Buna ziua! Am descoperit ieri acasa, o gramada de borcanele mici si mari, incepute unele altele nu, cu miere de albine adunate de prin lumea intreaga - miere de lamai, de bergamota cred, poliflora, de pin -turceasca! Unele dintre aceste borcanele sunt de prin 2004-2005 si le am cumparat de prin diverse locuri ale lumii drept souvenir! Credeti ca as putea sa le dau albinelor drept hrana, aceasta miere catre primavara? Este pacat sa o arunc. Pe de alta parte nici nu as vrea sa faca o diareee ceva sau mi astiu eu ce, daca mierea provine de la plante straine de aceste locruri...desi e drept in afara de zaharuri ce ar mai putea contine? Am citit cate ceva despre compozitia mierii de albine, dar la un moment dat nu stii ce sa mai crezi!
mierea naturala nu expira, isi mai pierde din caracteristicile ei in timp... dar e oricum mai buna decat zaharul.
Am citit si eu asta! Si cate ceva despre acidularea mierii. Cert este ca unul dintre borcane...si-a schimbat culoarea si este ceva mai inchis la culoare. Teama mea este sa nu sufere albinele!
eu cred ca ar fi bine sa faci tuica din continutul borcanelelor iar la albine sa le dai la momentul potrivit zahar sau apifonda.
niciodata nu e recomandat sa-ti hranesti albinele cu produsele altor stupini .
Sunt de aceeasi parere cu Cristian. In acele borcane pe langa miere mai sunt si alte substante dulci cu origine dubioasa.
Si eu sunt de acord cu d-l Bucovineanu .
In afara mierii extrasa de mine ,prefer sa pregatesc sirop invertit facut de mine ,rstul pote sa fie orice aptceva dulce, ce nu-i cunoastem compozitia .
Numai bine .
OK! Mulltumesc de amabilitate!
Si eu votez pentru tuica :)
Problema nu este eventuala prezenta a unor "substante dulci" care nu pot fi altceva decat zaharoza sau glucoza ci prezenta sporelor de nosema, loca sau cine stie ce altceva.
Nu este adevarat ca mierea naturala nu expira. Expira si inca cum. Singura miere care nu expira este cea conservata la temperaturi sub 0°C. Cu cat este mai mare temperatura de pastrare cu ata creste in timp nivelul de HMF, lucru care se vede prin schimbarea culori, pana cand mierea poate deveni toxica pentru albine (si pentru oameni, dac e consumata in cantitati mari).
Eu stiam ca mierea este antibacteriana, :hi: dar!!!!!!!!!!!
:bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz:
In primul rand pentru pericolul de boli nu e bine sa dai miere din stupine straine. Sporii mai multor boli printre care si loca se pastreaza multa vreme in miere. Din acelasi moriv este mare reticenta sa se faca comercial turte cu suplimente proteice incorporate in miere.
Nuuu, bag-o la tuica, apoi distribuie celor care au ceva de comentat, si o sa te bucuri de aprecierea noastra. Iar pentru albine, da-le si lor niste ceai din plante medicinale amestecat cu zahar in proportie de 1/1, si o sa vezi ca ai facut cea mai buna alegere. Pana atunci, ne chinuim cu cate o bere la halba..... si asteptam sa gustam tuica de miere la suflet.... :beer: :beer: :hippo: :beer: :beer: :beer: :bravo:
CitatNuuu, bag-o la tuica, apoi distribuie celor care au ceva de comentat, si o sa te bucuri de aprecierea noastra. Iar pentru albine, da-le si lor niste ceai din plante medicinale amestecat cu zahar in proportie de 1/1, si o sa vezi ca ai facut cea mai buna alegere. Pana atunci, ne chinuim cu cate o bere la halba..... si asteptam sa gustam tuica de miere la
La ora asta sirop 1/1????????????
Oare chiar e cea mai buna alegere?
Pai... nu e chiar la ora asta.
Citat din: delorin I din Octombrie 29, 2012, 09:53:43 AMCredeti ca as putea sa le dau albinelor drept hrana, aceasta miere catre primavara?
Corect domnul Obombo.Scuze pentru neatentie.