Mierea de mana este o miere foarte buna, dar nu pentru albine.
Aici as vrea sa discutam mai multe despre acest tip de miere.
- Cum o recunoastem (nu doar vizual)?
- Cum procedam sa o scoatem din cuib in conditiile in care este prezent puietul in cantitati destul de importante (coronitele din miere de mana)?
- Cand o extragem (daca in zona inca este cules de mana)?
- Cand completam cu rezerve de zahar (daca nu avem rame cu miere la rezerva)?
As dori ca cei experimentati sa ne impartasesca din secretele lor.
Un lucru este sigur - nu o putem lasa in cuib la iernare (daca vrem sa mai avem albine in primavara).
pentru recunoasterea mierii de mana se pot face niste teste iar cei mai experimentati iti vor raspunde
eu am probleme insa si in a o recunoaste vizual
de exemplu in ramele inchise la culoare , toata mierea pare "neagra"
daca e deja capacita , de unde stim ce se afla dedesubt ?
Acest subiect s-a mai discutat. Poate gasesti aici unele raspunsuri:
http://forum.apiardeal.ro/index.php?topic=1898.30