In ce fel de recipiente depozitati mierea, la ce temperatura, pentru cat timp?
Ce fel de site folositi pentru curatirea mierii?
Ce metode aplicati?
Multumesc anticipat.
Pune mana pe carte in domeniul in care vrei sa pornesti (APICULTURA) si citeste-o pana la capat si cand o termini o citesti din nou si tot asa pana gasesti raspunsurile pe care le pui pe forum. Pentru neclaritati atunci sa postezi subiecte .
hai sa nu fim rautaciosi
fiecare foloseste ce are.
Sunt o gramada de magazine on line care au o gama larga de accesorii
de exemplu: http://www.nektarking.ro/echipamente-apicole.php
Orice magazie e buna pentru stocare
o tinem pana o vindem :lol:
Fara trimiteri la vanzatori, care vand fara detalii tehnice, diverse propuneri. Am si eu o intrebare de la cineva, care a folosit. Am niste bidoane, foarte practice, cu capac cu garnitura si colier de strangere, care sunt facute din otel, protejat atat la interior cat si la exterior prin galvanizare (gen conserve), si in care este livrat din ce stiu eu (tara), din Olanda si SUA ulei de cocos (care este de consitenta unturii). Capacitatea este de cca 25 de l, si are manier de trasport. Am mai multe bucati si nu am indraznit sa le folosesc, dar daca o sa am productie mai mare de miere asi dori sa le incerc. Faptul ca sunt de ulei, este sigur, ca ele cand le-am primit, mai aveau ulei, intrucat masina care le foloseste, nu poate sa traga pana la fund, toata cantitaea de ulei.
Eu am bidoane de 25 l de pe vremea lu' Ceausecu,in ele se colecta lapte.
Am bidoane de plastic alimentar de diferite marimi.
Cand merg cu caruta sa extrag miere pe teren accidentat unde am vetrele cu stupi,sunt ideale bidoanele de aluminiu.Chiar daca caruta se rastoarna ,mierea ramane in bidoane.Asta datorita faptului ca leg capacele de maner cu sarma.
Mierea o strecor prin tifon,apoi cand se limpezeste o spumez.
Locul unde tin mierea e unul uscat,mierea absoarbe umezeala.
Mierea daca e capacita la extragere{Maturata} nu are termen de valabilitate.
E bine sa o vinzi in urmatorii 2 ani.
Citat din: apivasmob din Ianuarie 13, 2012, 04:24:12 PM
Pune mana pe carte in domeniul in care vrei sa pornesti (APICULTURA) si citeste-o pana la capat si cand o termini o citesti din nou si tot asa pana gasesti raspunsurile pe care le pui pe forum. Pentru neclaritati atunci sa postezi subiecte .
frumos ajutor pt. incepatori!!!! cred ca te-ai nascut sa fi apicultor cu experienta......( in manualele vechi de apicultura nu se pomeneste de recipiente de plastic !!!!!!)
Asta pentru ca pe atunci plasticul era prea scump sau prea toxic pentru a se folosi in industria alimentara.Se poate folosi plasticul cu destinatie inscriptionata pt uz alimentar sau cutit si furculita.
Aluminiul nu mai e recomandat deoarece oxideaza dar inoxul e mult prea scump.
Eu am si de plastic si de aluminiu si un butoi de 200l in care a fost lecitina.E din tabla vopsita cu o vopsea protectoare.
Citat din: cristian87 din Ianuarie 16, 2012, 10:02:51 PM
...un butoi de 200l in care a fost lecitina...
Ia spune tu repede, ca sa auda lumea, ce ai facut cu 200 litri de lecitina? =)) =)) =))
Nu-mi mai aduc aminte :lol:
Un prieten de-a meu are o fabricuta in care face wafe pentru inghetata.
din pacate eu l-am primit cam tarziu si era si gol
Citat din: cristian87 din Ianuarie 16, 2012, 10:02:51 PM
Asta pentru ca pe atunci plasticul era prea scump sau prea toxic pentru a se folosi in industria alimentara.Se poate folosi plasticul cu destinatie inscriptionata pt uz alimentar sau cutit si furculita.
