am mierea depozitata in bidoane de plastic.cind, am umblat la ia am gasit deasupra un strat de pina la 10 cm ca zaharu alb si apoi urma mierea galbena de obicei mai gaseam la cite un bidon dar nu mai mult de un deget.acum ce sa putut intimpla?are cineva vreo explicatie?
Si eu am mai patit asa, probabil e miere dezhidratata
Valentin, poza ai?
Ai scris cumva pe bidon cind ai extras mierea? De ex. daca ai extraso in iunie nu poate fi de la floarea soarelui.
Tiai notat cind ai facut hraniri, daca este cazul?
Daca ai extraso in mai si tu inca in martie si aprilie ai facut hraniri atunci e posibil ca ai avut sirop in faguri , dar dat fiind ca nu neai dat mai multe detalii incepind cu luna martie noi raminem la "daca si poate".
Eu nu am patit niciodata nimic de genul acesta , dar eu nu fac hraniri de completare in sezon si toamna si iarna cind e cazul dau faguri cu miere(in punga de nylon) care provine din cuiburi din sezon si le pastrez in bidoane bine inchise.
mierea este extrasa inseptembrie ceva floare si fineata.nu folosesc niciodata zahar iar,bidoanele sunt inchise ermetic sau aproape ermetic.la mierea de rapita si floarea soarelui nu am intimpinat aceasta problema. :uimit:
Nu cred ca este un motiv de ingrijorare.Chiar daca recipientele cu miere sunt inchise erimetic ,incep sa aiba loc transformari.La inceput se tulbura ,dupa aia se intareste pt ca glucosa cristalizeaza.la suprafata ramane stratul alb de care zici format in special de glucoza.
si eu am patit acelasi lucru la mierea de salcam, cand a inceput sa se limpezeasca s-a format un strat alb deasupra kam d 2 degete, ca o spuma
Noi spuma o numim frisca. Daca se filtreaza mierea la extractie, aceasta se poate lua cu o lingura. Ramane asa luni de zile. Eu o folosesc la cafea. Nu se poate compara cu altceva mai bun. Mierea de salcam in anii buni face frisca. Aceasta miere cu frisca se poate pastra fara sa cristalizeze pana la 3 ani.
la mine toata mierea are acel strat de glucoza mai putin mierea de rapita
are gust bun
fiind mai usoara " ca o frisca "se ridica sus
se topeste laun loc cu mierea ----cauza acestui fenomen cred ca este temperatura la care se depoziteaza in momentul cristalizarii
Si la mine sa intimplat dar nu a fost spuma deasupra,miera e formata din zaharoza si fructoza zaharoza nu cristalizeaza si cade in jos pina unde densitatea mieri nu ii mai permite sa fie absorbita .