Forum discuții apicole Apiardeal

STUPINE => SITUAŢII ANORMALE => Subiect creat de: VALENTIN61 din Decembrie 09, 2011, 08:14:52 PM

Titlu: miere cu?
Scris de: VALENTIN61 din Decembrie 09, 2011, 08:14:52 PM
am mierea depozitata in bidoane de plastic.cind, am umblat la ia am gasit deasupra un strat de pina la 10 cm ca zaharu alb si apoi urma mierea galbena de obicei mai gaseam la cite un bidon dar nu mai mult de un deget.acum ce sa putut intimpla?are cineva vreo explicatie?
Titlu: Re: miere cu?
Scris de: Kov iulian din Decembrie 09, 2011, 10:49:43 PM
Si eu am mai patit asa, probabil  e miere dezhidratata
Titlu: Re: miere cu?
Scris de: Kiwi Bee din Decembrie 09, 2011, 11:58:09 PM
Valentin, poza ai?
Ai scris cumva pe bidon cind ai extras mierea? De ex. daca ai extraso in iunie nu poate fi de la floarea soarelui.
Tiai notat cind ai facut hraniri, daca este cazul?
Daca ai extraso in mai si tu inca in martie si aprilie ai facut hraniri atunci e posibil ca ai avut sirop in faguri , dar dat fiind ca nu neai dat mai multe detalii incepind cu luna martie noi raminem la "daca si poate".

Eu nu am patit niciodata nimic de genul acesta , dar eu nu fac hraniri de completare in sezon si toamna si iarna cind e cazul dau faguri cu miere(in punga de nylon) care provine din cuiburi din sezon si le pastrez in bidoane bine inchise.
Titlu: Re: miere cu?
Scris de: VALENTIN61 din Decembrie 10, 2011, 06:22:37 AM
mierea este extrasa  inseptembrie ceva floare si fineata.nu folosesc niciodata zahar iar,bidoanele sunt inchise ermetic sau aproape ermetic.la mierea de rapita si floarea soarelui nu am intimpinat aceasta problema. :uimit:
Titlu: Re: miere cu?
Scris de: D006 din Decembrie 10, 2011, 02:11:41 PM
Nu  cred  ca  este  un  motiv  de  ingrijorare.Chiar  daca recipientele cu  miere  sunt  inchise  erimetic  ,incep  sa  aiba  loc  transformari.La  inceput  se  tulbura  ,dupa  aia  se intareste pt  ca  glucosa cristalizeaza.la  suprafata  ramane stratul  alb  de  care  zici  format  in  special  de  glucoza.
Titlu: Re: miere cu?
Scris de: andrei_georgian din Decembrie 10, 2011, 11:23:02 PM
si eu am patit acelasi lucru la mierea de salcam, cand a inceput sa se limpezeasca s-a format  un strat alb deasupra kam d 2 degete, ca o spuma
Titlu: Re: miere cu?
Scris de: balasbebe din Decembrie 11, 2011, 08:39:12 AM
Noi spuma o numim frisca. Daca se filtreaza mierea la extractie, aceasta se poate lua cu o lingura. Ramane asa luni de zile. Eu o folosesc la cafea. Nu se poate compara cu altceva mai bun. Mierea de salcam in anii buni face frisca. Aceasta miere cu frisca se poate pastra fara sa cristalizeze pana la 3 ani.
Titlu: Re: miere cu?
Scris de: mape 48-petru manea din Decembrie 11, 2011, 08:49:49 AM
la mine toata mierea are acel strat de glucoza mai putin mierea de rapita
are gust bun
fiind mai usoara " ca o frisca "se ridica sus
se topeste laun loc cu mierea ----cauza acestui fenomen cred ca este temperatura la care se depoziteaza in momentul cristalizarii
Titlu: Re: miere cu?
Scris de: marian sima din Decembrie 11, 2011, 05:05:25 PM
Si la mine sa intimplat dar nu a fost spuma deasupra,miera e formata din zaharoza si fructoza zaharoza nu cristalizeaza si cade in jos pina unde densitatea mieri nu ii mai permite sa fie absorbita .