Aluminiul nu mai e recomandat deoarece oxideaza dar inoxul e mult prea scump.
Eu am si de plastic si de aluminiu si un butoi de 200l in care a fost lecitina.E din tabla vopsita cu o vopsea protectoare.
ma refeream la situatia incepatorului..... din manualele vechi nu avea cum invata despre recipiente din plastic ...(merita un raspuns asa cum lai dat acum ,nu cum a raspuns colegul APIVASMOB ) MULTUMESC pt raspuns in numele lui APICRAIOVA
Citat din: bta din Ianuarie 17, 2012, 11:27:22 AM
Citat din: cristian87 din Ianuarie 16, 2012, 10:02:51 PM
Asta pentru ca pe atunci plasticul era prea scump sau prea toxic pentru a se folosi in industria alimentara.Se poate folosi plasticul cu destinatie inscriptionata pt uz alimentar sau cutit si furculita.
Aluminiul nu mai e recomandat deoarece oxideaza dar inoxul e mult prea scump.
Eu am si de plastic si de aluminiu si un butoi de 200l in care a fost lecitina.E din tabla vopsita cu o vopsea protectoare.
ma refeream la situatia incepatorului..... din manualele vechi nu avea cum invata despre recipiente din plastic ...(merita un raspuns asa cum lai dat acum ,nu cum a raspuns colegul APIVASMOB ) MULTUMESC pt raspuns in numele lui APICRAIOVA
Daca citea un manual macar sau (poate nu stie) la un capitol PASTRAREA MIERII nu mai punea intrebari simple.Ex. Manualul APicultorului editia a VII-a pag 211-213.
Nu fiti circotasi mai mult ca sigur a citit si un manual dar poate a dorit sa stie in ce tineti, pastrati mierea voi cei "experimentati ". :bzz:
EU de exemplu o tin intr-un vas mai mare cu capac emailat , ca nu am multa :) :P
buna seara
si eu sunt invatacel, deabia de anul trecut am inceput cu aceasta arta minunata instalandu-ma langa un batran care practica apicultura de peste 40 de ani, el depozitand mierea in bidoane de aluminiu.
Eu sunt adeptul produselor naturale si as vrea sa incerc sa o depozitez in recipiente (butoaie) din lemn de stejar, ce ziceti este bine sau nu?
nu cred ca e bine dintr-un milion de motive
uite cateva:
1 sunt greu de manipulat
2 mierea prinde miros
3 taninul din stejar sigur va strica gustul si culoarea mierii
4 nu sunt eficiente economic
5 daca vrei sa fii mai catolic decat papa foloseste numai inox
6 lemnul lucreaza in timp se usuca si se umfla
.
.
.se mai pot gasi dar sper ca te-am convins
nu este cel mai bun si BIO , dar bidonul de plastic sau acele butoaie de la firmele specializate, sunt bune pentru depozitare, eu am mierea in bidoane de 30 l de plastic.
Mierea se depoziteaza in recipiente diverse.
- BIDOANE DE PLASTIC
- RECIPIENTE DE ALUMINIU
- RECIPIETE DE INOX (cel mai indicat)!!!!
:ok:
Citat din: apivasmob din Ianuarie 13, 2012, 04:24:12 PM
Pune mana pe carte in domeniul in care vrei sa pornesti (APICULTURA) si citeste-o pana la capat si cand o termini o citesti din nou si tot asa pana gasesti raspunsurile pe care le pui pe forum. Pentru neclaritati atunci sa postezi subiecte .
Aici pot posta incepatorii si eu sunt unul din ei. Scuze!!!!!!!!!!!!!!!!! :yellowcard:
Cel mai bine mierea este pastrata in butoaie de inox !!!
Sunt scumpe, dar merita.
parerea mea
argumenteaza putin
de ce merita?
chiar ca nu merita
cand produci maxim 200kg miere pe an poti sa o pastrezi si in borcane de sticla de murano
cand calculezi insa in tone altfel se pune probema