CRACIUN FERICIT
Vreau sa deschid acest topic incepand prin a ura tuturor apicultorilor si nu numai sarbatori fericite cu multe bucurii si impliniri sanatate si fericire
Domnul Iisus sa v-a aiba in paza si saa ne bucuram crestineste de nasterea sa
vreau sa multumesc anticipat tuturor celor care vor posta sau vor deschide aceasta pagina
cu stima pt toti apicultorii Gaby
bine ai venit!
sarbatori fericite!
Sarbatori fericite !!! :welcome:
Bine ai venit ! Multumim pentru urari ! :thanks:
CRACIUN FERICIT!
:welcome:
Sa-ti traiasca :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz:
v-a multumesc pt urarile de bun venit
primul meu stup primit de la un apicultor cu state vechi
07/07/2011 :uimit:
dar ceva cu 2013 :roll:
:hi:
Bine ai venit !
Din ce directie iti bate soarele. Mi s-a parut ca e pus la umbra.
fata este spre sud
din acest an
zona unde e amplasata mica stupina
zona-i frumoasa dar nu vad stupina :hi:
stupina nu se vede in aceasta poza
aici se vede putin si stupina
Am reperat-o dupa solar. Zona de povesti .
adevarat Bucovina este recunoscuta pt peisajele sale mirifice iar aceasta zona in special fiind denumita si comuna muzeu datorita pitorestilor fatade ale caselor traditionale care sunt impodobite cu motive nationale la fel ca pe costumele populare care se poarta pe aici
COM.MUZEU CIOCANESTI SV
M-au mancat muntii vostrii in tinerete, cand faceam sport de performanta. Antrenorul statea la baza si noi trebuia sa-i urcam la inceput in fuga apoi in 4 labe spre varf. Cele mai grele cantonamente in zona voastra le-am avut. Nu mai aveam nevoie de slabire pt. a intra in categorie dupa 2 - 3 saptamani de N. Bucovinei.
unde mai exact in nordul bucovinei si ce sport ai facut box,judo
lupte libere si lupte greco romane. era o tabara pe vremea lui raposatu ...
Aho aho copii si frati
Stati putin si nu manati
Langa boi va alaturati
Si cuvantul ascultati
Maine anul se noieste
Plugusorul se porneste
Si incepem a ura
Pe la case a colinda
Fie ca noul an sa aduca tuturor apicultorilor si nu numai sanatate ,dragoste ,fericire si implinirea tuturor dorintelor bune
butoaie pline de miere si iernare usoara
LA MULTI SI BUNI ANI!!!
La multi ani ! : sampanie:
stupi de anul acesta
cutii noi proaspat vopsite
Pt ce sunt 2 urdinise la noi lazi? o sa fie 2 familii in lada?...
o sa iernez 2in1
Se vede cine e gospodar. Te-ai gandit de pe acum la toate. Bravo ! Asta da organizare !
buna ziua dragi apicultori m-ai vechi sau m-ai noi
a-si dori niste pareri privind fagurii artificiali produsi de IF FAGURI MURESAN din Bistrita cei care au cumparat ce parere au sunt buni sau nu prea
sunt de calitate sau lasa de dorit
multumesc
Salut Gaby!
Eu am folosit si anul trecut si anul acesta. Nu am observat nimic negativ. Au fost luati in lucru la fel de repede ca si cei de Apisrom.
la ce pret i-ai achizitionat anu asta?
Daca imi aduc bine aminte, cred ca 35/kg
buna
cine ma poate ajuta cu niste puieti de salcam vreau sa ii plantez in primavara
Sal Gaby.. daca nu gasesti la colegi cauta in zona ta ceva pepiniera a ocolului silvic si du-te direct la seful pepinierei si sper ca te va ajuta destul de ieftin.
Asa mi-am luat eu la mine in zona acum citiva ani 400 de puieti de gladita de la o pepiniera a ocolului silvic la mica intelegere cu seful pepinierei .
salut
foarte corect ce spui doar ca in zona noastra de munte in pepiniere nu se gasesc decat rasinoase
brad,molid,pin,si larita
daca ar fi salcam nu a-si fi lansat acest apel
multumesc oricum si Craciun fericit si an nou cu bine
In zona de munte salcamul nu prea da miere. Salcamul este o specie care iubeste caldura si are nevoie de caldura in perioada infloririi, atat in timpul zilei cat si noaptea, pentru a secreta nectar. Ori in zona de munte astfel de conditii se intalnesc cam odata la 5-7 ani. Daca mai e si pe versantul nordic sunt slabe sanse sa dea miere.
