Forum discuții apicole Apiardeal

STUPINE => SUNT ÎNCEPĂTOR => Subiect creat de: bologanikolae din Mai 07, 2013, 02:11:15 PM

Titlu: rapita
Scris de: bologanikolae din Mai 07, 2013, 02:11:15 PM
am cules destul de bun la rapita
credeti ca ar trebui sa pun catul?

mentionez ca sunt din turda jud cluj
si fetele aproape au umplut 2 rame cu miere in corp .

multumesc anticipat .
Titlu: Re: rapita
Scris de: bologanikolae din Mai 07, 2013, 02:13:15 PM
inca nu a inflorit salcamul
Titlu: Re: rapita
Scris de: stefan1 din Mai 08, 2013, 01:14:38 AM
  Totdeauna nectarul are nevoie de suprafata mai mare de 'imprastiere' pentru a se evapora din el apa. Uneori lipsa de spatiu face sa se piarda mult din productie. Deci daca ai cules bun si toti fagurii din cuib sunt ocupati , trebuiesc caturi. Salcamul anul asta va fi mai devreme ca de obicei, in doua-trei zile eu cred ca va inflori. Ramane problema amestecului mierii de rapita cu cea de salcam. Daca nu extragi, chiar daca pui catul numai cand incepe culesul de salcam, albinele vor urca mierea de rapita imprastiata prin cuib in cat si tot vei avea miere amestecata.
Titlu: Re: rapita
Scris de: bologanikolae din Mai 08, 2013, 02:10:36 PM
exista vreun inconvenient daca se amesteca mierea cea de rapita cu salcam?
Titlu: Re: rapita
Scris de: pistol28 din Mai 08, 2013, 07:15:07 PM
........ mierea de salcam si de mana nu cristalizeaza deloc, deoarece contin mai multa fructoza, in timp ce la mierea de rapita, tei, floarea-soarelui, poliflora, care contin mai multa glucoza, cristalizarea se produce mai mult mai rapid, chiar la cateva saptamani de la extractie.
Mierea se cristalizeaza la temperaturi intre 10 si 20 de grade. Temperaturile de peste 20 de grade si cele scazute sub 0 grade impiedica cristalizarea.
Sursa: http://www.curademiere.ro/mierea-cristalizata-o-garantie-a-calitatii/ (http://www.curademiere.ro/mierea-cristalizata-o-garantie-a-calitatii/)