o tot caut poza asta de vreo 3 saptamani. :wink2:
verso
cei care aveti cv fisiere cu cv asemanator...va rog postati-le
In siropul administrat primavara, pun o parte dintre aceste plante, adica intâi fac infuzia respectiva apoi adaug zaharul şi termin siropul de preparat. Consider că este foarte benefic pentru albine şi chiar îl consuma cu mare plăcere. Dacă îl pun după amiază, până dimineaţă nu mai rămâne nimic în uluc (cantitatea de 500ml).
eu cred ca daca introducem plantele medicinale in hranirea albinelor(primavara si toamna)..rezolvam multe dintre problemele aparitiei bolilor..la mn in camara e o rezerva consistenta de coada soricelului,urzica,si mecese.. :hi:
PROTOFIL
necesar de plante:
1,musetel
2,coada soricelului aceste 4 plante sunt principale
3,galbenele
4,sunatoare
5,menta
6,tei
7,patlagina
8, cimbru
9,busuioc (8 si 9 plante dezinfectante )
10,cimbrisor
11,pelin-cules tinar -primavara in luna mai
12,maces
13,catina (12 si 13 sunt polivitamine naturale)
14,lamaie 1 kg. la 25litri sirop
15suc de ceapa 25 ml. la 1 l sirop
16,tinctura de usturoi
MOD DE PREPARARE
a)150gr.de plante maruntite la 1 litru alcool de 70%
b)se tin la macerat timp de 10-12 zile in sticla la intuneric,
c)se strecoara (restul de plante bune la sirop)
d)tinctura obtinuta astfel se aduce la 40%prin dilutie cu apa distilata
e)se poate adauga si complexul de vitamine B vit. A , vit. PP etc.
se administreaza in modul cunoscut : 34 ml. la 1kg turta sau 17 ml. la 1 l. sirop.
Am republicat aceasta reteta pentru ca trebuie sa-l produc pentru anul acesta , dar in lipsa de alcool dublu rafinat voi folosi tuica dublu rafinata.
conteaza mult concentratia alcool.?..k eu am si de 92%
e foarte bun , dupa 12 zile ii scazi gradele cu apa distilata la 70 grage.
k..poate incerc cu palinca....ca din 500 L cat mai am 2-3 nu se simte.. :rotfl:
Citat din: dragos2006PROTOFIL
necesar de plante:
1,musetel
2,coada soricelului aceste 4 plante sunt principale
3,galbenele
4,sunatoare
5,menta
6,tei
7,patlagina
8, cimbru
9,busuioc (8 si 9 plante dezinfectante )
10,cimbrisor
11,pelin-cules tinar -primavara in luna mai
12,maces
13,catina (12 si 13 sunt polivitamine naturale)
14,lamaie 1 kg. la 25litri sirop
15suc de ceapa 25 ml. la 1 l sirop
16,tinctura de usturoi
MOD DE PREPARARE
a)150gr.de plante maruntite la 1 litru alcool de 70%
b)se tin la macerat timp de 10-12 zile in sticla la intuneric,
c)se strecoara (restul de plante bune la sirop)
d)tinctura obtinuta astfel se aduce la 40%prin dilutie cu apa distilata
e)se poate adauga si complexul de vitamine B vit. A , vit. PP etc.
se administreaza in modul cunoscut : 34 ml. la 1kg turta sau 17 ml. la 1 l. sirop.
Am republicat aceasta reteta pentru ca trebuie sa-l produc pentru anul acesta , dar in lipsa de alcool dublu rafinat voi folosi tuica dublu rafinata.
anul trecut am facut si este f bun
cine vrea poate sa incerce ca pret esi la jumate ca si la aca
Ce cantitate punem din fiecare planta ?
100 gr din fiecare , dupa care le amestecam , si apio din total punem 150 gr . ?
Am un borcan de sticla de 10 litri in care pun plantele pe care le cumpar de la Plafar deci sunt cantarite si apoi torn alcoolul. Acum nu suntem la farmacie ca sunt cateva grame in plus sau minus nu prea conteaza , crezi ca cei de la institut pun atatea plante ?
Tot nu ai spus cat ? cantitatea din fiecare planta ( iei din toate aceasi cantitate ? )
Cat despre institut ...... Dumnezeu cu mila .
din toate plantele daca vrei le amestreci si pui 150grame plante la litru de alcool.
ce cantitate de tinctura se adauga la turta sau sirop?
Citat din: anghelinace cantitate de tinctura se adauga la turta sau sirop?
17 ml de protofil la litru de sirop si 34 ml la kg. de serbet.
scuze, am citit mai atent reteta si am vazut cantitatile de tinctura ce se adauga in sirop si turta
Relaxarea + lipsa fricii = sănătate
http://www.realitatea.net/tehnici-de-vizualizare-cu-care-po-i-invinge-orice-boala_1885601.html