Daca treci prin Gorj suna-ma si te rezolv eu. Distanta e prea mare iar la kg transportul nu merita. Ar mai fi solutia de seminte. Insa seminte are doar tecarul (salcamul care face teci).
Citat din: bucovineanu din Decembrie 22, 2015, 06:04:23 PM
In zona de munte salcamul nu prea da miere. Salcamul este o specie care iubeste caldura si are nevoie de caldura in perioada infloririi, atat in timpul zilei cat si noaptea, pentru a secreta nectar. Ori in zona de munte astfel de conditii se intalnesc cam odata la 5-7 ani. Daca mai e si pe versantul nordic sunt slabe sanse sa dea miere.
Exact asta am vrut sa-ti spun si eu. Salcamul nu da miere in orice zona si ar fi bine intai sa verifici. La nemti, de ex, doar intr-un singur land se pbtin productii mai mari de miere de salcam, desi de altfel acest sort de miere are cautare acolo. Pe de alta parte am citit undeva la italieni ca au importat salcami din Ungaria si se laudau ca la ei ar da dublu miere/ha fata de ce spuneau ungurii ca da.
Verifica daca frunza salcamului in zona ta nu se ingalbeneste. Daca se ingalbeneste atunci nu va da productii. Ce zice domnul stefan1 este corect. Daca vrei vorbesc cu cineva de la Romsilva din zona mea. Mi-a dat mie cativa puieti si stiu ca au pepiniera in Bacau.
Buna ziua tuturor
In primul rand vreau sa multumesc celor care au postat in topicul anterior si eu nu am m-ai raspuns
Acum vreau sa v-a relatez o situatie si poate cei cu m-ai multa sau m-ai putina experienta i ale apiculturii ma vor putea lumina
In urma cu doua zile am facut un control auditiv stupilor pe care ii detin si am avut surpriza neplacuta ca doi dintre ei sa nu raspunda prezent la apel ,am deschis stupii respectivi si am constatat ca au murit ,unul dintre ei avea inca rezerve de cca 1/2 kg de miere in ramele unde ara amplasat ghemul si totodata deasupra pe rame avea si o turta energetica (de care nu s-au atins) iar al doilea terminase rezervele de miere dar avea de asemenea turta energetice de care nu s-a atins deloc ghemul fiind amplasat exact sub turta ,deci aveau acces usor la ea .
precizez ca erau roi naturali din vara si erau pe 4 rame
care ar fi cauzele pierderii lor dupa parerea dv
pana acum nu am m-ai avut pierderi in nici o iarna avand roi si pe 2 rame (deci m-ai slabi ca astia) ,dar au supravietuit
astept parerile si sfaturile dv
multumesc
... daca au avut ceva puiet ghemul de iernare nu s-au mai deplasat dupa mincare .
D
Ghemul a fost destul de mic, probabil au avut ceva puiet, au consumat mai mult, i-a prins vremea geroasa si nu s-au putut deplasa dupa mancare si au murit de foame. Roiurile mici au sanse sa treaca o iarna cu multe zile geroase, numai daca la intrarea in iarna au ramele aproape pline.
ar putea sa se uite pe rame dupa puiet, daca gaseste puiet se plaica motivul: "nu s-a deplasat dupa miere" daca nu are puiet ceva probleme de sanatate au fost :)
Mai dau doua posibile cauze:
- varroa; la o infestare mare, albinele 'se foiesc' si nu pot mentine ghemul. Daca ghemul nu-i compact, nu se poate mentine temperatura necesara.
- paduchele traheal; albinele au dificultati de respirare, de multe ori se deplaseaza in zonele de lada cu circulatie mai mare de aer si la fel se dezorganizeaza ghemul.
Am verificat si nu am gasit puiet iar in zona asta nu sa intamplat sa gasesc puiet dupa data de 15 septembrie pana la sfarsitul lui februarie
In toamna am facut trei tretamente antivarooa in lipsa totala a puietului cu varachet
Buna
Stie cineva ce acte sunt necesare pt. a obtine ,,documentul de inregistrare dsv , si cam ce costuri implica
Trebuie sa ai stupii declarati la registrul agricol de la primarie. Iei adeverinta de la primarie si te duci la doctorul veterinar de zona. O sa-ti ia cam 2 lei pt fiecare stup pe care il declari (adeverinta se da pe un nr de familii de stupi), iti face cererea pt dsv sau mai bine zis dosarul. Te duci la dsv si costa in jur de 200 ron dar cred ca difera de la judet la judet. Dc actele sunt in regula si sunt toate iti spun aia cand sa revii ca sa-ti iei adeverinta sau autorizatia cum ii spune. Asta-i tot.