??
Auzisem ca cel mai bine se pastreaza in frigider insa mai multe nu stiu...
Astept parerile dvs...
Propolisul brut obţinut prin răzuire nu cere nici o preparare specială, dar se pot tria fragmentele şi îndepărta deşeurile mari. Conservarea nu pune, nici o problemă deosebită.
Propolisul se ambalează în pungi de plastic etanşe, pentru a se păstra astfel principiile active ale propolisului, aşezate în lădiţe de lemn căptuşite cu hârtie.
Pe fiecare lădiţă, care conţine propolis, se lipeşte o etichetă ce cuprinde numele şi adresa producătorului, caracterizarea propolisului după sursa de provenienţa, perioada de recoltare şi greutatea brută şi netă.
Propolisul fiind solubil în alcool etilic la rece, se pot uşor prepara soluţii filtrabile.
Ceara se elimină prin acţiunea frigului, căci ea este foarte puţin solubilă în alcool la temperatură scăzută.
Sursa: Proapicultura.ro
Mie mi-a recomandat cineva alt mod de pastrare.
Se fac bile din propolis care se acopera cu folie de aluminiu alimentar.( chestia cu folia de aluminiu nu prea imi place )
Cumpara-ti un sul de pungi din plastic si apuca-te de colectat propolis.
Macar sa umpli toate pungile din sul! :D
Nu e bine sa pastram propolisul un timp mai indelungat, optim e pana la un an. Oricum ar fi ambalat isi pierde din calitati daca e pastrat mai mult timp.
Multumesc pentru raspunsuri, astept si altele...
dar dc il stocam in borcane de sticla cu capac, e vreo problema?//
important este sa nu intre aerul si lumina la el.
eu il strang si depozitez in pungutele de alumin de la cafeaua vidata.
variante de stocare sunt descrise. dar variante de comercializare? am ceva strans de anu trecut dar nu am alcool sa-l prepar si nici client sa-l dau.
eu pan acu' am dat pe la prieteni, client la miere mai vechi...l-am dat moca...pierzi castigi, negustor te numesti :rotfl: