunt suficiente?
Multumiri celor care cer si celor care ofera informatii in acest topic!
O seara placuta si racoroasa!

Cam tarziu raspunsul ( mai bine mai tarziu decat niciodata ) .
La 20 de stupi este suficient un singur aparat .
Ramele colectoare sunt acele "placi " pe care albinele inteapa si isi lasa veninul , in urma impulsului electric , sunt aparate cu una sau mai multe rame colectoare sau PLACI ACTIVE . Depinde de puterea aparatului ( cate poate duce ) .
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: D006 din Septembrie 21, 2009, 05:16:26 a.m.
Dl Cristi, mai este valabil numarul 0740425121? Imi puteti spune cand pot suna ca sa nu deranjez? Multumesc anticipat.
Titlu: ce ziceti colegi
Scris de: CRISTI M din Septembrie 22, 2009, 04:25:33 a.m.
Nr este valabil , puteti suna oricand si la orice ora intre intervalul 7 si 22 .
Titlu: Re: ce ziceti colegi
Scris de: catel din August 04, 2010, 04:30:37 p.m.
si cand ma gandesc la ce discutii  erau acum 2 ani ...
Titlu: Re: ce ziceti colegi
Scris de: CRISTI M din August 05, 2010, 01:20:20 a.m.
"Sefu " .... asta a fost demult  :nod: ...... acum , probabil recolteaza venin si la iarna cauta sa-l valorifice (este o varianta ) sau ( a 2 varianta ) fac plaja pe undeva  :rotfl:
Titlu: Re: ce ziceti colegi
Scris de: catel din August 05, 2010, 12:59:13 p.m.
:), da, bine ai spus, o sa caute sa-l valorifice. da parca vad ca unii tot asa in secret.